ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ:

Σταματήσαμε τις ουρές στις τράπεζες...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΟΠΑΠ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2021 21:06

«Μετά από τρεις μήνες ξεκινήσαμε τη λειτουργία των πρακτορείων μας προσφέροντας κοινωνικό έργο αφού σταματήσαμε τις ουρές για πληρωμές λογαριασμών στις Τράπεζες, καθώς ο κόσμος έχει πλέον την επιλογή να πληρώνει και στα δεκάδες καταστήματα του ΟΠΑΠ που υπάρχουν στη Λάρισα με μόνο ένα ευρώ χρέωση σε κάθε λογαριασμό ακόμη και σε αυτούς της Εφορίας ή στα τέλη κυκλοφορίας.

Και η πληρωμή μπορεί να γίνει με κάρτα ή μετρητά». Αυτά τόνισε χθες μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος των πρακτόρων ΠΡΟΠΟ ν. Λάρισας, Νίκος Τσολάκης, στην πρεμιέρα επαναλειτουργίας των καταστημάτων.
Σχετικά με την κίνηση του κόσμου τόνισε: «Ο κόσμος το περίμενε και φάνηκε από την κίνηση που είχαμε στις πληρωμές λογαριασμών, ενώ και στα παιχνίδια ήταν ικανοποιητική η προσέλευση του κόσμου παρότι ήταν μια νεκρή μέρα για το στοίχημα».
*Τα μέτρα υγιεινής υπάρχουν;
«Βεβαίως υπάρχει υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους, τήρηση αποστάσεων, είσοδος συγκεκριμένου αριθμού ατόμων σε κάθε κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά του, δηλαδή ανά 25 τετραγωνικά μέτρα ένα άτομο, και οι ανέπαφες συναλλαγές είναι μερικά από τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 που τηρούνται στο δίκτυο του ΟΠΑΠ.
Συγκεκριμένα, σε όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ τηρούνται τα παρακάτω μέτρα: καθαρισμός καταστήματος, υποχρεωτική απολύμανση από εξουσιοδοτημένο συνεργείο σε όλα τα Καταστήματα ΟΠΑΠ, μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός (1) πελάτη ανά 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος, τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων στον εσωτερικό χώρο, τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων στην αναμονή για το ταμείο, αντί για μετρητά, προτιμάμε τις ανέπαφες συναλλαγές και τοποθέτηση διαχωριστικών πετασμάτων μεταξύ των θέσεων των παικτών στα τερματικά αυτόνομης χρήσης opapbet. Επίσης όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ διαθέτουν αντισηπτικό χεριών στην είσοδο του καταστήματος, στους πάγκους και σε εμφανή σημεία σε όλους τους χώρους».
*Πώς τα καταφέρατε στην οικονομική μάχη της επιβίωσης;
«Πολύ δύσκολα, καθώς τα μόνα χρήματα που πήραμε ως κλάδος ήταν τα 800 ευρώ στην πρώτη καραντίνα, ενώ οι Επιστρεπτέες προκατοβολές δεν έφθασαν να πληρώσουμε ούτε τα πάγια. Προσπαθούμε τώρα να στηριχθούμε ξανά στα πόδια μας και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Και σίγουρα η προσπάθειά μας είναι πολύ δύσκολη αφού πλέον υπάρχει περιορισμός ατόμων και δεν υπάρχουν καθήμενοι».
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ (πλην OPAP Play) στις «κίτρινες» περιοχές είναι ανοιχτά καθημερινά έως τις 20:00, εξυπηρετώντας μόνο όρθιους πελάτες και εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες λειτουργίας που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass