ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΗΣ:

Αλλάζει το πλαίσιο χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων

ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2020 21:15

«Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του Ν. 2725/1999 (Α’ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του Ν. 4714/2020 (Α’ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.

Η ρύθμιση τίθεται σε ισχύ έξι (6) μήνες μετά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση είναι υποχρεωτική για τα αθλητικά σωματεία καθώς πέρα από το ότι αποτελεί προϋπόθεση για την εξασφάλιση των κατά καιρούς χρηματικών επιχορηγήσεων από την Πολιτεία, εξασφαλίζει την αναγνώρισή τους από τις Οικείες Ομοσπονδίες και την Πολιτεία, καθώς και τη δυνατότητά τους να προπονούνται σε αθλητικές εγκαταστάσεις ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού».
Αυτό αναφέρει το τελευταίο αθλητικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή με πρόταση  του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.
Μέχρι πότε τα σωματεία που δεν είναι γραμμένα στο μητρώο θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις αθλητικές  εγκαταστάσεις; Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ, Γιάννης Κουρδής. μάς απάντησε ότι οι ομάδες που δεν θα είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο δεν θα  μπορούν να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις  της Πολιτείας , της Περιφέρειας και των Δήμων από τέλη Απριλίου και μετά ενώ λόγω της πανδημίας εκτιμά ότι θα υπάρξει μικρή παράταση.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι από τα πρωτάθλημα της περιόδου 2021-2022 δεν θα μπορεί να δηλωθεί έδρα από σωματεία που δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση.
Σχετικά με τις επιχορηγήσεις τα σωματεία που έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο μητρώο μέχρι 31 Δεκεμβρίου θα μονιμοποιήσουν επιχορηγήσεις από την Πολιτεία… Βέβαια είναι διαδικασία που θα συνεχίζεται διαρκώς...

 

Επισπεύδουν τα σωματεία την εγγραφή τους στο μητρώο

ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το χθεσινό ρεπορτάζ  της  «ΕτΔ» για την εγγραφή ελάχιστων σωματείων από τη Λάρισα στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού και αρκετά ήδη προχωρούν τις διαδικασίες  τους για να μπορούν να παίρνουν επιχορηγήσεις από κρατικούς φορείς, να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις και να ψηφίζουν στις εκλογές  ενώσεων και ομοσπονδιών.
Δεν είναι τυχαίο ότι χθες δύο  ακόμα σωματεία  μπήκαν στο επίσημο μητρώο. Όπως βλέπουμε από τους αριθμούς πρωτοκόλλου προστέθηκαν:
*ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ Α.Ο. ΛΑΡΙΣΑΣ «ΤΟΞΟΤΗΣ» (ποδόσφαιρο).
*Αθλητικός Σύλλογος  Τυρνάβου «Αχιλλέας» (άρση βαρών, πάλη).

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass