ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Στη Λάρισα ο διεθνής Γερμανο-Τυνήσιος Ενις Μπεν-Χατίρα

*ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΛ *«ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ ΒΡΗΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑ» *«ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΝΕΩΝ»

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2021 21:20
Φέστα και Λαυδαριάς θέλουν γρήγορη προσαρμογή του παίκτη Φέστα και Λαυδαριάς θέλουν γρήγορη προσαρμογή του παίκτη

Στη Λάρισα ήρθε χθες το βράδυ αιφνιδιαστικά ο 32χρονος διεθνής Γερμανο-Τυνήσιος επιτελικός μέσος Ένις Μπεν-Χατίρα, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αλίνα (είναι τέσσερα χρόνια παντρεμένος) και τον Ελληνογερμανό μάνατζέρ του Δημήτρη Παπατρέχα

για να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΛ.
Ο Μπεν-Χατίρα αγωνιζόταν στην Καρλσρούη ενώ έχει παίξει πολλά χρόνια σε Αμβούργο, Χέρτα στην Μπουντεσλίγκα. Είναι ο επιτελικός μέσος που πάνω του εναποθέτονται πολλές ελπίδες για να ανατρέψει τη βαθμολογική της θέση η ΑΕΛ. Οι πρώτοι που τον υποδέχθηκαν στη Θεσσαλική πρωτεύουσα ήταν ο Ιταλός τεχνικός των «βυσσινί» Τζιανλούκα Φέστα και ο συνεργάτης του Ανδρέας Λαυδαριάς. Δεν αποκλείεται να αγωνιστεί το Σάββατο με τον ΝΠΣ Βόλου.
Η «Ε» βρέθηκε στην άφιξη του ποδοσφαιριστή στη Λάρισα και το πρώτο που τον ρωτήσαμε είναι αν γνωρίζει κάτι από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Μας απάντησε: «Γνωρίζω τα κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και έχω παίξει αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας φορώντας τη φανέλα της Εθνικής Γερμανίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U-19 στην Αυστρία. Έχω πετύχει τα δύο γκολ της Εθνικής Γερμανίας, αλλά χάσαμε με 3-2 στα ημιτελικά και η Εθνική σας έφτασε μέχρι τον τελικό που έχασε από την Ισπανία».
Εκεί του επισημάναμε ότι στην Εθνική Ελλάδας που αντιμετώπισε αγωνίστηκαν δύο πρώην παίκτες της ΑΕΛ, ο Λαμπρόπουλος με τον Μπουκουβάλα. Του είπαμε ότι πρώτος ήταν ο σκόρερ του νικητήριου τέρματος της Εθνικής Ελλάδας.
Ο Μπεν-Χατίρα πρόσθεσε: «Εμείς είχαμε καλύτερη ομάδα, αλλά η ελληνική ομάδα έπαιζε με πολύ πάθος».
Σχετικά με την ΑΕΛ και τη βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται είπε: «Το γνωρίζω και έχω δει παιχνίδια της ΑΕΛ. Κάπως έτσι πήγα πέρυσι και στην Καρσλρούη που ήταν στις τελευταίες θέσεις και τη βοήθησα να παραμείνει στην κατηγορία. Το είχα ξανακάνει και με τη Χέρτα. Το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνω και στη Λάρισα. Μίλησα πριν από λίγο με τον προπονητή και μοιάζουμε στους στόχους μας. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά ένα-ένα και στο τέλος θα δούμε τη βαθμολογία. Πιστεύω ότι με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που υπάρχει στην ομάδα θα τα καταφέρουμε».
*Μπορείς να γίνεις ο ηγέτης της ομάδας;
«Η κάθε νίκη γίνεται ομαδικά και όχι ατομικά. Πιστεύω ότι θα βοηθήσω την ομάδα».
*Και οι στόχοι σου...
«Ένας, να σώσουμε τη ΛΑΡΙΣΑ, γιατί ξέρω ότι έχει πάρει πρωτάθλημα στην Ελλάδα και δύο Κύπελλα».
ΜΙΝΙ ΒΙΟΡΓΑΦΙΚΟ
Ο ’Ενις Μπεν-Χατίρα γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου 1988 στο Βερολίνο και έπαιξε μέχρι το 2006 στους νέους της Reinickendorfer Füchse στη Χέρτα Βερολίνου και στα Μπορούσια Βερολίνου.
Το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο το υπέγραψε στο Αμβούργο και την πρώτη εμφάνιση στην Μπουντεσλίγκα την έκανε εναντίον του Βόλφσμπουργκ την 1η Απριλίου 2007. Στο Αμβούργο παρατάθηκε το συμβόλαιό του έως το 2012, αν και έπαιξε για δύο χρόνια δανεικός στην Ντουίσμπουργκ.
Στη συνέχεια πήγε στη Χέρτα Βερολίνου όπου είχε συμβόλαιο για πέντε χρόνια για να παίξει το 2016 στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, στη συνέχεια στην Ντάρμσταντ, στην Τουρκική Γκαζιάντεπσπορτ, στην Εσπεράνς της Τύνιδας, στην Ουγγρική Χόβεντ και στην Καρλσρούη.
Έχει παίξει περίπου 150 αγώνες στην Μπουντεσλίγκα, 14 στην Τουρκία, 8 στην Τυνησία , 20 στην Ουγγαρία και περίπου 70 στη Β’ Γερμανίας. Στην Καρλσρούη έπαιξε 11 παιχνίδια και πέτυχε 4 γκολ σε ένα εξάμηνο.
Έχει αγωνισθεί σε όλες τις Εθνικές ομάδες νέων της Γερμανίας (κατέκτησε ευρωπαϊκό κύπελλο νέων U21 στη Σουηδία), ενώ στη συνέχεια κλήθηκε στην Εθνική ανδρών της Τυνησίας. Σημείωσε το πρώτο του γκολ εναντίον της Γουινέας το 2018 στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA στις 9 Οκτωβρίου 2016 στο 79ο λεπτό.
ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ
Ο Ένις Μπεν-Χατίρα πανηγύρισε με μάσκα του spider-man στην ισοπαλία (2-2) της Χέρτα με τη Σάλκε στις 16 Μαρτίου 2015 και αποκαλύφθηκε μια συγκινητική ιστορία. Ο πανηγυρισμός ήταν αφιερωμένος στον 8χρονο Γιαννίκ, που έδινε τη μάχη του απέναντι στη λευχαιμία. Ο νέος, εκτός απροόπτου, παίκτης της ΑΕΛ είχε γράψει τότε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Ο Γιαννίκ είναι 8 ετών και δίνει τη μάχη του με τη λευχαιμία. Αποφάσισα να δώσω μαζί του αυτήν τη μάχη και να σταθώ στο πλευρό του. Όταν τον συνάντησα, αντιλήφθηκα κάτι πολύ σημαντικό. Ο υγιής άνθρωπος έχει χιλιάδες απαιτήσεις και επιθυμίες. Ο άρρωστος, μόλις μία. Μικρέ, σου υποσχέθηκα ότι θα είμαι παρών στην προσπάθειά σου να γίνεις καλά και εσύ μου υποσχέθηκες ότι θα νικήσεις. Θα σε επισκέπτομαι συχνά. Σε λιγότερο από έξι μήνες, θα βρεθείς μπροστά από τους οπαδούς μας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και θα γιορτάζουμε για την πορεία της αποθεραπείας σου».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass