Ο Ολυμπιακός στο Europa League

*ΑΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟ ΜΕ 2-0

Δημοσίευση: 10 Δεκ 2020 20:47

O Ολυμπιακός έχασε 0-2 από την Πόρτο, όμως προκρίθηκε στους «32» του Europa League χάρη στη βοήθεια της Σίτι, που νίκησε με 3-0 τη Μαρσέιγ και κράτησε τους ερυθρόλευκους στην 3η θέση.


Χωρίς να είναι χειρότεροι από τους «δράκους» οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πλήρωσαν ξανά την αφέλειά τους στις λεπτομέρειες και γνώρισαν οδυνηρή ήττα, έστω κι αν αποδείχθηκαν… εφτάψυχοι παίρνοντας τελικά την πρόκριση. Και μέσα σε όλα αυτά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη στο 79’ ο Σεμέδο, ενώ είδε κάρτα και ο Ραφίνια, αμφότεροι θα απουσιάσουν από το πρώτο ματς της επόμενης φάσης.
Μόλις στο 6ο λεπτό, ωστόσο, από το πρώτο κόρνερ των φιλοξενουμένων, ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε πέναλτι από το απλωμένο χέρι του Χολέμπας. Με το 0-1 στην πλάτη από το 10ο λεπτό, λόγω της εύστοχης εκτέλεσης του Οτάβιο οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να «κυνηγούν» το σκορ. Ο Ουρίμπε νίκησε τον Σα στο 77’ και έκανε το 0-2, ενώ το κακό «τρίτωσε» δύο λεπτά αργότερα με τον Σεμέδο να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να φεύγει για τα αποδυτήρια.
Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία).
Κίτρινες: 43’ Φορτούνης, 52’ Σεμέδο, 70’ Ραφίνια - 27’ Νανού.
Κόκκινη: 79’ Σεμέδο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ραφίνια, Σισέ, Σεμέδο, Χολέμπας, Εμβιλά, Καμαρά (35’ Φορτούνης), Μπουχαλάκης, Μασούρας (46’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι (73’ Σουντανί), Αραμπί (81’ Μπα).
ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ντιόγκο Λέιτε, Ζαϊντού, Γκρούγιτς, Εμπεμπα, Μπαρό (63’ Ουρίμπε), Ζοάο Μάριο (71’ Κορόνα), Οτάβιο (79’ Σαρ), Φελίπε Άντερσον (63’ Ντίας), Νανού, Τόνι Μαρτίνες (80’ Εβανίλσον).
Η ΚΛΗΡΩΣΗ
Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ήδη τους 9 εκ των 16 πιθανών αντιπάλων του στην κλήρωση της ερχόμενης Δευτέρας των «32» του Europa League. Στην κλήρωση θα βρουν 24 ομάδες, τις δύο πρώτες δηλαδή των ομίλων του Europa League. Ήταν γνωστό μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής ότι ο Ολυμπιακός θα ήταν στο γκρουπ των ανίσχυρων στην κληρωτίδα.
Στους ισχυρούς τοποθετούνται οι 12 πρώτοι των ισάριθμων ομίλων του Europa League και οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League (12+4=16 ομάδες).
Στο γκρουπ των ανίσχυρων μπαίνουν οι 12 δεύτεροι των ισάριθμων ομίλων του Europa League και οι τέσσερις χειρότεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League (12+4=16).
Ο Ολυμπιακός ήδη γνωρίζει 9 από τους 16 πιθανούς αντιπάλους στην κλήρωση. Ποιοι είναι αυτοί; Είναι οι τέσσερις καλύτεροι τρίτοι των ομίλων του Champions League (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπριζ, Άγιαξ , Σαχτάρ) και οι ομάδες που ήδη από την πρώτη αγωνιστική έχουν εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου τους στο Europa League (Ρόμα, Άρσεναλ, Βιγιαρεάλ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Χόφενχαϊμ).
Από τη φάση των ομίλων στους «32» του Europa League έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση ήδη οι Σλάβια Πράγας, Λεβερκούζεν, Ρέιντζερς, Μπενφίκα, Γρανάδα, Αϊντχόφεν, Λέστερ, Μπράγκα, Λιλ, Μίλαν, Τότεναμ και Αντβέρπ. Μόνο που δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα καταλάβουν την πρώτη ή τη δεύτερη θέση του ομίλου τους.
Κι αυτό έχει σημασία γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να κληρωθεί μόνο με την πρώτη κάθε ομίλου. Προφανώς αποφεύγει όσες ομάδες καταλάβουν τη δεύτερη θέση του ομίλου. Η μόνη ομάδα που είναι σίγουρο ότι θα αποφύγει (καθώς είναι σίγουρο ότι θα καταλάβει τη δεύτερη θέση του ομίλου) είναι ο Ερυθρός Αστέρας.ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ
Στους «16» του Champions League προκρίθηκαν Ρεάλ, Γκλάντμπαχ και Ατλέτικο. Η Σαχτάρ με τη Ζάλτσμπουργκ θα συνεχίσουν στους «32» του Europa League.
Η Αταλάντα ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης από τον 4ο όμιλο του Champions League μαζί με τη Λίβερπουλ αφήνοντας εκτός τον Άγιαξ. Οι Ιταλοί επικράτησαν 1-0 στην Ολλανδία του «Αίαντα» με τον Μουριέλ να πετυχαίνει το χρυσό γκολ έξι λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς και πήραν την πρόκριση τους «16».
Στην επόμενη φάση συνεχίζει φυσικά και η Λίβερπουλ παρά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Μίντιλαντ (1-1) και η Παρί που είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και κέρδισε με 5-1 την Μπασακσεχίρ στο ματς που ξεκίνησε την Τρίτη και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ που πέτυχε χατ τρικ.
1ος όμιλος
Μπάγερν Μονάχου - Λοκομοτίβ Μόσχας    2-0
63’ Ζίλε 80’ Τσούπο-Μότινγκ
Σάλτσμπουργκ - Ατλέτικο Μαδρίτης    0-2
39’ Xερμόσο 86’ Καράσκο
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μπάγερν Μονάχου    16
Ατλέτικο Μαδρίτης    9
Σάλτσμπουργκ    4
Λοκομοτίβ Μόσχας    3
2ος όμιλος
Ίντερ - Σαχτάρ Ντόνετσκ    0-0
Ρεάλ Μαδρίτης - Γκλάντμπαχ    2-0
9’, 32’ Μπενζεμά
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρεάλ Μαδρίτης    10
Γκλάντμπαχ    8
Σαχτάρ Ντόνετσκ    8
Ίντερ    6
3ος όμιλος
Μάντσεστερ Σίτι - Μαρσέιγ    3-0
48’ Τόρες, 77’ Αγουέρο, 90’ Στέρλινγκ
Ολυμπιακός - Πόρτο    0-2
10’ πεν. Οτάβιο, 77’ Ουρίμπε
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μάντσεστερ Σίτι    16
Πόρτο    13
Ολυμπιακός    3
Μαρσέιγ    3
4ος όμιλος
Άγιαξ - Αταλάντα    0-1
85’ Μουριέλ
* Στο 79’ αποβολή για τον Γκράβενμπερκ του Άγιαξ
Μίντιλαντ - Λίβερπουλ    1-1
62’ πέν. Σολτς - 1’ Σαλάχ
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λίβερπουλ    13
Αταλάντα    11
Άγιαξ    7
Μίντιλαντ    2
8ος όμιλος
Παρί Σεν Ζερμέν - Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ 5-1
21’, 38’, 50’ Nεϊμάρ, 42’ πέν., 62’ Εμπαπέ - 57’ Toπάλ
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Λειψία    12
Παρί Σεν Ζερμέν    12
Μάντσεστερ Γιουν.    9
Μπασακσεχίρ    3
ΟΙ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ
Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων του Champions League και έγιναν γνωστές οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τα ζευγάρια θα προκύψουν μετά από την κλήρωση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη Νιόν, ωστόσο ήδη ξέρουμε τα γκρουπ δυναμικότητας σύμφωνα με την κατάταξη των ομάδων στη φάση των ομίλων.
Όλες οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση του ομίλου τους θα δώσουν εκτός έδρας τον πρώτο αγώνα και η ρεβάνς θα γίνει στο γήπεδό τους.
Σύμφωνα με τις ημερομηνίες που έχει δώσει η UEFA οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν 16, 17, 23 και 24 Φεβρουαρίου, ενώ οι ρεβάνς 9, 10, 16 και 17 Μαρτίου ανάλογα με το πρόγραμμα που θα προκύψει από την κλήρωση.
Υπενθυμίζουμε ότι ομάδες που ήταν μαζί στη φάση των ομίλων δεν μπορούν να τεθούν ξανά αντιμέτωπες.
ΙΣΧΥΡΟΙ: Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμέν
ΑΔΥΝΑΜΟΙ: Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκλάντμπαχ, Πόρτο, Αταλάντα, Σεβίλλη, Λάτσιο, Μπαρτσελόνα, Λειψία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass