Και επίσημα Γουές Γουόσπον...

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΓΟΥΕΜΠ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΡΘΙΑ - ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΙΣ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2021 21:28

Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ έχασε τον Τζέιμς Γουέμπ αλλά άρχισε να κάνει κινήσεις διορθωτικές για να παραμείνει ανταγωνιστική στη μάχη της παραμονής.

Στο πλαίσιο αυτής, απέκτησε τον Γουές Γουόσπον που έπαιζε μέχρι πριν λίγες μέρες στη φινλανδική Nokia και είχε μέσο όρο 17,2 πόντους, 4,2 ριμπάουντ και 5 ασίστ στο φινλανδικό πρωτάθλημα.
Ο παίκτης έχει ύψος 1.85, γεννήθηκε στην Αιόβα στις 26 Μαρτίου 1993 και ξεκίνησε την καριέρα του στο Γυμνάσιο της Ουάσινγκτον στο Cedar Rapids της Αϊόβα και μάλιστα την τελευταία χρονιά είχε μέσο όρο 18 πόντους, 5,4 ριμπάουντ, 4,0 ασίστ, 3,7 κλεψίματα και 2,1 κοψίματα οδηγώντας τους στους προημιτελικούς τουρνουά Class 4A και μάλιστα τιμήθηκε από την Ένωση Εφημερίδων της Αϊόβα.
Στη συνέχεια πήγε στο κολλέγιο του Τένεσι και το 2016 συμμετείχε στη διαδικασία του NBA Draft, δίχως να επιλεχθεί από κάποια ομάδα. Την ίδια χρονιά έφυγε από τις ΗΠΑ με προορισμό την Ευρώπη και συγκεκριμένα την BBL για λογαριασμό της MHP Riesen Ludwigsburg στη Γερμανία.
Επειτα γύρισε στην πατρίδα του για τους Iowa Energy/Wolves που συμμετέχουν στην G-League. Εκεί, έμεινε ως το 2019, όπου ταξίδεψε στη Λετονία για να φορέσει τα χρώματα της Ventspils, μιας ομάδας με πλούσια ιστορία στη χώρα. Με τους Λετονούς έπαιξε και στη διοργάνωση του Basketball Champions League πριν πάει στη φινλανδική Nokia .
Χθες ο παίκτης προπονήθηκε υπό τις οδηγίες του τεχνικού Νίκου Παπανικολόπουλου.

 

ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗ ΜΟΥΡΘΙΑ
Με κολακευτικά σχόλια αναφέρονται στη Μούρθια για την απόκτηση του Τζέιμς Γουέμπ που θα ενισχύσει την ισπανική ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν.

 

ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ Ο ΣΜΙΘ
Για τρίτη εβδομάδα τη φετινή αγωνιστική περίοδο το βραβείο του MVP... μοιράστηκε στα δύο, ενώ για δεύτερη φορά ο Τζέρι Σμιθ συγκέντρωσε τους ίδιους βαθμούς με άλλον παίκτη της Α1 Ανδρών/Basket League στο σύστημα αξιολόγησης.
Ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ της Λάρισας είχε αναδειχθεί ξανά MVP of the Week στις 14 Δεκεμβρίου, μαζί με τον Ντάνι Αγκμπελέζε του Προμηθέα, ενώ δύο συμπαίκτες οι Κερέμ Καντέρ και Ντομινίκ Άρτις του Κολοσσού είχαν αναδειχθεί πολυτιμότεροι της εβδομάδας στις 12 Ιανουαρίου.
Ο Σμιθ θα μοιραστεί ξανά το βραβείο, καθώς αυτήν την εβδομάδα συγκέντρωσε το ίδιο ranking με τον Τρε ΜακΛίν του Περιστερίου.
Ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ της Λάρισας στην εντός έδρας επικράτηση της ομάδας του, απέναντι στην ΑΕΚ δεν πέτυχε μόνο το νικητήριο καλάθι αλλά συγκέντρωσε και 33 βαθμούς στο ranking με «γεμάτη» στατιστική (30 πόντους με 4/5 βολές, 4/6 δίποντα, 6/7 τρίποντα, ένα ριμπάουντ, τρεις ασίστ, 7 κερδισμένα φάουλ, τέσσερα λάθη σε 26’ και 16’’ συμμετοχής).
Ο συμπατριώτης του, ο 27χρονος φόργουορντ των «κυανοκίτρινων» ΜακΛίν, συγκέντρωσε επίσης 33 βαθμούς στο ranking (19 πόντοι με 3/3 βολές, 5/5 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 8 κερδισμένα φάουλ, δύο φάουλ εναντίον, τρία κλεψίματα σε 32’ και 50’’ συμμετοχής) στην εντός έδρας νίκη του Περιστερίου επί του Ιωνικού.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΙΟ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό θα αγωνιστεί η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στις 8 Φεβρουαρίου στα πλαίσια των φιλικών αγώνων «Monday Night Against Covid-19» και μετά το τέλος αυτού θα ανακοινωθούν δωρεές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για τη μάχη κατά του Covid-19.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass