Ο Τσουνόντα οδηγός της Alpha Tauri

*ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟ 2021 ΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΝΑ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2020 21:20

Ο Γιούκι Τσουνόντα θα κάνει ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα με την Alpha Tauri το 2021, καθώς οι άνθρωποι της Red Bull επέλεξαν τον 20χρονο Ιάπωνα για να αντικαταστήσουν τον Ρώσο Ντανιίλ Κβιάτ. Έτσι, επιβεβαιώθηκε η φημολογία ότι ο Τσουνόντα, ο οποίος έχει την υποστήριξη της Honda, θα γινόταν ο... παρτενέρ του Γάλλου Πιέρ Γκασλί στην «αδελφή» ομάδα της Red Bull, ύστερα από την εντυπωσιακή «ρούκι» σεζόν του στη Φόρμουλα 2, κατά την οποία κατετάγη τρίτος στο πρωτάθλημα.

Ο Τσουνόντα θα γίνει ο πρώτος Ιάπωνας οδηγός που θα «τρέξει» στη Φόρμουλα Ένα μετά τον Καμούι Κομπαγιάσι, ο οποίος μετείχε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα με την Caterham το 2014.
Ο Τσουνόντα, ο οποίος ήρθε πριν από δύο χρόνια στην Ευρώπη, καθώς μέχρι τότε «έτρεχε» αποκλειστικά στην Ιαπωνία, έχει σημειώσει ταχύτατη πρόοδο στις μικρότερες κατηγορίες της Φόρμουλα ύστερα από την κατάκτηση του τίτλου στο ιαπωνικό πρωτάθλημα Φόρμουλα 4 το 2018. Την επόμενη χρονιά κατετάγη ένατος στην πρώτη σεζόν του στη Φόρμουλα 3 με απολογισμό μια νίκη και άλλες δύο παρουσίες στο βάθρο, ενώ στη συνέχεια έδειξε τις δυνατότητές του στη Φόρμουλα 2 με δύο νίκες και συνολικά επτά παρουσίες στο βάθρο. Χάρη στην τρίτη θέση που κατέκτησε στη Φόρμουλα 2, ο Τσουνόντα απέκτησε την άδεια που απαιτείται, προκειμένου ένας οδηγός να έχει τη δυνατότητα να «τρέχει» στη Φόρμουλα Ένα, τη super licence, με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για να του δώσει η Red Bull μια θέση στην Alpha Tauri.
Μετά την ανακοίνωση του Τσουνόντα, ο Κβιάτ αποχωρεί από τη Φόρμουλα Ένα, τουλάχιστον ως οδηγός αγώνων, έχοντας σημειώσει δύο παρουσίες στο βάθρο σε 110 εκκινήσεις. Πλέον, με δεδομένο ότι ο Λιούις Χάμιλτον θα υπογράψει νέο συμβόλαιο συνεργασίας με τη Mercedes, η μοναδική κενή θέση οδηγού αγώνων που απομένει στη Φόρμουλα Ένα είναι αυτή στη Red Bull πλάι στον Μαξ Φερστάπεν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass