ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΛΙΝΙΚΟΣ:

Εφυγε ένα κομμάτι του αθλητισμού στον Πλαταμώνα

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2020 20:29
Ο Νίκος Τσιλινίκος ως τερματοφύλακας της Ακαδημίας Πλαταμώνα  και ο τρίτος κάτω από δεξιά όπως βλέπουμε τη φωτογραφία  ο αδελφός του Γιώργος που πέθανε σε ηλικία 33 χρονών Ο Νίκος Τσιλινίκος ως τερματοφύλακας της Ακαδημίας Πλαταμώνα και ο τρίτος κάτω από δεξιά όπως βλέπουμε τη φωτογραφία ο αδελφός του Γιώργος που πέθανε σε ηλικία 33 χρονών

Συγκλονιστικά ήχησε στην κοινωνία του Πλαταμώνα, της περιοχής του Δήμου Δίου - Ολύμπου, αλλά και ευρύτερα της Λάρισας η είδηση της απώλειας του Νίκου Τσιλινίκου, ενός ανθρώπου που είχε τάξει ολόκληρη τη ζωή του στην ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Πάντοτε με το χαμόγελο στα χείλη, πρόθυμος να εξυπηρετήσει σε ό,τι περνούσε από την αρμοδιότητά του, είχε κερδίσει την ανυπόκριτη εκτίμηση όλων όσοι τον γνώριζαν κυρίως με την επαγγελματική του ιδιότητα, αυτήν του γραμματέα της Κοινότητας Πλαταμώνα.
Πολύς σημαντικός τομέας της δραστηριότητάς του, όμως, αποτελούσε ο αθλητισμός, στον οποίο αφιέρωνε το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου του, θέλοντας και σε αυτό το πεδίο να προσφέρει όσο πιο ποιοτικά γινόταν. Από μικρό παιδί μέσα στα γήπεδα, η φυσιολογική του επιλογή ήταν να ακολουθήσει αργότερα μία εναλλακτική διαδρομή ενασχόλησης και πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ποδοσφαιρικής Ακαδημίας Πλαταμώνα, η οποία έδωσε την ουσιαστική δυνατότητα επίδοσης στο λαοφιλέστερο άθλημα των παιδιών της περιοχής στην οποία συμπεριλαμβάνονταν και αυτά των όμορων κοινοτήτων Πόρων και Παντελεήμονα.
Ο Νίκος Τσιλινίκος ταυτίστηκε με την ιστορία αυτής της ομάδας, ενώ η παρουσία του ήταν τέτοια ώστε σε όλα τα γήπεδα της Πιερίας που έδινε το παρών, γινόταν δεκτός με τον πιο φιλικό τρόπο, ανάλογο του φιλόξενου πνεύματος που καλλιεργούσε ως «οικοδεσπότης» στα γήπεδα του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων. Η μνήμη του είναι σίγουρο ότι θα μείνει για πάντα ζωντανή, έστω και αν το τυπικό «νήμα» της ζωής του κόπηκε πολύ πρόωρα...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass