Δεν «Χ»άρηκε όσο ήθελε...

*Το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Πινακάς στο 69’ ισοφαρίστηκε από το πέναλτι που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια (90’+6’) *Ο διαιτητής Ευαγγέλου αδίκησε τη λαρισινή ομάδα

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2021 21:10

Η ΑΕΛ στην ποδοσφαιρική «ανατολή» του 2021 έκανε το καλύτερο παιχνίδι μέχρι τώρα στην αγωνιστική περίοδο της Super League 2020-2021 χθες στο Στάδιο Αλκαζάρ, σε αναμέτρηση για τη 14η αγωνιστική της Super League, αλλά δε «Χ»άρηκε όσο θα ήθελε

το τελικό αποτέλεσμα κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-1), καθώς το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε ο Πινακάς στο 69’ το ισοφάρισε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Βιεϊρίνια στο 90+6. Την εσχάτη των ποινών κέρδισε ο Σφιντέρσκι σε αμφισβητούμενη ανατροπή από τον Ναγκί, ενώ εκείνη τη χρονική στιγμή η ΑΕΛ έπαιζε με δέκα παίκτες αφού ο πάγκος του ΠΑΟΚ κρατούσε εκτός αγωνιστικού χώρου τον Μπέρτο(!) μπροστά στα μάτια του τέταρτου διαιτητή Τσαγκαράκη χωρίς να διακόψει το παιχνίδι.

Ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειξε υπέρμετρη εύνοια στον ΠΑΟΚ μη δίνοντας αρκετά φάουλ των φιλοξενουμένων σε παίκτες της λαρισινής ομάδας, ενώ αντίθετα με κάθε μαρκάρισμα παίκτη της ΑΕΛ οι αντίστοιχοι του ΠΑΟΚ κέρδιζαν φάουλ.
Αν πριν το παιχνίδι η ισοπαλία θα ήταν ιδανικό αποτέλεσμα για την ΑΕΛ, έτσι όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση ήταν άσχημο...
Η ΑΕΛ με τον βαθμό που πήρε αύξησε τη διαφορά με τη Λαμία που βρίσκεται στην τελευταία θέση στους πέντε βαθμούς, αλλά από την άλλη είδε Παναιτωλικό και Απόλλωνα Σμύρνης να ψηλώνουν βαθμολογικά και πλέον χρειάζεται μόνο νίκες αν θέλει να αποφύγει τη θέση στην οποία βρίσκεται και οδηγεί σε μπαράζ παραμονής. Το εντός έδρας παιχνίδι της Τετάρτης κόντρα στα Γιάννενα θα είναι σημαντικό.... Και μην ξεχνάμε ότι μέχρι τώρα η ΑΕΛ έχει μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα.
Αυτό που κέρδισε η ΑΕΛ εκτός από τον βαθμό είναι και η ψυχολογία, γιατί οι παίκτες ενώ έχουν ποιότητα ήρθε η αμφισβήτηση των ποδοσφαιρικών τους προσόντων.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Τάτσης με τον συνεργάτη του Κώστα Κατσάρα ξεκίνησαν με ενισχυμένη άμυνα παίζοντας ουσιαστικά με ένα 5-3-2. Συγκεκριμένα ο Ναγκί ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ηλιάδης, Μιχαήλ και Ζίζιτς στο κέντρο της άμυνας, ο Φιλίπ αριστερά και ο Μπέρτος δεξιά. Οι Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νικολιάς ήταν η τριάδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής και ο Πινακάς με τον Τρούγιτς στην επίθεση. Κάποια στιγμή φάνηκε ότι μετασχηματίστηκε σε 4-2-3-1 με τον Ηλιάδη να είναι με τον Σπαρβ αμυντικά χαφ, τον Τρούγιτς να πηγαίνει αριστερά και τον Μιλοσάβλιεβιτς πίσω από τον Πινακά.
Από την άλλη ο προπονητής του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία έπαιξε 4-3-3. Συγκεκριμένα τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Ίνγκασον και Βαρέλα στο κέντρο της άμυνας, τον Γιαννούλη αριστερό μπακ και τον Βιεϊρίνια δεξί μπακ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντόουγκλας και Ελ Καντουρί, ο Μουργκ μπροστά τους, και στην επίθεση Τζόλης (αριστερά) και Ζίβκοβιτς (δεξιά) στα πλάγια και σέντερ φορ ο Σφιντέρτσκι.
Ο Σπαρβ έκανε το πρώτο σουτ του αγώνα (μπλόκαρε ο Πασχαλάκης), αλλά από κει και πέρα ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων έχοντας την υπεροχή.
Ο ΠΑΟΚ κάθε λεπτό που περνούσε έπαιρνε περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και δημιουργούσε διαρκώς ευκαιρίες. Στο 30’, ο Μανώλης Μπέρτος πάνω στη γραμμή απομάκρυνε την μπάλα στο σουτ του Χρήστου Τζόλη, μετά τη λανθασμένη έξοδο του Ναγκί στο κόρνερ του Τόμας Μουργκ, ενώ στο 38’ η προβολή του Τζόλη δε βρήκε στόχο. Η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου για τους φιλοξενούμενους χάθηκε στο 43’: από κεφαλιά του Ίνγκι Ίνγκασον και επέμβαση του Ναγκί με το πόδι, ο Μουργκ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο δεύτερο μέρος πάλι ο ΠΑΟΚ συνέχισε από κει που τελείωσε στο πρώτο μέρος... Η ΑΕΛ άρχισε να ξεθαρρεύει στο 55’ που κέρδισε το πρώτο της κόρνερ στην αναμέτρηση. Στο 69’ ο Πινακάς πέτυχε ένα γκολ, για ...όσκαρ αφού για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα πέρασε εντυπωσιακά Βαρέλα και Ίνγκασον και νίκησε τον Πασχαλάκη κάνοντας το 1-0.
Ο Τάτσης αποφασίζει (και καλά κάνει) να βάλει τον Γκοτζαμανίδη όπου από το λεπτό αυτό και μετά η πρόσβαση του ΠΑΟΚ στην άμυνα της ΑΕΛ ήταν δύσκολη. Φαινόταν ότι η ΑΕΛ μπορούσε να πετύχει και το... 2-0 αφού έβγαινε πολύ καλά στις αντεπιθέσεις, ενώ και ο Νούνιτς με τον Γλυνό μπήκαν με διάθεση. Ο Πλατέλλας που είχε μπει από το 50’ επίσης έδωσε πνοή.
Όταν στο 87’ ο Τζόλης δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία της ΑΕΛ, οι «βυσσινί» ήταν μια ανάσα σε ένα «τρίποντο βαθμολογικής πολυτέλειας» απέναντι στον ΠΑΟΚ που θα της έδινε πλεονέκτημα στη μάχη της παραμονής.
Αλλά ο πάγκος του ΠΑΟΚ έπαιξε και αυτός... Στο 90’+6’ κράτησε τον Μπέρτο εκτός αγωνιστικού χώρου και στη συνέχεια δόθηκε αμφισβητούμενο πέναλτι του Ναγκί στον Σφιντέρσκι.
Ο Βιεϊρίνια εκτελεί και ισοφαρίζει σε 1-1.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είχε κατοχή μπάλας (65%-35%) και να κέρδισε περισσότερα κόρνερ (12-2), αλλά τον βαθμό που πήρε τον πανηγύρισε και αυτό τα λέει όλα για την εικόνα του παιχνιδιού.
ΦΑΣΕΙΣ ΓΚΟΛ
1’: Ο Σπαρβ πιάνει δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη, περιοχή αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε την μπάλα.
8’: Ο Μουργκ εκτελεί κόρνερ από δεξιά και ο Ελ Καντουρί πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
20’: Νέο δυνατό σουτ του Σπαρβ πάλι έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως ο Πασχαλάκης μπλοκάρει εκ νέου.
23’: Ο Γιαννούλης από αριστερά κάνει σέντρα-σουτ και ο Ναγκί μπλοκάρει την μπάλα έχοντας σωστή τοποθέτηση.
26’: Μακρινό σουτ του Ηλιάδη μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων.
27’: Σουτ του Τζόλη μέσα από τη μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ναγκί.
30’: Ο Μουργκ εκτελεί κόρνερ, ο Τζόλης πιάνει δυνατό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή με κατεύθυνση της μπάλας προς τα δίχτυα, όμως ο Μπέρτος διώχνει πάνω στη γραμμή του τέρματος.
37’: Ο Τζόλης βρίσκεται μόνος του απέναντι από τον Ναγκί, όμως κάνει άσχημη προβολή στέλνοντας την μπάλα άουτ.
43’: Ο Μουργκ εκτελεί κόρνερ και ο Ίνγκασον πιάνει κεφαλιά, αλλά ο Ναγκί αποκρούει με το πόδι πάνω στη γραμμή του τέρματος και στη συνέχεια ο Μουργκ με δυνατό σουτ στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ΑΕΛ.
52’: Ο Βιεϊρίνια κάνει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αριστερά, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
69’: Ατομική ενέργεια του Δημήτρη Πινακά, που μπαίνει με εξαιρετικό σλάλομ στην περιοχή του ΠΑΟΚ ξεπερνώντας Βαρέλα και Ίνγκασον και με εξαιρετικό πλασέ νικά τον Πασχαλάκη κάνοντας το 1-0.
86’: Ο Τζόλης μόνος ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από σέντρα του Γιαννούλη, αστοχεί από πλεονεκτική θέση.
90’+6’: Ο Σφιντέρσκι κέρδισε πέναλτι μετά από αμφισβητούμενη ανατροπή του από τον Ναγκί μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο Βιεϊρίνια το εκτέλεσε κάνοντας το 1-1.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος της ΑΕΛ ο Δημήτρης Πινακάς που σε κάθε παιχνίδι φροντίζει να δικαιώνει αυτούς που τον πίστεψαν και εμπιστεύτηκαν την ποδοσφαιρική αξία του, η οποία καθημερινά εκτοξεύεται. Τον ακολούθησαν ο Σπαρβ με τον Μιχαήλ... Οι δυο τους έκαναν εκπληκτικό παιχνίδι. Ο Ναγκί είχε πολλές λάθος εξόδους ... Ο Μπέρτος με τον Φιλίπ ταλαιπωρήθηκαν από τους παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλά πάλεψαν όσο μπορούσαν. Ο Ζίζιτς καλός ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς μάς έχει συνηθίσει σε καλύτερα παιχνίδια. Ο Νικολιάς εκανε το καλύτερο του παιχνίδι στην ΑΕΛ, ενώ και ο Τρούγιτς δεν πήγε άσχημα. Ο Ηλιάδης αρκετά καλός για μία ακόμα φορά. Μας εντυπωσίασε ο Γκοτζαμανίδης σαν σέντερ μπακ, όπως και ο Γλυνός όταν μπήκε. Ο Πλατέλλας δείχνει απίστευτη διάθεση και θα βοηθήσει. Ο Νούνιτς θέλει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση.
Από τον ΠΑΟΚ καλύτεροι οι: Μουργκ, Βιεϊρίνια και Γιαννούλης. Η συγκεκριμένη ομάδα χρειάζεται να βρει σέντερ φορ. Ο Τζόλης με τον Ελ Καντουρί ήταν και χθες πολύτιμοι.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΛ διαμαρτύρεται έντονα «για το ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο Ευαγγέλου, χωρίς προηγουμένως να ενημερωθεί από το VAR και αφού προηγουμένως ο Crespo και ο Sznaucner, μπροστά στα μάτια του 4ου διαιτητή Τσαγκαράκη κρατούσαν από τον λαιμό τον Μπέρτο, για να μην μπει στον αγωνιστικό χώρο και έτσι ανενόχλητοι οι παίκτες του ΠΑΟΚ να δημιουργήσουν τη φάση του ανύπαρκτου πέναλτι... Mάλιστα ο παίκτης που κρατιόταν εκτός του γηπέδου, ήταν ο Μπέρτος που κάλυπτε τον χώρο στον οποίο κινήθηκε ο Swiderski και ο οποίος ξεγέλασε τον διαιτητή και κέρδισε το ανύπαρκτο πέναλτι».
Η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει απόλυτα δίκιο για το θέμα του Μπέρτου, ενώ για το πέναλτι δεν υπήρξε VAR για να έχουμε την καλύτερη δυνατή εικόνα.
Η συγκεκριμένη ανακοίνωση αντικατοπτρίζει τη διαιτησία του κ. Ευαγγέλου.
Σωστοί στις υποδείξεις οι δύο βοηθοί Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτωλοακαρνανίας), Θεόδωρος Τζιουβάρας (Κοζάνης). Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φιλίπ, Πινακάς, Μπέρτος, Ίνγκασον, Βαρέλα.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γιάννης Τάτσης): Νάγκι, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς (71’ Γκοτζαμανίδης), Ζίζιτς, Πινακάς (71 Γλύνος), Μπέρτος, Νικολιάς (83’ Νούνιτς), Τρούγιτς (53’ Πλατέλλας).
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Αουγκούστο (82’ Σβαμπ), Μουργκ (87’ Τσόλακ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass