«Αέρας» ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Απόλλωνα

Δημοσίευση: 01 Φεβ 2021 20:30

Χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το «Γεώργιος Καμάρας» επικρατώντας με 3-1 του Απόλλωνα Σμύρνης, σε αναμέτρηση για την 20ή αγωνιστική της Super League.

Αχμέντ Χασάν (31’, 90’+3’) και Γιαν Εμβιλά (72’) τα γκολ των «ερυθρόλευκων» που έφτασαν στην τέταρτη διαδοχική νίκη τους και επέστρεψαν στο +14 από τη δεύτερη ΑΕΚ. Λίγα πράγματα στο επιθετικό κομμάτι από την ομάδα του Γιώργου Παράσχου που γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα της, με τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ Αμπιόλα Ντάουντα (89’) να πετυχαίνει το γκολ της τιμής.
Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Μπεντινέλι, Τσαμπούρης, Καραγκούνης - Καμαρά, Ανδρούτσος.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βερχούλστ, Βιτλής (84’ Βάρκας), Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (77’ Κιτόκο), Σλίβκα, Τσαμπούρης, Κολ (84’ Καραγκούνης), Μπεντινέλι (77’ Χουχούμης), Μουνιέ (76’ Ντάουντα), Ιωαννίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ρέαμπτσιουκ, Μπα, Σεμέδο, Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης (81’ Τιάγκο Σίλβα), Καμαρά (58’ Εμβιλά), Βρουσάι (63’ Βαλμπουενά), Φορτούνης (63’ Πέπε), Μπρούμα (81’ Μασούρας), Χασάν.
*Μετά το «Απόστολος Νικολαΐδης», ο Τζόνι Φαν’τ Σχιπ έδωσε το «παρών» και στις εξέδρες του «Γεώργιος Καμάρας». Ο ομοσπονδιακός τεχνικός παρακολούθησε τους αγώνες Παναθηναϊκός - Λαμία και Απόλλων Σμύρνης - Ολυμπιακός για να τσεκάρει παίκτες ενόψει της έναρξης της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 (25/3 Ισπανία - Ελλάδα και 31/3 Ελλάδα - Γεωργία).

 

«ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Με οδηγό την καλή οργάνωση, τη σωστή κίνηση και την ελεγχόμενη και αποτελεσματική επιθετικότητα, ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα σήμερα τον Παναιτωλικό με 5-0 έχοντας σαν αφετηρία της νίκης του, τα δύο «αυστριακά» γκολ των Μουργκ και Σβαμπ, που «ξεκλείδωσαν» την άμυνα των φιλοξενουμένων κι έδωσαν την κατάλληλη ψυχολογία στην ομάδα για να βρεθεί και πάλι στις νίκες.
 Με ελάχιστο νεύρο και ποιότητα ξεκίνησε και συνεχίστηκε το παιχνίδι της Τούμπας, στο οποίο η πρώτη καλή στιγμή καταγράφηκε στο 25’ για τους γηπεδούχους, όταν ο Σφιντέρσκι σούταρε δυνατά για να αποκρούσει ο Κνετ αρχικά, και στην επιστροφή της ο Αουγκούστο να στείλει ψηλά την μπάλα.
Ο ΠΑΟΚ με αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του άργησε να πάρει μπρος και με προβλέψιμο ποδόσφαιρο επιχείρησε να κερδίσει χώρους, χωρίς όμως επιτυχία. Στο 39’ σε διάστημα επιθετικής δράσης οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Από ασίστ του Αντρίγια Ζίφκοβιτς, ο Μουργκ έκανε ωραία κίνηση με ελιγμό και σουτ, στέλνοντας την μπάλα στη γωνία του Κνετ για να γράψει έτσι το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
Σ’ αυτό το πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Αγρινίου πήρε πρωτοβουλίες με τους Αριγίμπι και Ντίας, αλλά δεν έγινε ποτέ επικίνδυνη για την εστία του Ζίφκοβιτς. Ο Πάμπλο Γκαρσία επέλεξε να ξεκουράσει βασικούς παίκτες σαν τους Ουάρντα, Ελ Καντουρί, και Βιεϊρίνια, αν και αυτό θα μπορούσε να το κάνει την προσεχή Τετάρτη, στη χωρίς επικινδυνότητα αναμέτρηση με τη Λάρισα, στο «Αλκαζάρ» για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου όπου η πρόκριση της ομάδας του μετά το 5-0 του πρώτου αγώνα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Στην επανάληψη με την προσθήκη του Ελ Καντουρί, ο ΠΑΟΚ έγινε επιθετικότερος. Έπαιξε ποδόσφαιρο αξιώσεων και έκανε το παιχνίδι κάτι σαν προπόνηση. Στο 51’ ο Δικέφαλος απλοποίησε την υπόθεση του αγώνα με δεύτερο γκολ που σημείωσε με ωραία κεφαλιά ο έτερος Αυστριακός της ομάδας Στέφαν Σβαμπ, σε επίσης ωραία σέντρα του Ροντρίγκο.
Στο 56’ ο Χρήστος Τζόλης πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του και «κλείδωσε» τη νίκη (3-0) μετά από τη δεύτερη ασίστ του Ροντρίγκο στον αγώνα.
Ο ΠΑΟΚ απελευθερώθηκε πλήρως και στο 61’ ο Κάρολ Σφιντέρσκι ξαναγύρισε στα γκολ μετά από ασίστ του Ελ Καντουρί και ωραίο τελείωμα με πλασέ που ακολούθησε ατομική προσπάθεια. Ο Πολωνός που έδειξε τα θετικά του στοιχεία ήταν ο σκόρερ του πέμπτου γκολ στο 90’ όταν από προσπάθεια του Ελ Καντουρί, αυτός χωρίς χρονοτριβή αν και πεσμένος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κνετ, ολοκληρώνοντας την άνετη επιβολή της ομάδας του. Ηταν ένα εύκολο και ευχάριστο απόγευμα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης που πλέον έχει βασικό στόχο το Κύπελλο, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς που έχει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο πλαίσιο του πρωταθλήματος.
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών).
Κίτρινες: Αουγκούστο, Περέιρα, Ντάλσιο.
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζ. Ζίβκοβιτς, Περέιρα, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ροντρίγκο, Αουγκούστο (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ (78’ Τσιγγάρας), Μουργκ (78’ Νινούα), Α. Ζίβκοβιτς (66’ Λάμπρου), Τζόλης (66’ Ουάρντα) και Σφιντέρσκι.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Τσότσαλιτς, Μαλής, Τζανακάκης, Ταχάρ (64΄Λιάβας- 77’ Ντάλσιο), Αρσούρα (64’ Μάζουρεκ), Τσιγγάρας, Αριγίμπι, Μπαρμπόσα (66’ Μανθάτης), Ντίας (66’ Βέργος).

 

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Ένα γκολ του Αμίρ Αγκάγιεφ – το παρθενικό του στη Super League – μόλις στο 5ο λεπτό, έφτασε, για να πάρει ο Ατρόμητος τη νίκη 1-0 επί του ΠΑΣ στους «Ζωσιμάδες». Έχασε αφενός ευκαιρίες ο «Άγιαξ της Ηπείρου» για την ισοφάριση στο πρώτο μέρος, κι αφετέρου δοκάρι για την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι με τον Χαβιέ Ούμπιδες στο δεύτερο.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις ήττες μετά το «διπλό» στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ ενώ ο Ατρόμητος προσπέρασε τον Βόλο ανεβαίνοντας στην έβδομη θέση. Οι δύο ομάδες θα τα «πουν» ξανά μεσοβδόμαδα, αλλά στο Περιστέρι, για τον θεσμό του Κυπέλλου έπειτα από το 2-2 του πρώτου αγώνα.
Κίτρινες: Λιάσος, Κάργας – Εντομβονγί, Γούτας, Σάλομον.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Λοντίγκιν, Οικονομόπουλος (62’ Σάλιακας), Πήλιος, Παντελάκης, Κάργας, Κάστρο (82’ Νάουμετς), Λιάσος (46’ Ελευθεριάδης), Καρτάλης, Μπρένερ (62’ Παμλίδης), Λεό (83’ Μιλιντσεάνου), Κριζμάν.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μανδάς, Γούτας, Γκαλβάο, Τομάσεβιτς (90’+1’ Στρούγγης), Νάτσος, Ούμπιδες (90’+4’ Κιβρακίδης), Σάλομον, Χαρίσης, Ραμπέγιο (90’+2’ Κωτσόπουλος), Αγκάγιεφ (60’ Γιακουμάκης), Εντομβονγί (46’ Μάτιτς).

 

ΠΑΛΙ ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΑΕΚ
Πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η ΑΕΚ επιβλήθηκε 2-0 του ΟΦΗ στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης». Εβγέν Σάκχοφ (43’) και Μουαμέρ Τάνκοβιτς (71’) τα γκολ της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ που επέστρεψε στις επιτυχίες, αλλά και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Τέταρτη διαδοχική ήττα για την ομάδα του Γιώργου Σίμου που μπαίνει σε περιπέτειες.
Η «Ένωση» σκέφτεται πλέον τον επαναληπτικό του Κυπέλλου απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και, κυρίως, το ματς που ακολουθεί με τον Άρη στο ΟΑΚΑ. Ο ΟΦΗ, που για πέμπτο παιχνίδι πρωταθλήματος μένει μακριά από το γκολ, θα προσπαθήσει να ανασυνταχθεί, καθώς ακολουθεί η ρεβάνς με τον Βόλο.
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Βούρος (59’ Γρίβας), Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (82’ Λυμπεράκης), Ουές, Στάικος (69’ Ντε Γκουζμάν), Μεγιάδο, Νέιρα, Στάρτζεον, Σαρδινέρο (82’ Καστάνιος).
AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης (74’ Σιμόες), Σβάρνας, Λάτσι (56’ Νεντελτσιάρου), Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (74’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάντ (66’ Ολιβέιρα), Αλμπάνης (67’ Τάνκοβιτς).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass