Η αθλητική δημοσιογραφία σε πρώτο πλάνο για τον ΠΣΑΤ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2020 20:05

Για πρώτη φορά η ετήσια γενική συνέλευση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) διοργανώθηκε διαδικτυακά και παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον.


Ο πρόεδρος Γιάννης Θεοδωρακόπουλος καλωσόρισε τα μέλη του Συνδέσμου και αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο, και λόγω της πανδημίας του 2020 και λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης της τελευταίας δεκαετίας. Τόνισε ότι μέσα σε αυτό το κλίμα προσπαθούμε όλοι να στηρίξουμε τον κλάδο, να στηρίξουμε τον χώρο μας και εκεί ρίχνουμε όλο το βάρος. Ανέφερε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή ημερίδα στην οποία θα προσκαλέσει όλες τις δημοσιογραφικές ενώσεις για να συστρατευτούν μαζί μας.
Πριν από τη συζήτηση των θεμάτων ημερήσιας διάταξης, το Σώμα ενημερώθηκε για τον χαμό του συναδέλφου Τέλη Τσιπιανίτη. Με αφορμή αυτήν την απώλεια, ο γενικός γραμματέας Κώστας Χατζηδημητρίου ανέφερε τον μακρύ κατάλογο των θανόντων της διετίας (Μιχάλη Νομικού, Αντώνη Πυλιαρού, Άκη Τσόπελα, Χάρη Λυμπερόπουλου, Δημήτρη Λυμπερόπουλου, Τάσου Παπαχρήστου, Παναγιώτη Κουτάκου, Κώστα Μπαντή, Κώστα Καίσαρη, Χρήστου Χαραλαμπόπουλου και Μιχάλη Κομιώτη) στη μνήμη τους τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.
Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ενημέρωσε επίσης για την πρόθεση οικογενειών αείμνηστων συναδέλφων να δωρίσουν το αρχείο τους στον Σύνδεσμο κι εμείς με τη σειρά μας να το αξιοποιήσουμε στη βιβλιοθήκη μας, διατηρώντας τη μνήμη τους ζωντανή.
Στη συνέχεια ορίστηκε ομόφωνα πρόεδρος της Συνέλευσης, ο επί τιμή πρόεδρος Παύλος Γερακάρης. «Είναι μια νέα εποχή με νέα δεδομένα, στα οποία οφείλουμε να προσαρμοστούμε» είπε.
Οι εργασίες της Γ.Σ. ξεκίνησαν με τον Διοικητικό Απολογισμό, ο οποίος σε συνδυασμό με όλα τα έγγραφα απολογισμού, είχε σταλεί από την προηγούμενη ημέρα σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου.
Ο Διοικητικός Απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα. Στη συνέχεια, έγινε ανάγνωση του Οικονομικού Απολογισμού, του πρακτικού της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του προϋπολογισμού, που παρουσίασε ο ταμίας Γιάννης Κορακής. Εγκρίθηκαν ομόφωνα απολογισμός και προϋπολογισμός, και το Δ.Σ. απαλλάχθηκε των ευθυνών του.
Στη συνέχεια, το Σώμα συζήτησε τα εξής:
* Τα «λουκέτα» σε αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες, σε αθλητικά ραδιόφωνα και στην ανεργία που πλήττει τον κλάδο. Αναφέρθηκε στο ότι το Δ. Σ. έκανε παρέμβαση για να δοθεί διαφήμιση στις αθλητικές εφημερίδες από το πρόγραμμα κατά της πανδημίας.
* Το θέμα της συνδρομής. Οι Ενώσεις Συντακτών, ανάλογα με τον μισθό του εκάστοτε ασφαλισμένου, λαμβάνει και το αντίστοιχο ποσό. Ο ΠΣΑΤ μέσω της μικρής συνδρομής προσπαθεί να έχει ένα μικρό έσοδο.
* Το θέμα του ελέγχου της εισόδου στα γήπεδα για να μην μένουν έξω οι επαγγελματίες αθλητικοί συντάκτες.
* Το ζήτημα των δημοσιογραφικών αποστολών. Τονίστηκε ότι πρέπει να γίνουν παραστάσεις στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να δίνονται τα αναγκαία κονδύλια στις ομοσπονδίες. Ο ειδικός γραμματέας Φάνης Σκύφτας έκανε προτάσεις για το θέμα αυτό.
* Την εισήγηση για επανεγγραφή στα Μητρώα των μελών του Νίκου Μποζιονέλου. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την επανεγγραφή του.
* Το ζήτημα της βοήθειας των συναδέλφων. Το Σώμα ενημερώθηκε ότι το Δ.Σ. αποφάσισε να ιδρύσει ταμείο αλληλεγγύης και για τον σκοπό αυτόν θα ζητηθεί από τα ταμεία των Ενώσεων να είναι οι πρώτοι αρωγοί στην προσπάθεια αυτή. Επίσης, θα γίνει κατάλογος ανέργων, για να παρασχεθεί όποια δυνατή βοήθεια.
* Τις διαδικτυακές ημερίδες για την κρίση στον ελληνικό αθλητισμό, και την κρίση στον αθλητικό Τύπο, με την ηλεκτρονική παρουσία Ενώσεων Συντακτών, συναδέλφων, επικουρικών ταμείων, εκπροσώπων αθλητικών ΜΜΕ.
* Την πρόταση του Γιάννη Κούρκουλου για τη δημιουργία Αθλητικού Μουσείου ΠΣΑΤ. Ο συνάδελφος θα παραστεί στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για περισσότερες λεπτομέρειες.
* Το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια και φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Βρισκόμαστε στην τελική φάση, πριν από την υπογραφή, για αυτό το σημαντικό έργο στο οποίο θα έχουμε 650 ωφελούμενους. Το πρόγραμμα είναι e-learning και απευθύνεται σε εργαζόμενους.
* Εκδήλωση Δημοσιογραφικών Βραβείων και ετήσια ψηφοφορία για την ανάδειξη των Κορυφαίων. Θα προχωρήσουν όλα και ανάλογα με τις εξελίξεις στο υγειονομικό θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες.
Στη Γενική Συνέλευση μετείχε και η Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Άρια Αγάτσα, μέλος του ΠΣΑΤ, η οποία τόνισε ότι η ΕΣΗΕΑ στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου και τους άνεργους αθλητικούς συντάκτες. Στο θέμα της βοήθειας των συναδέλφων αναφέρθηκε και ο Σωτήρης Κέλλας, μέλος του ΠΣΑΤ και πρόεδρος του Επικουρικού Ταμείου Αρωγής Συντακτών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass