Τριπλό «χτύπημα» από την ΑΕΛ

ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΡΑΝΙΚΑ, ΑΚΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΞΙΜΕΝΚΟ

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2021 21:23

Τριπλό μεταγραφικό «χτύπημα» για την ΑΕΛ αφού χθες συμφώνησε οριστικά με τον Λαρισαίο Νίκο Καρανίκα (συμβόλαιο έξι μηνών), τον Ουρουγουανό Ματίας Ακούνια και τον Ουκρανό Μαξίμ Μαξιμένκο (οι δύο ξένοι συμφώνησαν για συνεργασία 2,5 χρόνων).


Για τον Νίκο Καρανίκα γράψαμε και χθες ότι από τη στιγμή που λύθηκε η συνεργασία της ΠΑΕ ΑΕΛ με τον πρώην τεχνικό Μιχάλη Γρηγορίου δεν υπήρχε πρόβλημα επιστροφής του στην ομάδα, αφού η διαφορά του ποδοσφαιριστή ήταν με τον προπονητή και όχι με τον μεγαλομέτοχο. Η επιστροφή του Καρανίκα θα ισχυροποιήσει τη δεξιά πλευρά της ομάδας.
Ο Ματίας Ακούνια είναι ο δεύτερος Ουρουγουανός που προστίθεται στην ομάδα μετά τον Αντριάν Κολομπίνο. Ήταν μάλιστα και συμπαίκτες στους Γουόντερερς. Παίζει στην επίθεση και σε 21 παιχνίδια φέτος (εκ των οποίων τα 14 βασικός) πέτυχε τέσσερα τέρματα αλλά δέχθηκε πέντε κίτρινες κάρτες. Τελευταίο παιχνίδι που αγωνίστηκε ήταν στις 30 Νοεμβρίου 2020 εναντίον της Λίβερπουλ όπου η ομάδα του κέρδισε με 3-2 και δέχθηκε κίτρινη κάρτα.
Έχει ηλικία 29 ετών (γεννήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 1992) και έπαιξε εκτός από τους Γουόντερερς σε δυο ακόμα ομάδες της πατρίδας του, τους Φοίνιξ και τη Λίβερπουλ. Είναι η πρώτη φορά που φεύγει από την Ουρουγουάη.
Διακρίνεται για τις κοινωνικές του δράσεις στην Ουρουγουάη καθώς αγοράζει και μαγειρεύει φαγητό για άπορους, βάζοντας μάσκα και γάντια δίνοντας χαρά σε πολύ κόσμο.
Μάλιστα καλούσε μέσω της σελίδας του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι όποιος θέλει μπορεί να πάει για φαγητό και είναι ευπρόσδεκτος. Επίσης άστεγους έχει βοηθήσει και ο Αντριάν Κολομπίνο, γι’ αυτό και θεωρούνται ιδιαίτερα αγαπητοί στη χώρα τους.
Ο Ουκρανός σέντερ μπακ Μαξίμ Μαξιμένκο έχει ηλικία 31 χρονών (γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1990 στο Κραματόρσκ) και ύψος 1.81. Φέτος έπαιξε έξι παιχνίδια με την ομάδα του την Κόλος Κοβαλίβκα που είναι γνώριμη στο ελληνικό κοινό καθώς αντιμετώπισε τον Άρη στο Europa League. Στη συγκεκριμένη ομάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια έπαιξε 68 παιχνίδια.
Τελευταίο παιχνίδι στην Ουκρανία του Μαξιμένκο ήταν κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου(2-2) στις 12 Δεκεμβρίου όπου δέχθηκε κόκκινη κάρτα.
Τέλος η ΑΕΛ ενδιαφέρεται για έναν νεαρό Καμερούνιο επιθετικό, μέλος της εθνικής νέων της χώρας του.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass