Ο Αρης κέρδισε το ντέρμπι

*Δύσκολη νίκη για την ΑΕΚ στη Ριζούπολη

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2020 19:54

Σε ένα ντέρμπι με μεγάλη ένταση, νεύρα, δοκάρι και πέναλτι, ο Άρης επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», σε αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική της Super League.


Ο Μπρούνο Γκάμα μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών πέντε λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χαρίζοντας στους «κίτρινους» τη νίκη και -παράλληλα- τη δεύτερη θέση, υποχρεώνοντας τους «ασπρόμαυρους» στην πρώτη φετινή τους ήττα στο πρωτάθλημα.
Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν με το… καλησπέρα, όταν το φάουλ του Μπρούνο Γκάμα στο 2ο λεπτό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Αλέξανδρου Πασχαλάκη!
Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία), Βοηθοί: Ρίτσαρντ Μπρόντικ (Ολλανδία), Ρότζερ Χόνινγκ (Ολλανδία), Τέταρτος: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (Ηπείρου).
VAR: Κλέι Ρούπερτι (Ολλανδία), AVAR: Θεόφιλος Μωϋσιάδης (Ηπείρου).
Κίτρινες: Σίλβα, Μπεναλουάν - Αουγκούστο, Τσιγγάρας, Γιαννούλης.
ΑΡΗΣ (Άκης Mάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Μπεναλουάν, Δεληζήσης, Σάσα, Ματίγια, Μπερτόγλιο (76’ Τζέγκο), Ματέο (62’ Σίλβα), Γκάμα (90’+7’ Μπαγκαλιάνης), Μάνος (61’ Λόπεθ).
Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Ντάτκοβιτς, Μαντσίνι, Κάτσε, Γκάνεα.
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ουαγκέ (63’ Κρέσπο), Ίνγκανσον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Αουγκούστο (79’ Εσίτι), Τσιγγάρας, Σβαμπ (79’ Τσόλακ), Ζίβκοβιτς, Τζόλης, Σφιντέρσκι.
Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Βαρέλα, Περέιρα, Βιερίνια, Μουργκ, Κούτσιας.
* Ενοχλήσεις στην ωμοπλάτη αισθάνθηκε στην προθέρμανση του αγώνα ο Μάριος Σιαμπάνης, με τον Ζάκαρι Μπουσέ να ξεκινάει κάτω από τα δοκάρια του Άρη.
* Κίτρινη κάρτα λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου πήρε ο γενικός αρχικός του Άρη, Θωμάς Ναζλίδης ενώ με κόκκινη αποβλήθηκε στο 70ο λεπτό ο γενικός αρχηγός του ΠΑΟΚ, Χρήστος Καρυπίδης.
«ΒΡΟΧΗ» ΑΠΟ ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΥΛΗ
Η Ένωση επέστρεψε στις νίκες στη Super League, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό, πέρασε νικηφόρα με 4-3 από τη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και παρέμεινε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 22 βαθμούς σε 10 αγώνες. Το ματς ήταν συγκλονιστικό στην εξέλιξή του, αφού μπήκαν 4 γκολ (τα τρία για την ΑΕΚ) μέσα στα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα, η Ένωση προσπέρασε και με 2-4 στο 88’, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μείωσε στο 94’, για να υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ ο Μουνιέ, μετά από έλεγχο μέσω VAR, στο 95ο λεπτό, όταν ο Απόλλων ζητούσε πέναλτι για χέρι του Παουλίνιο...
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που προερχόταν από «διπλό» απέναντι στον ΟΦΗ, στάθηκε εξαιρετικά επιθετικά, όπως φαίνεται και από τα τρία γκολ που πέτυχε, αλλά εν τέλει έμεινε στους 9 βαθμούς μετά από 11 αναμετρήσεις.
Για την ΑΕΚ, δύο γκολ πέτυχε ο Καρίμ Ανσαριφάρντ (6’ & 25’), ένα ο Γκαρσία (19’) και ένα ο Ολιβέιρα (88’). Για τον Απόλλωνα σκόραραν οι Μαρκ Φερνάντεθ (8’), Σάββας Τσαμπούρης (66) και Δήμος Μπαξεβανίδης (94’).
Διαιτητής: Ευστάθιος Γκορτσίλας (Μακεδονίας).
Κίτρινες: Ιωαννίδης, Λαγός - Τάνκοβιτς, Κρίστισιτς, Ινσούα.
Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΛΛΩΝ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Χουχούμης (46’ Τσιλούλης), Κολ, Σλίβκα, Κιτοκό (70’ Νταουντα), Μαρκ Φερνάντεθ (80’ Μουνιέ), Ιωαννίδης (90’ Καραγκούνης).
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Σβάρνας, Μιτάι (81’ Ινσούα), Σιμόες (68’ Γαλανόπουλος), Σάκχοφ, Μάνταλος (68’ Κρστισιτς), Λιβάγια, Γκαρσία (46’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (68’ Ολιβέιρα).
ΕΞΙ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΕΞΩ Ο ΤΕΝΝΕΣ
Με έξι γκολ... φιλοδώρησε την ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, Λαμία, ο Ολυμπιακός (6-0), στο «Αθανάσιος Διάκος». Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, με τρία γκολ στο α’ και άλλα τρία στο β’ μέρος, έκανε επίδειξη δύναμης και πανηγύρισε την 9η νίκη του σε 10 αγώνες, καθώς μετρά και μία ισοπαλία. Το σκορ άνοιξε στο 13’ ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, ακολούθησαν τα γκολ των Γιαν Εμβιλά (33’) και Γιουσέφ Ελ-Αραμπί (35’). Στο 82ο λεπτό, ο Σουντανί ευστόχησε από την άσπρη βούλα κι ενώ ο Σαραμαντάς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 73ο λεπτό, αφήνοντας με 10 παίκτες την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ. Με κεφαλιά ο Κάιπερς στο 83’ διαμόρφωσε το 5-0 και ο Μασούρας στο 87ο λεπτό... έβαλε το κερασάκι στην τούρτα. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε χωρίς τον Κώστα Φορτούνη που είχε μείνει εκτός αποστολής, καθώς και χωρίς τους τραυματίες Βαλμπουενά και Ντρέγκερ. Η Λαμία, αν και έκανε υπερπροσπάθεια και είχε πολλές τελικές, σε κάποιο σημείο κατέρρευσε.
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής).
Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς - Εμβιλά.
ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Θεοδωρόπουλος, Σαραμαντάς, Τζανετόπουλος, Αντέτζο, Παλαβαντισβίλι (46’ Τσούκαλος), Προβυδάκης, Μπουλούλης (46’ Βασιλακάκης), Ντέλετιτς (85’ Βασίλης), Ζιούλης, Ρόμανιτς, Αραμπούλι (85’ Βλαχομήτρος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια (65’ Ανδρούτσος), Σεμέδο (66’ Παπαδόπουλος), Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (46’ Πέπε), Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (75’ Κάιπερς), Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, Αραμπί (62’ Σουντανί).
*Δυσαρέσκεια υπάρχει στη Λαμία, όχι μόνο για την ήττα με 6-0 από τον Ολυμπιακό, αλλά και με την αποχώρηση του προπονητή των γηπεδούχων, Μπάμπη Τεννέ, πριν ολοκληρωθεί το ματς. Η Λαμία παραμένει χωρίς νίκη για 16 διαδοχικές αγωνιστικές στη Super League και η κίνηση του Τεννέ να σηκωθεί να φύγει, με τους παίκτες να αγωνίζονται ακόμη, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό. Αυτός ήταν και ο λόγος που στην κάμερα της NOVA εμφανίστηκε για δηλώσεις ο Ηλίας Κώτσιος, αντί του προπονητή της ομάδας της Φθιώτιδας, Μπάμπη Τεννέ.
ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ
Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι του Βόλου με τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό Στάδιο αφού οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η ομάδα του Αγρινίου αγωνίστηκε από το 28’ με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Τζανακάκης με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας).
Κίτρινες κάρτες: Κολόμπο, Ουάρντα - Μελίσσας.
Κόκκινες κάρτες: 28’ Τζανακάκης (2 κίτρινες).
Βολος: Κλέιμαν, Ντεντάκης, Κολόμπο, Σάντσες, Ριένστρα, Νίνης, Περέα, Ουάρντα, Μαρτίνες, Μπαρτόλο, Δουβίκας.
Παναιτωλικος: Μελίσσας, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Τζανακάκης, Ταχάρ (90’ +6’ Βάντερστον), Τσινγκάρας, Ντάλσιο, Γιάκολις (53’ Περέιρα), Μεντόσα (53’ Μάζουρεκ), Βέργος (71’ Αζάντι), Ντίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass