Εμεινε από δυνάμεις η Λάρισα

ΚΑΙ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΙΩΝΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΡ 97-76 - ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (16/12-20:00) ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2020 21:11

Χωρίς να ικανοποιήσει η Λάρισα ΚΑΕ και μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε χθες στο κλειστό της Νεάπολης από τον ανώτερο Ιωνικό Νίκαιας, με σκορ 97-76, σε αγώνα της 7ης ημέρας του πρωταθλήματος της Basket League.


Η λαρισινή ομάδα «πλήρωσε» την κακή αμυντική της λειτουργία στη 2η περίοδο, όταν δέχτηκε 30 πόντους και έκτοτε έβλεπε τους Πειραιώτες να προπορεύονται με διψήφιο νούμερο στην τιμή της διαφοράς, μη μπορώντας να αντιδράσει.
Και στο δεύτερο ημίχρονο έμεινε από δυνάμεις, ίσως και μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες της στη μεγάλη εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, αλλά και την ταλαιπωρία που υπέστησαν από τα κρούσματα του κορονοϊού, ενώ κόπωση υπήρχε και από το πρόσφατο ταξίδι στη Ρόδο όπου αγωνίστηκε με τον Κολοσσό.
Όλα αυτά φυσικά δεν αποτελούν δικαιολογίες για την κακή εμφάνιση, όμως σίγουρα επηρέασαν συνολικά για να μην έχει η ομάδα το καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε στη Θεσσαλονίκη και κέρδισε τον ΠΑΟΚ.
Από την άλλη πλευρά, ο Ιωνικός του πρώην τεχνικού της Λάρισας Βαγγέλη Αγγέλου, έδειξε από την αρχή πως δεν ήρθε στη θεσσαλική πρωτεύουσα για εκδρομή και παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, κέρδισε δίκαια τον αγώνα.
Στο ντεμπούτο του στην επιστροφή του με τη φανέλα του Ιωνικού Νικαίας ο Μαυροκεφαλίδης, σημείωσε το πρώτο καλάθι του παιχνιδιού και έκανε το 0-2. Η Λάρισα γρήγορα απάντησε με δύο εύστοχα τρίποντα από τους Μπράουν και Ρας. Ο Ιωνικός στη συνέχεια φάνηκε να είναι πιο ουσιαστικός στο πρώτο δεκάλεπτο. Με το πέρασμα των πρώτων τεσσάρων λεπτών μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι πέρασαν μπροστά με ένα εύστοχο δίποντο από τον Χόλογουελ (8-10). Στη συνέχεια βέβαια οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην πιεστική άμυνα των φιλοξενούμενων και τρία λεπτά πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου, ο Γουέμπ με ένα εύστοχο σουτ πίσω από τη γραμμή των 6.75 ισοφάρισε το σκορ σε 17-17. Με δυναμικές «μάχες σώμα με σώμα», το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα έληξε στο 22-24 υπέρ του Ιωνικού.
Το δεύτερο δεκάλεπτο είχε γρήγορο ρυθμό και πολύ μεγάλο σκορ. Στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα και οι δύο ομάδες βρήκαν εύκολους διαδρόμους. Η ομάδα του κ. Γαβριήλ με μια «τρίποντη»… βόμβα του Σμιθ πέρασε μπροστά στο σκορ (29-28 στο 22’15’’) και σε εκείνο το σημείο ήρθε η άμεση απάντηση της ομάδας του Ιωνικού, που με ένα σερί 2-7, έγινε το σκορ 31-35.
Ωστόσο, δύο καλάθια από τους Σμιθ και Σπυρόπουλο έφεραν και πάλι το ματς στην ισοπαλία (35-35) στο 14’. Ένα νέο σερί 1-11 έφερε το σκορ σε διψήφιο αριθμό πόντων (36-46) με πρωτεργάτες τους Μουχαγμίν και Σμιθ. Η συνέχεια είχε παρόμοιο χαρακτήρα μέχρι και την ανάπαυλα με τον Ιωνικό να προηγείται στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με 14 πόντους διαφορά (41-55) στο 20’.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ορεξάτοι και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, δείχνοντας ότι ήθελαν πάρα πολύ τη δεύτερη φετινή νίκη τους στο πρωτάθλημα της Basket League. Με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Μουχαγμίν και Ελμορ, οι Νικιώτες κρατούσαν τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας. Παρά την προσπάθεια της Λάρισας, οι φιλοξενούμενοι με εξαιρετική αμυντική τακτική, δεν άφηναν περιθώρια αντίδρασης.
Ο Χουγάζ με ένα σουτ τριών πόντων «εκτόξευσε» τη διαφορά στους 18 πόντους (56-74) λίγο πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος του αγώνα. Η Λάρισα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και με ένα καλάθι του Γουέμπ, το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με το σκορ να βρίσκεται στο 58-75 υπέρ των φιλοξενουμένων, κι ενώ προηγουμένως είχε φτάσει στη μέγιστη διαφορά του (56-75).
Η τέταρτη περίοδος άρχισε με ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων από τον Πετρόπουλο, με το οποίο η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στον αγώνα στους 20 πόντους (58-78).
Μάταια ο κ. Γαβριήλ προσπαθούσε να βρει λύσεις, ώστε να αλλάξει ο ρυθμός και η εικόνα του παιχνιδιού.
Ο Ιωνικός ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ με διαφορά μεγάλη, 60-82, 64-88, η οποία προς το τέλος έγινε ακόμα μεγαλύτερη, 66-93 (37’29’’), 69-95 (28’13’’), για να ολοκληρωθεί ο αγώνας με τελικό αποτέλεσμα 76-97, καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν ευστόχησαν σε σουτ τριών πόντων, για να φτάσουν τους 100 πόντους.
Καλύτερος από τη Λάρισα ήταν ο Τζέρι Σμιθ, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, 4 ασίστ και το απόλυτο πίσω από τη γραμμή των 6,75 (3/3). Επάξια δίπλα του στάθηκε και ο Κεν Μράουν, με τους 14 πόντους που σημείωσε, ενώ θετικά στοιχεία προσέφερε και ο Τζέιμς Γουέμπ, με τους 13 πόντους και τα 6 ριμπάουντ που πρόσθεσε.
Χωρίς πόντο έμεινε στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Λάρισας ο Ντέβιον Μπέρι στα 11:40’’ που αγωνίστηκε.
Για τους νικητές ξεχώρισε ο Τζέρεμι Χόλογουελ ο οποίος πέτυχε 18 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα και 5 ριμπάουντ. Άξιος συμπαραστάτης του ήταν και ο Άνταμ Σμιθ που πρόσθεσε 19 πόντους και 4 ασίστ. Πολύ θετικοί και μάλιστα με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν και οι Νίκος Χουγκάζ (13 πόντοι και 5 ριμπάουντ), Τζόναθαν Έλμορ (12 πόντοι και 4 ασίστ), Μουχαγμίν Μουσταφά (8 πόντοι και 3 ριμπάουντ). Τέλος, στο ντεμπούτο του στην επιστροφή του με τον Ιωνικό, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης προσέφερε σε μεγάλο βαθμό, πετυχαίνοντας 12 πόντους, ενώ μάζεψε και 3 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 22-24, 41-55, 58-75, 76-97
Διαιτητές: Σχινάς-Ψαριανός-Καρπάνος
ΛΑΡΙΣΑ (Λίνος Γαβριήλ): Μπράουν 14 (2), Γκούντγουιν 7, Γουέμπ 13 (2), Ρας 5 (1), Μούρτος 4, Κόττας, Σμιθ 22 (3), Καμαράς, Μπέρι, Καμπερίδης 2, Σπυρόπουλος 6, Παπαδάκης 3 (1).
ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ (Βαγγέλης Αγγέλου): Σμιθ 19 (1), Έλμορ 12 (2), Μαυροκεφαλίδης 11 (1), Χόλογουελ 18 (1), Μουχαγμίν 8, Πετρόπουλος 3 (1), Πρίτζετ 7 (1), Χατζηκυριάκος, Βλάχος, Φιτζ Πάτρικ 6, Τουντζιαράκης, Χουγκάζ 13 (2).
*Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τη Λάρισα ΚΑΕ είναι με τον Άρη Θεσσαλονίκης, παιχνίδι το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, στο κλειστό της Νεάπολης.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε χθεσινές αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής της Basket League / Α1 Ανδρών στο μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ηρακλής-ΑΕΚ    72-79
Λάρισα-Ιωνικός Νικαίας    76-97
Λαύριο-Μεσολόγγι    87-70
ΣΗΜΕΡΑ
16:00 ΠΑΟΚ-Άρης
17:00 Προμηθέας Π.-Κολοσσός Ρ.
20:00 Παναθηναϊκός-Περιστέρι

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
ΑΕΚ    12
Ηρακλής    11 -7 αγ.
Περιστέρι    10
Μεσολόγγι    10-7 αγ.
Λαύριο    9
Ιωνικός    9 -7 αγ.
Παναθηναϊκός    8 -4 αγ.
Κολοσσός    8
ΠΑΟΚ    7
Άρης    6 -4αγ.
Λάρισα    6 -5 αγ.
Προμηθέας Π.    3 -2 αγ.

 

ΛΙΝΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ:
Μείναμε στη Θεσσαλονίκη…
«ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»

Ξεκάθαρος ήταν στις δηλώσεις του και ο τεχνικός της Λάρισας ΚΑΕ Λίνος Γαβριήλ, στον οποίο δεν άρεσε η εικόνα της ομάδας και τόνισε χαρακτηριστικά πως «μείναμε στη Θεσσαλονίκη, ήμασταν κακοί στην ατομική άμυνα». Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κύπριου προπονητή: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον Ιωνικό για τη νίκη που πέτυχε. Εμείς ξεκάθαρα παραμείναμε στη Θεσσαλονίκη... Δυστυχώς, και η ψυχή και το σώμα βρίσκονται εκεί. Είχαμε δύο ημέρες να προετοιμαστούμε, αλλά έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα, προκειμένου να εμφανιστούμε πνευματικά αδύνατοι και κακοί στην ατομική άμυνα. Γνωρίζαμε ότι ο αντίπαλός μας είχε μία εβδομάδα να προετοιμαστεί, δεδομένου ότι δεν έπαιξε μία εβδομάδα. Προερχόμαστε από δύο εκτός έδρας παιχνίδια (Κολοσσός, ΠΑΟΚ), ενώ γυρίσαμε από το τελευταίο ματς στις 3 το πρωί. Ξέραμε εκ των προτέρων ότι πρέπει να παρουσιαστούμε επιθετικοί εναντίον μιας φρέσκιας ομάδας, έχοντας και μια σημαντική προσθήκη. Δυστυχώς, όμως, δεν το προσεγγίσαμε με τον τρόπο αυτόν. Ήμασταν κακοί στην προσωπική άμυνα. Δεν σταματάμε εδώ και θα διορθώσουμε τα λάθη μας. Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Ξέρουμε, άλλωστε, ότι υπάρχει και μια ιδιομορφία στο πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες στο να προπονηθούμε το πρόσφατο χρονικό διάστημα και ως εκ τούτου επήλθε η κόπωση. Θα δούμε το βίντεο, ώστε να αναλύσουμε κάθε φάση. Κοιτάμε, μπροστά».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass