Παραδοσιακή ...συντριβή

Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΥ 5-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ - ΚΑΛΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΝΕΑΡΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΣΤΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2020 21:19

Μια συντριβή που γίνεται ...παράδοση γνώρισε χθες η ΑΕΛ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής ημέρας, καθώς έχασε με 5-1 ακολουθώντας αυτό που συνέβη τα τρία προηγούμενα χρόνια που επίσης είχε γνωρίσει μεγάλες σε έκταση ήττες.

Βέβαια αυτήν τη φορά οι απουσίες και η συμμετοχή νεαρών παικτών είχαν προϊδεάσει ότι οι «βυσσινί» δύσκολα θα απέφευγαν την ήττα. Παρά την πολύ καλή απόδοση στο πρώτο μέρος, δεν μπόρεσαν να αποφύγουν τη μεγάλη σε έκταση ήττα. Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι: 25’ Σουντανί, 40’, 88’ Ελ Αραμπί, 65’ Μασούρας, 79’ Μπρούμα, ενώ για τους φιλοξενούμενους είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 33’ ο Πινακάς. Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη αυτήν πήρε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, ενώ η ΑΕΛ παραμένει σταθερά στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας το μυαλό της στον εξ αναβολής αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης με τη Λαμία στο Αλκαζάρ.
Αν υπάρχει κάποιο κέρδος για την ΑΕΛ, αν και στη βαθμολογική θέση που βρίσκεται μετράνε μόνο οι βαθμοί, είναι η καλή εμφάνιση των Χαλάτση, Γκοτζαμανίδη, Γλυνού και η σταθεροποίηση της καλής απόδοσης των Πινακά (πέτυχε το πέμπτο φετινό τέρμα) και Ηλιάδη. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ήταν τα πρώτα παιχνίδια στην κατηγορία των Γκοτζαμανίδη, Χαλάτση, Κοτσιανούλη και Μπάγιτς (ενώ ο Νούνιτς έκανε την πρώτη φετινή του).
Ο Τάτσης χρησιμοποίησε νεαρούς παίκτες, δεν απέφυγε μία απώλεια (ο Πλατέλλας δέχθηκε την τέταρτη φετινή κίτρινη κάρτα και θα απουσιάσει σε έναν αγώνα από τους προσεχείς τέσσερις της ομάδας), ξεκουράζοντας τους θεωρητικά βασικούς (έξι στον αριθμό), δε ρίσκαρε τη συμμετοχή του τραυματία Νικολιά και τώρα η νίκη με τη Λαμία είναι μονόδρομος την ερχόμενη Τετάρτη. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα φέρει φουρτούνα στη λαρισινή ομάδα.
Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, αλλά τα αποτελέσματα αυτής θα φανούν τη ...νέα χρονιά (2021). Προς το παρόν θα «ζει» με άγχος και αβεβαιότητα.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο Γιάννης Τάτσης αν για κάτι αιφνιδίασε, ήταν η συμμετοχή του Μπάγιτς κάτω από τα δοκάρια, γιατί το 3-5-2 και οι παίκτες που θα έπαιζαν είχαν φανεί από τις προπονήσεις, όπως αναφέραμε και χθες στην «Ελευθερία». Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μπάγιτς, στην άμυνα οι Μπέρτος, Γκοτζαμανίδης, Μιχαήλ, στη μεσαία γραμμή, ο Γλυνός δεξί μπακ-χαφ, με τον Μαϊδανό αριστερό, τον Ηλιάδη αμυντικό χαφ, τους Πλατέλλα, Χαλάτση πιο μπροστά και τους Γιουνές, Πινακά επιθετικό δίδυμο.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Καμαρά, Εμβιλά στον άξονα, τον Φορτούνη «οργανωτή», τους Μπρουμά, Σουντανί στα άκρα και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.
Από την αρχή ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων χάρη στην πολύ καλή απόδοση των Μπρούμα-Φορτούνη και στο 25’ έγινε το 1-0, όταν ο Ραφίνια έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Ελ Αραμπί «νίκησε» τον Μπέρτο στον αέρα και με κεφαλιά έδωσε στον Σουντανί που με νέα κεφαλιά έκανε το 1-0.
Στη συνέχεια η ΑΕΛ ισορρόπησε το παιχνίδι και αν ο Ηλιάδης δεν ισοφάρισε με σουτ στο 32’ το έκανε ο Πινακάς ένα λεπτό αργότερα με κεφαλιά ύστερα από πάσα-κεφαλιά του Γιουνές.
Αλλά η χαρά του 1-1 δεν κράτησε πολύ για την ομάδα της ΑΕΛ, αφού στο 40’ ο Ελ Αραμπί εκμεταλλευόμενος αμυντικά λάθη έκανε το 2-1 και τελείωσε το ημίχρονο.
Κανείς δεν μπορούσε να προδικάσει με βάση την εικόνα της ΑΕΛ στο πρώτο μέρος την εξέλιξη για τη λαρισινή ομάδα στο δεύτερο μέρος όπου οι «βυσσινί» δεν δημιούργησαν ούτε μία ευκαιρία. Κυριολεκτικά ο Σα δεν ακούμπησε την μπάλα.
Η είσοδος του Μασούρα ουσιαστικά σήμαινε το τέλος κάθε ελπίδας για την ΑΕΛ να πάρει κάτι καλό, αφού ήταν πρωταγωνιστής στο τρίτο γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός από πάσα του Μπρούμα.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ανέβασε ακόμα περισσότερο τις στροφές και στο 79’ από πάσα του Μασούρα ο Μπρούμα εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Γρηγορόπουλου και αφού ξεκίνησε πίσω από τη σέντρα, έφυγε στην κόντρα και έκανε το 4-1.
Στο 87’ ο Μασούρας είχε δοκάρι και στο 88’ ο Μπρούμα του έδωσε την μπάλα και αυτός με τη σειρά του στον Ελ Αραμπί που με κοντινό πλασέ έκανε το 5-1.

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
8’: Σέντρα-σουτ του Ραφίνια από δεξιά, προλαβαίνει και αποκρούει ο Γκοτζαμανίδης σε κόρνερ.
17’: Σουτ του Καμαρά από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς.
18’: Σουτ του Μπρούμα από το σημείο του πέναλτι η μπάλα καταλήγει υπερβολικά άουτ.
25’: Σέντρα του Ραφίνια από δεξιά, ο Ελ Αραμπί νικά στον αέρα τον Μπέρτο, ο Μπάγιτς αποκρούει και ο Σουντανί με νέα κεφαλιά κάνει το 1-0.
26’: Σουτ του Φορτούνη έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Μπάγιτς.
32’: Σέντρα του Καμαρά από δεξιά, ο Μπρούμα βρίσκεται αμαρκάριστος απέναντι από τον Μπάγιτς, αλλά η κεφαλιά του πάει πάνω στον γκολκίπερ της ΑΕΛ.
33’: Ο Γλυνός εκτελεί κόρνερ για την ΑΕΛ από δεξιά και ο Γιουνές πιάνει κεφαλιά πάσα προς τον Πινακά που με νέα κεφαλιά κάνει το 1-1.
40’: Πάσα του Μπρούμα στον Φορτούνη που εκμεταλλεύεται λάθος αμυνομένων της ΑΕΛ , αυτός προλαβαίνει τον Μπάγιτς και κάνει το γύρισμα, με τον Ελ Αραμπί να πετυχαίνει το 2-1 σε κενή εστία.
44’: Σουτ του Γιουνές έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Σα μπλοκάρει την μπάλα.
54’: Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη ο Ελ Αραμπί πιάνει κεφαλιά και στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
65’: Ο Φορτούνης μεταβιβάζει δεξιά στον Μπρούμα που κάνει σέντρα και ο Μασούρας με πλασέ κάνει το 3-1.
79’: Ο Γλυνός εκτελεί κόρνερ διώχνει ο Μασούρας και ο Μπρούμα εκμεταλλεύεται γλίστρημα του Γρηγορόπουλου φεύγει μόνος για να σκοράρει διαμορφώνοντας το 4-1.
87’: Ο Μασούρας βρίσκεται τετ-α-τετ με τον Μπάγιτς αφού πρόλαβε τον Μιχαήλ, αλλά στέλνει την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της λαρισινής ομάδας.
88’: Ο Μπρούμα τροφοδοτεί τον Μασούρα που από τα αριστερά αυτός έκανε γύρισμα στον Ελ Αραμπί που έκανε το 5-1.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Καλύτεροι από την ΑΕΛ στην άμυνα ο Γκοτζαμανίδης (είναι αξιόλογο ταλέντο) με τον Μιχαήλ όσο είχε δυνάμεις. Μπέρτος, Μαϊδανός, Γλυνός στο δεύτερο μέρος παρέδωσαν σώμα και πνεύμα, ενώ ο Χαλάτσης ήταν από τους καλύτερους στο πρώτο μέρος. Ο Ηλιάδης δείχνει ότι μπορεί να εξελιχθεί, ενώ και ο Γλυνός στο πρώτο μέρος ήταν καλός.
Ο Πινακάς βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα ξανά, ενώ ο Γιουνές έδειξε βελτίωση. Ο Νούνιτς με τον Κοτσιανούλη έπαιξαν λίγο χρόνο, ενώ ο Γρηγορόπουλος «φορτώθηκε» ένα μεγάλο λάθος. Δεν είναι όμως κριτήριο σε ένα τέτοιο παιχνίδι για την εξέλιξη του παίκτη.
Από τον Ολυμπιακό καλύτερος ήταν ο ο Μπρούμα, ενώ με το γκολ που πέτυχε επισφράγισε τη σπουδαία εμφάνισή του. Ο Ελ Αραμπί έκανε μια μεγάλη εμφάνιση όπου πέτυχε το ένα και έδωσε την ασίστ για το άλλο. Ο Μασούρας εντυπωσιακός που πέρασε στον αγώνα στο 58’ και είχε ένα γκολ, μία ασίστ και ένα δοκάρι!
Ο Φορτούνης είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στην Ελλάδα αυτήν τη στιγμή. Μας άρεσε ακόμα ο Ραφίνια στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Απαρατήρητος πέρασε ο Παπαπέτρου που έδειξε κίτρινη κάρτα στον Πλατέλλα. Χωρίς προβλήματα οι βοηθοί Πετρόπουλος του Συνδέσμου Αρκαδίας και Μεϊντανάς του Συνδέσμου Αχαΐας.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια (58’ Ανδρούτσος), Σεμέδο (76’ Παπαδόπουλος), Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (80’ Κάιπερς), Σουντανί (58’ Μασούρας), Φορτούνης (76’ Τιάγκο Σίλβα), Μπρούμα, Ελ Αραμπί.
ΑΕΛ: Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μιχαήλ, Γκοτζαμανίδης, Μπέρτος (76’ Γρηγορόπουλος), Γλυνός, Χαλάτσης, Μαϊδανός, Πλατέλλας (81’ Κοτσιανούλης), Πινακάς, Γιουνές (67’ Νούνιτς).

 

Τέσσερις κίτρινες ο Βαγγέλης Πλατέλλας

Ένας παίκτης της ΑΕΛ είδε την κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League 1. Κίτρινη κάρτα είδε λοιπόν ο Βαγγέλης Πλατέλλας που έφθασε τις τέσσερις και θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της ΑΕΛ.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στη Super League 1 τη σεζόν 2020-2021:
Φιορίν Ντουρμισάι, Στελιάνο Φιλίπ, Νίκολα Τρούγιτς, Τιμ Σπαρβ, Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς, Βαγγέλης Πλατέλλας 4, Χαμζά Γιουνές, Αλέξης Μιχαήλ 2, Γιώργος Μαϊδανός, Μανώλης Μπέρτος, Αλέξανδρος Νικολιάς, Ματέο Μούζεκ, Θεοχάρης Ηλιάδης, Νίκολα Ζίζιτς, Σπύρος Γλυνός, Ιωάννης Κωστή 1.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ:
Επρεπε να σκεφτούμε και τον επόμενο αγώνα

«Έπρεπε να σκεφτούμε και τον επόμενο αγώνα» είπε, μεταξύ άλλων, ο προπονητής της ΑΕΛ Γιάννης Τάτσης, μετά το τέλος της χθεσινής αναμέτρησης Ολυμπιακού-ΑΕΛ με σκορ 5-1. Αναλυτικά: «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες στην Ευρώπη, με πολλές απουσίες και νεαρά παιδιά. Έπρεπε να σκεφτούμε και τον επόμενο αγώνα. Παλέψαμε. Έπρεπε να γίνουν κάποιες αλλαγές. Αυτό ήταν το διαθέσιμο ρόστερ. Κρατάω την εμφάνιση και το κέρδος κάποιων νεαρών παιδιών. Στην πορεία πρέπει να γίνει κάποια επαναξιολόγηση. Κάποια παιδιά να τα εμπιστευτούμε παραπάνω. Είμαι αισιόδοξος. Εάν δεν είμαι αισιόδοξος εγώ δεν γίνεται. Σε αυτήν την προσπάθεια καλούμαι να τα ισορροπήσω όλα».

 

ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ:
Δύσκολη χρονιά, αλλά απόλυτα πετυχημένη

Ο Πέδρο Μαρτίνς χαρακτήρισε το 2020 δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό και τους οπαδούς του. Είπε χαρακτηριστικά: «Είναι αλήθεια πως ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να είμαστε στην πρώτη θέση πριν το τέλος της σεζόν. Θα δούμε τα αποτέλεσματα και των άλλων, αλλά θέλαμε να είμαστε πρώτοι. Δεν είχε ρυθμό το ματς, ήταν και ο τρόπος που έπαιξε ο αντίπαλος, όμως δεν κρατάμε την εμφάνιση, αλλά το σκορ και τη νίκη».
*Για την παρουσία των Μπρούμα, Σουντανί, Μπα και Ανδρούτσου: «Μπρούμα, Σουντανί, Μπα και Ανδρούτσος θέλουν χρόνο για να αποδώσουν όπως πρέπει. Είμαστε ικανοποιημένοι από την παρουσία τους».
*Για το τι γεύση τού αφήνει η χρονιά που φεύγει: «Το 2020 ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για όλον τον κόσμο και για τον Ολυμπιακό. Όμως ήταν και απόλυτα πετυχημένη. Δεν ήταν η απόδοση πάντα όπως θα θέλαμε, αλλά έχουμε πει τον λόγο. Εύχομαι να τελειώσουμε με τον κορονοϊό και να επιστρέψουν οι θεατές στα γήπεδα, γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται μπροστά σε κόσμο. Εύχομαι να τελειώσει η πανδημία και να επιστρέψει ο κόσμος στην κανονική του ζωή».

 

ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ:
Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια

Ο Νίκος Γκοτζαμανίδης πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στη Super League 1 και μετά το τέλος της αναμέτρησης δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που σε μια καυτή έδρα, όπως είναι το Καραϊσκάκης, έκανα το ντεμπούτο μου. Όλα τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ. Στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε το 100% και είχαμε μια πολύ καλή απόδοση. Στο δεύτερο αυξήθηκε η πίεση από τον Ολυμπιακό. Το σκορ είναι πλασματικό γιατί κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια. Όλα τα παιχνίδια για εμάς είναι ίδια. Τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Είμαστε μια οικογένεια».

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ:
Συνεχίζουμε...

Ο σκόρερ της ΑΕΛ Δημήτρης Πινακάς, μετά τη λήξη της εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο ματς σήμερα. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα μας πιέσει. Δεχθήκαμε το γκολ στην αρχή. Καταφέραμε μετά από ένα στημένο να πετύχουμε το γκολ και κάπως ήταν καλύτερα τα πράγματα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μετά ο Ολυμπιακός συνέχισε να μας πιέζει. Δημιούργησε ευκαιρίες, κατάφερε και σκόραρε και τέλειωσε το ματς έτσι όπως τελείωσε. Προσπαθήσαμε σε κάποιες φάσεις να κρατήσουμε μπάλα, δε μας βγήκε σήμερα. Συνεχίζουμε. Κρατάω την προσπάθεια των συμπαικτών μου. Δείξαμε ότι θέλαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αυτό. Πρέπει να τα καταφέρουμε. Πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω, να δουλέψουμε να δούμε τι φταίει και να βγάλουμε την ομάδα από αυτήν τη δύσκολη κατάσταση».

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass