Μία από τα ίδια….

ΝΕΑ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 1-0

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2021 21:00

Μία από τα ίδια χθες για την ΑΕΛ όπου στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης γνώρισε νέα ήττα αυτήν τη φορά από τον Αστέρα με 1-0 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League.


Μία από τα ίδια και στον πρωταγωνιστή της αναμέτρησης που ήταν ο Χερόνιμο Μπαράλες καθώς πέτυχε για μία ακόμα φορά τέρμα σε βάρος της ΑΕΛ που ήταν το έκτο συνολικά σε παιχνίδια της λαρισινής ομάδας.
Από τις 20 Οκτωβρίου του 2018, όταν ο τότε επιθετικός της Λαμίας, αντιμετώπιζε τη Λάρισα στο «AEL FC Arena» πετυχαίνει τέρμα σε βάρος της. Στον πρώτο γύρο στις 8 Οκτωβρίου 2020 ο Χερόνιμο Μπαράλες πέτυχε δύο τέρματα στο γήπεδο Αλκαζάρ (1-3).
Σχετικά με την επάνοδο του Ιταλού Τζιανλούκα Φέστα στην τεχνική ηγεσία, μπορεί να μη συνδυάστηκε με νίκη αλλά αλλαγές έγιναν… Η ομάδα έπαιξε πολύ πιο αμυντικά (οι αντίπαλοι δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες) και προσπάθησε σε κάποια αντεπίθεση να πετύχει τέρμα.
Υπήρξε ένα νέο πρόσωπο στην ομάδα, ο Ακούνια (μπήκε ως αλλαγή), ενώ μας έκανε εντύπωση ότι ο Σπαρβ δεν ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα. Τέλος η ομάδα πρέπει να βρει έναν παίκτη να εκτελεί τα φάουλ και τα κόρνερ. Όσο και αν φαίνεται περίεργο ο Φιλίπ έκανε καλύτερα απ’ όλους αυτήν τη δουλειά. Στα τελευταία λεπτά η εκτέλεση φάουλ από τον Μιλοσάβλιεβιτς ήταν τραγική, ενώ σε ένα άλλο του Ζίζιτς η πάσα δόθηκε στον… διαιτητή.
Πάντως ο Ιταλός χρειάζεται πίστωση χρόνου… αλλά δυστυχώς γι’ αυτόν χρειάζεται η ομάδα άμεσα τα αποτελέσματα.
Η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ παραμένει προτελευταία στη βαθμολογία και πρέπει να αρχίζει να έχει στόχο να παίξει μπαράζ παραμονής με τη δεύτερη ομάδα της τελικής βαθμολογίας της Super League 2.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Ιταλός τεχνικός της ΑΕΛ Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε ουσιαστικά με 5-4-1 παρά με 3-5-2, αν κρίνουμε από τον τρόπο που αγωνίζονταν οι παίκτες. Είχε τον Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Μπέρτο (δεξιά), Μιχαήλ, Τσόσιτς, Ζίζιτς, Καρανίκα (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Ηλιάδη, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιά και στην επίθεση τον Ντουρμισάι. Όταν η ομάδα έκανε επίθεση πήγαινε μπροστά ο Νικολιάς και τα δύο πλάγια μπακ ανέβαιναν πιο ψηλά.
Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους: Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνο, Αλβαρες από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μουνάφο, Βαλιέντε αμυντικά χαφ, πιο μπροστά στα πλάγια τους Ριέρα, Κρέσπι και τον Σίτο πίσω από τον Μπαράλες.
Ο Αστέρας Τρίπολης από την αρχή πήρε τα ηνία του αγώνα και οι παίκτες της ΑΕΛ παρακολουθούσαν τις κινήσεις, αφού η κατοχή ήταν στο πρώτο εικοσάλεπτο 71%-29%.
Στο πρώτο μέρος η αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ προεξέχοντος του Αλέξη Μιχαήλ ήταν άριστη και οι αντίπαλοι δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε μια κλασική ευκαιρία.
Απεναντίας η ΑΕΛ στο 44’ έκανε μια μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μιλοσάβλιεβιτς από το σημείο του πέναλτι σούταρε αλλά απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιφτσής.
Στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας ήταν από την αρχή αποφασισμένος να παίξει καλύτερα και στο 60’ ο Λουίς Φερνάντεθ έδωσε την μπάλα στον Αλβάρες και εκείνος με σέντρα βρήκε τον Μπαράλες που έκανε το 1-0.
Εκεί τελείωσαν όλα ουσιαστικά και το παιχνίδι. Αν έχουμε κάτι να αναφέρουμε είναι η πρώτη συμμετοχή του Ματίας Ακούνια στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της ΑΕΛ.

 

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
5’: Ατομική προσπάθεια και σουτ του Σίτο μέσα από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΛ, η μπάλα φεύγει άουτ.
15’: Σουτ του Ριέρα από αριστερά, η μπάλα καταλήγει άουτ.
24’: Σουτ του Ριέρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Μπάγιτς.
33’: Σέντρα του Ριέρα και κεφαλιά του Κρέσπι, η μπάλα καταλήγει άουτ.
44’: Ο Νικολιάς κάνει σέντρα από δεξιά, η μπάλα φθάνει στο σημείο του πέναλτι στον Μιλοσάβλιεβιτς που σουτάρει αλλά αποκρούει ο Τσιφτσής εντυπωσιακά.
46’: Ο Μπαράλες δίνει την μπάλα στον Καπίγια, το σουτ του οποίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε ο Μπάγιτς σε κόρνερ.
60’: Ο Αλβάρεζ κάνει σέντρα από αριστερά στον Μπαράλες που κάνει το 1-0.
76’: Σέντρα του Καπίγια από δεξιά και ο Λουίς Φερνάντεθ δεν προλαβαίνει την μπάλα που καταλήγει άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ ξεχώρισε ο Μιχαήλ του πρώτου μέρους. Ο Μπάγιτς δεν ευθύνεται στο τέρμα των γηπεδούχων, ενώ Ζίζιτς και Τσόσιτς πάλευαν. Τα μπακ Μπέρτος και Καρανίκας ταλαιπωρήθηκαν από τους πλάγιους του Αστέρα, ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς ήταν καλύτερος άλλων αγώνων. Ο Κολομπίνο φάνηκε στο ξεκίνημα και στη συνέχεια η απόδοσή του ήταν πτωτική. Ο Ηλιάδης μέτριος, ενώ ο Ντουρμισάι στην επίθεση ήταν απελπιστικά μόνος.
Ο Νικολιάς είχε διάθεση, ενώ οι αλλαγές είναι σαν να μην έγιναν ποτέ… Μας εντυπωσίασε ότι μέχρι χθες βασικοί παίκτες όπως ο Σπαρβ και ο Πινακάς έμειναν εκτός του αρχικού σχήματος…
Από τον Αστέρα Τρίπολης καλύτεροι ήταν οι Φεντερίκο Αλβάρεζ, Χερόνιμο Μπαράλες και ο Κότσιρας. Ο Τσιφτσής έκανε την απόκρουση του αγώνα σε σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τέλεια ήταν η διαιτησία του Γιάννη Παπαδόπουλου στην Τρίπολη. Στο πρώτο μέρος δεν έδειξε καμία κίτρινη κάρτα αλλά στο δεύτερο ημίχρονο που οι μονομαχίες έγιναν πιο δυνατές (ιδίως μετά το γκολ του Μπαράλες) χρησιμοποίησε αρκετές φορές την κάρτα και την έδειξε στους: Κώτσιρα, Μπαράλες, Τσιφτσή, Μιχαήλ, Ντουρμισάι, Ηλιάδη.
Κανένα πρόβλημα με τις υποδείξεις των βοηθών Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτικής Αττικής) και Δημήτρη Νατσιόπουλου (Μακεδονίας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Κώτσιρας (90’+ Γκαρσία), Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (83’ Αλί Μπαμπά), Ριέρα (46’ Λουίς Φερνάντεθ), Κρέσπι (46’ Καπίγια), Μπαράλες.
ΑΕΛ (Φέστα): Μπάγιτς, Μπέρτος (66’ Ακούνια), Τσόσιτς, Ζίζιτς, Μιχαήλ, Καρανίκας, Μιλοσάβλεβιτς, Ηλιάδης (87’ Σπαρβ), Κολομπίνο (74’ Πινακάς), Νικολιάς, Ντουρμισάι (74’ Νούνιτς).

 

ΝΙΚΗ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΑΡΗΣ...
Πλασματική εικόνα το 1-0, με το οποίο ο Άρης πέρασε από τη Ριζούπολη, κερδίζοντας τον Απόλλωνα Σμύρνης, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League. Οι «κίτρινοι» δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, αλλά χρειάστηκαν το γκολ ενός αμυντικού, του Νικόλα Ιωάννου, για να τους δώσει τους τρεις βαθμούς επί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που για μία ακόμα φορά απογοήτευσε εντός έδρας....

 

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΟ
Αν και «ζορίστηκε» πολύ από τον ΟΦΗ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 2-0 τους Κρητικούς στο γήπεδο της Λεωφόρου στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Super League, έφτασε στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του, διατήρησε για πέμπτο σερί ματς ανέπαφη την εστία του και πλησίασε ξανά την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Οι Σένκεφελντ και Καμπετσής τα «πράσινα» γκολ, με τον Αλεξανδρόπουλο να «υπογράφει» μία απ’ τις ωραιότερες φάσεις της σεζόν πριν το δεύτερο τέρμα των «πράσινων».

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αστέρας Τρίπολης- ΑΕΛ    1-0
Απόλλων Σμύρνης - Άρης    0-1
19:30 Παναθηναϊκός - ΟΦΗ    Novasports 2 HD
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Ατρόμητος - Ολυμπιακός    Novasports 1 HD
17:15 Παναιτωλικός - Λαμία    Novasports 3 HD
17:15 ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος    Novasports 2 HD
19:30 ΠΑΟΚ - ΑΕΚ    Novasports 1 HD

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ολυμπιακός    45
2. ΑΕΚ    36
3. Άρης    36
4. ΠΑΟΚ    35
5. Παναθηναϊκός    28
6. Αστέρας Τρίπολης    27
7. Ατρόμητος    21
8. Βόλος    20
9. ΟΦΗ    19
10. Απόλλων Σμύρνης    18*
11. ΠΑΣ Γιάννινα    15
12. Παναιτωλικός    11
13. ΑΕΛ    8*
14. Λαμία    6**

 

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ 19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
17:15    ΟΦΗ - Αστέρας Τρίπολης
19:30    Άρης - ΑΕΛ
Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
15:00    Βόλος - Παναθηναϊκός
17:15    ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
17:15    Λαμία - Απόλλων Σμύρνης
19:30    Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021
17:15    Παναιτωλικός – Ατρόμητος

 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
14 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
10 ΓΚΟΛ: Μπαράλες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)
8 ΓΚΟΛ: Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ)
7 ΓΚΟΛ: Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ)
6 ΓΚΟΛ: Πινακάς (ΑΕΛ), Δουβίκας (ΒΟΛΟΣ), Μασούρας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ)
5 ΓΚΟΛ: Μπερτόλιο, Μπρούνο Γκάμα (ΑΡΗΣ), Μανούσος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Χασάν (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Καρλίτος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Παμλίδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ).

 

ΦΕΣΤΑ: Δεν έχουμε χρόνο…

Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Τζιανλούκα Φέστα, μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Ξεκινήσαμε καλά παίξαμε χωρίς φόβο κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο. Αξίζαμε την ισοπαλία, όμως δεν ήρθε. Πρέπει να δουλέψουμε για να βελτιωθούμε. Δεν έχουμε χρόνο!».
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης, Μίλαν Ράσταβατς, είπε: «Πήραμε μια πολύ σημαντική και δύσκολη νίκη την οποία αξίζαμε 100%. Μπορεί να μη φτάσαμε το επίπεδο άλλων αγώνων παραγωγικά, αλλά ήμασταν πιο επιθετικοί από την ΑΕΛ που έκανε μόλις ένα σουτ. Ασφαλώς και υπάρχει πίεση, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι, καθώς στόχος μας είναι η εξάδα. Πολλές ομάδες θα ήθελαν να είναι στη θέση μας, θα δουλέψουμε για να κρατήσουμε αυτήν τη θέση».

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass