Στα «κόκκινα» η ΑΕΛ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΜΕ 2-1 - ΑΔΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ -ΣΟΒΑΡΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ - ΤΡΙΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ -ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΟΚΑΡΙ Η ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ - Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΠΗΡΕ  ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ  ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2020 21:17

Στα «κόκκινα» βρίσκεται η ΑΕΛ μετά τη χθεσινή ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνο με 2-1.

Και βρίσκεται και βαθμολογικά, αφού πλέον καταλαμβάνει την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά και ψυχολογικά μέσα από τις κρίσεις κατά της διαιτησίας, αφού μετά το τέλος της αναμέτρησης ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας πήρε τον προπονητή Γιάννη Τάτση, ενώ έκανε δηλώσεις στο συνδρομητικό κανάλι και έφυγε λέγοντας: «Αυτό είναι ντροπή, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό. Ποιος Κλάτενμπεργκ, είναι ντροπή. Πάμε να φύγουμε».
Σαν αγώνας ήταν εντυπωσιακός, με τους γηπεδούχους να πετυχαίνουν δύο τέρματα με τον Βέργο στο 16ο και 87ο λεπτό (πέναλτι), ενώ ο Γιουνές μείωσε στο 90+5’. Υπήρξαν δύο δοκάρια ένα στο 8’ σε κεφαλιά του Αριγίμπι και το άλλο στο 40’ όταν η κεφαλιά του Πινακά βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.
Αξιοσημείωτη η φάση στο 26’ όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μπέρτου επί του Ντίας και ο Ζαχαριάδης, έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αριγίμπι στο 29’ και ο Νάγκι απέκρουσε, ο διαιτητής διέταξε επανάληψη για αντικανονική αντίδραση του τερματοφύλακα της ΑΕΛ (δεν είχε και τα δύο πόδια στη γραμμή), αλλά τη δεύτερη φορά ο Αριγίμπι «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι.
Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και το VAR, που την πρώτη φορά γλίτωσε την ΑΕΛ στο 2ο λεπτό για χέρι του σκόρερ του Παναιτωλικού Ντίας, όμως στην επανάληψη στο 85’ προέκυψε νέο πέναλτι, που εκτέλεσε εύστοχα ο Βέργος κάνοντας το 2-0. Από τα τρία πέναλτι που εκτέλεσε ο Παναιτωλικός το τρίτο αποδείχθηκε «φαρμακερό».
Από δω και πέρα, η ΑΕΛ βρίσκεται σε δυσχερή βαθμολογική θέση και παράλληλα πρέπει να βρει και ηρεμία. Δεν υπάρχει χρόνος για πολλές σκέψεις αφού το Σάββατο αντιμετωπίζει τον ΟΦΗ στο Αλκαζάρ.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Τάτσης ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 3-5-2 έχοντας τον Ναγκί κάτω από τα δοκάρια, τους Ζίζιτς, Ηλιάδη, Μιχαήλ στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή τον Μπέρτο δεξί μπακ-χαφ, τον Φιλίπ Στελιάνο αριστερό, τον Σπαρβ ανασταλτικό μέσο, τους Μιλοσάβλιεβιτς, Πινακά στα άκρα και τους Ντουρμισάι, Τρούγιτς επιθετικό δίδυμο.
Ο προπονητής του Παναιτωλικού Τραϊανός Δέλλας αγωνίσθηκε με 4-4-1-1 έχοντας τον Κνετ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Τζανακάκη (δεξιά), Κωνσταντόπουλο, Λιάβα, Ντάλσιο (αριστερά), τους Τσιγγάρα, Ταχάρ στον άξονα, τους Γιάκολις, Αριγίμπι στα άκρα και τον Ντίας σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Βέργο.
Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο τέταρτο και βρήκαν δίχτυα στο 2’ όταν ο Ντίαζ κέρδισε την κόντρα με τον Ηλιάδη και πλάσαρε εύστοχα στον Ναγκί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για χέρι του παίκτη των γηπεδούχων.
Στο 7’ ο Αριγίμπι σημάδεψε το δοκάρι αλλά στο 16’ με την κεφαλιά του Βέργου έκαναν το 1-0.
Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει μια αγωνιστική «τρικυμία», αλλά στο 26’ ο Αριγίμπι εκτέλεσε δύο πέναλτι χωρίς να βρει δίχτυα. Την πρώτη φορά απέκρουσε ο Ναγκί και τη δεύτερη η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
Κάπου εκεί τελείωσε η κυριαρχία της ομάδας του Αγρινίου, αφού τα ηνία της αναμέτρησης πήρε η ΑΕΛ.
Στο διάστημα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η ΑΕΛ βρήκε δοκάρι (με τον Πινακά στο 40’) αντί για δίχτυα. Δίκαια στο ημίχρονο βρέθηκαν μπροστά στο σκορ οι γηπεδούχοι.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ έχοντας τον Ντουρμισάι σε μεγάλα κέφια δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά είτε λόγω Κνετ (εντυπωσιακές αποκρούσεις σε σουτ των Φιλίπ, Τρούγιτς) είτε λόγω αστοχίας των παικτών, το τέρμα της ισοφάρισης δεν έρχεται για τους «βυσσινί».
Και στο 85’ γίνεται η πρώτη επίθεση του Παναιτωλικού στο δεύτερο μέρος όπου σε μια μονομαχία του Ζίζιτς με τον Βέργο ο διαιτητής μέσω…VAR καταλογίζει πέναλτι.
Το εκτελεί ο Βέργος κάνει το 2-0 και η ΑΕΛ το μόνο που πρόλαβε ήταν να μειώσει με τον Γιουνές στο 90’+5’ σε 2-1. Άδικο το αποτέλεσμα με βάση την εικόνα του δευτέρου μέρους, όπου η ΑΕΛ έπρεπε να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό.

 

ΦΑΣΕΙΣ…ΓΚΟΛ
7’: Σέντρα του Τζανακάκη από δεξιά και ο Αριγίμπι πιάνει κεφαλιά που σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Ναγκί.
16’: Σε κόρνερ από δεξιά του Γιάκολις ο Ναγκί κάνει λάθος έξοδο και ο Βέργος με κεφαλιά κάνει το 1-0.
26’: Ο Ντίας κερδίζει μέσα στη μεγάλη περιοχή την μπάλα και ανατρέπεται από τον Μπέρτο με τον διαιτητή Ζαχαριάδη να καταλογίζει πέναλτι.
27’: Ο Αριγίμπι εκτελεί, ο Ναγκί πέφτει σωστά και αποκρούει. Δίνεται επανάληψη το εκτελεί ο ίδιος και η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι της ΑΕΛ.
40’: Σέντρα του Ντουρμισάι από δεξιά και ο Πινακάς από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.
41’: Σουτ του Γιάκολις μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος ο Μιχαήλ.
45+1’: Σουτ του Ντουρμισάι έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.
46’: Πάσα του Τρούγιτς στον Φιλίπ που σουτάρει διαγώνια μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αποκρούει ο Κνετ σε κόρνερ.
55’: Σουτ του Πινακά από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κνετ.
66’: Ο Ντουρμισάι σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα καταλήγει άουτ.
73’: Μπαλιά του Μπέρτου στον Τρούγιτς που σουτάρει προς την εστία, αλλά ο Κνετ αποκρούει και... τραυματίζεται.
77’: Σουτ του Τρούγιτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα στην αγκαλιά του Μελισσά.
85’: Σε μονομαχία του Βέργου με τον Ζίζιτς ο διαιτητής μέσω VAR καταλογίζει πέναλτι.
87’: Ο Βέργος εκτελεί το πέναλτι και κάνει το 2-0.
90+5’:Ο Φιλίπ εκτελεί κόρνερ από αριστερά και ο Γιουνές με κεφαλιά κάνει το 2-1.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Ντουρμισάι που έκανε το καλύτερο παιχνίδι με τη φανέλα της λαρισινής ομάδας. Ακολούθησαν ο Τρούγιτς με τον Μπέρτο. Ο Ναγκί ευθύνεται στο πρώτο τέρμα, αλλά έπιασε την πρώτη εκτέλεση πέναλτι του Αριγίμπι. Ο Φιλίπ άσχημος στο πρώτο μέρος, ταλαιπωρήθηκε από τον Τζανακάκη, βελτιώθηκε σημαντικά στην επανάληψη. Ο Ζίζιτς με τον Ηλιάδη πήγαν καλά, όπως και ο Μιχαήλ που προερχόταν από τραυματισμό. Ο Σπαρβ μπορεί καλύτερα, ενώ ο Μιλοσάβλιεβιτς φάνηκε και αυτός επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.
Ο Πινακάς ανεβαίνει μετά την περιπέτεια που είχε, ενώ από τις αλλαγές κρατάμε το πρώτο γκολ του Γιουνές με τη λαρισινή ομάδα.
Από τον Παναιτωλικό κορυφαίοι οι: Βέργος και Κνετ. Ο πρώτος έβαζε, ο δεύτερος έκοβε… Πολύ καλά πήγαν και οι: Ντίας, Γιάκολις, Λιάβας.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μέσω VAR ακυρώθηκε το γκολ του Ντίας και καταλογίστηκε το δεύτερο πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού. Ο Ζαχαριάδης έπαιξε φοβισμένα, άγνωστο το γιατί. Δεν πήρε σωστές αποφάσεις στις περισσότερες φάσεις. Δυστυχώς δεν ήταν καλή η διαιτησία του. Κάποιες φάσεις δεν τις είδαμε σε επανάληψη από το συνδρομητικό κανάλι για να έχουμε σαφή εικόνα, όπως για παράδειγμα αν πήρε με το χέρι την μπάλα ο Βέργος στη φάση του δευτέρου πέναλτι. Σε κάποιες περιπτώσεις θύμισε τον προπέρσινο αγώνα στην Ξάνθη.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κίτρινες: Γιάκολις, Ντίας, Βέργος, Μελισσάς - Μιχαήλ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ηλιάδης, Φλίπ, Ντουρμισάι, Ζίζιτς
Σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ (76’ Μελισσάς), Λιάβας, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι (57’ Μεντόσα), Ντάλσιο, Ντίας, Γιάκολις (68’ Αρσούρα), Τσιγγάρας, Ταχάρ (77’ Περέιρα), Βέργος.
ΑΕΛ: Ναγκί, Ηλιάδης (60’ Γλυνός), Μιχαήλ (86’ Γιουνές), Σπαρβ, Φιλίπ, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντουρμισάι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος, Τρούγιτς (86’ Μούζεκ).

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΤΣΗΣ:
Είχαμε ευκαιρίες, σκοράραμε αργά

Μετά τη λήξη της χθεσινής αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Τάτσης σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής:
«Η μπάλα στις δικές μας ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, δεν μπήκε στα δίχτυα. Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα λεπτά που ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος και εμείς μπήκαμε μουδιασμένα, μετά κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες, δοκάρι και σκοράραμε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά πιθανότατα ήταν αργά. Το αποτέλεσμα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του παιχνιδιού, καθώς αξίζαμε κάτι καλύτερο».

 

Η Super League με μια ματιά

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 11ης αγωνιστικής, έχουν ως εξής:
*Ατρόμητος - Άρης    2-2
(37’ πεν. Μανούσος, 51’ Μουνίθ - 61’ Κάτσε, 81’ Σάσα)
*Ολυμπιακός - Βόλος    4-1
(45’+3 Μασούρας, 66’, 80’, 90’+2 Ελ Αραμπί - 11’ πεν. Μπαριέντος)
*ΟΦΗ - Απόλλων Σμύρνης    0-2
(3’ Φατιόν, 70’ Ντάουντα)
*ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης    2-0
(64’ Τζόλης, 70’ πεν. Ζίβκοβιτς)
*ΠΑΣ Γιάννινα - Λαμία    2-0
(30’ Ελευθεριάδης, 87’ πεν. Παμλίδης)
*ΑΕΚ - Παναθηναϊκός    1-2
(87’ Ολιβέιρα - 34’ Μακέντα, 45’+2 Κουρμπέλης)
*Παναιτωλικός - ΑΕΛ    2-1
(16’, 87’ πεν. Βέργος - 90’+5’ Γιουνές)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 11 αγώνες)
1. Ολυμπιακός    9    21-3    25
2. ΠΑΟΚ    10    18-5    24
3. Άρης    10    16-7    23
4. ΑΕΚ    9    16-7    19
5. Παναθηναϊκός    11    11-10    15
6. Ατρόμητος    11    11-15    14
7. Βόλος    10    13-16    13
8. Αστέρας Τρ.     10    9-12    12
9. ΟΦΗ    11    14-18    12
10. ΠΑΣ Γιάννινα    11    13-13    12
11. Απόλλων Σμ.    10    10-14    9
12. Παναιτωλικός    11    6-15    7
13. ΑΕΛ    10    7-17    6
14. Λαμία    9    5-18    2

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η)
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/12
17:15 ΑΕΛ - ΟΦΗ
19:30 Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12
15:00 Λαμία - Ολυμπιακός
17:15 Βόλος - Παναιτωλικός
17:15 Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΚ
19:30 Άρης - ΠΑΟΚ
ΔΕΥΤΕΡΑ 14/ 12
19:30 Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΣΚΟΡΕΡ
8 ΓΚΟΛ: Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).
6 ΓΚΟΛ: Μπαράλες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ).
5 ΓΚΟΛ: Μανούσος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Δουβίκας (ΒΟΛΟΣ), Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ).
4 ΓΚΟΛ: Πινακάς (ΑΕΛ), Ανσαριφάρντ (ΑΕΚ), Μπρούνο Γκάμα (ΑΡΗΣ), Μασούρας, Χασάν (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Σαρδινέρο, Στάρτζεον (ΟΦΗ), Μακέντα, Καρλίτος (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Παμλίδης, Ελευθεριάδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ).
3 ΓΚΟΛ: Φατιόν (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μπαριέντος (ΒΟΛΟΣ), Νέιρα (ΟΦΗ), Τζόλης (ΠΑΟΚ).
2 ΓΚΟΛ: Λιβάγια (ΑΕΚ), Τσιλούλης, Ιωαννίδης (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Μάνος, Μπερτόλιο (ΑΡΗΣ), Ριέρα (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Γούτας (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπαρτόλο (ΒΟΛΟΣ), Ρόμανιτς (ΛΑΜΙΑ), Μπουχαλάκης, Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Βέργος, Αριγίμπι (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ).

 

Του Σωτήρη Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass