Παραμένει ανοικτή η εκκίνηση της Super League 2

ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΜΑΓΓΟΣ: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ…

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2020 21:12

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, με αναφορά και στον αθλητισμό, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.


Παρά το γεγονός ότι στις εξαγγελίες του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα ξεκαθαρίστηκε πως έως και την πρώτη εβδομάδα του 2021 δράση θα υπάρχει μόνο στις επαγγελματικές κατηγορίες που πήραν εξαρχής το «πράσινο φως» των Λοιμωξιολόγων (Super League 1- Basket League), υπάρχει ανοιχτό παράθυρο ακόμη για τη Super League 2.
Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση αφορούσαν αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν πριν τα τελευταία ραντεβού που έγιναν ανάμεσα στη διοργανώτρια, τους φορείς του ποδοσφαίρου και την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.
Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν και η χθεσινή δήλωση του προέδρου της Λίγκας Λεωνίδα Λεουτσάκου, αμέσως μετά τις κυβερνητικές αποφάσεις στο «trikalascore»: «Εμείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τους αρμόδιους για το συγκεκριμένο θέμα, άρα θεωρώ ότι πιθανώς να μην ισχύει για τη Super League 2.
Έχουμε καταθέσει αίτημα για έναρξη των ομαδικών προπονήσεων και αναμένουμε την απάντησή τους, που θεωρώ θα έρθει μέχρι αύριο και εν συνεχεία θα απαντήσουμε αναλόγως.
Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε, τόσο πιο καλά θα είναι για εμάς. Οι παίκτες έχουν να αγωνιστούν περίπου οκτώ μήνες. Είναι πολύ μεγάλη η αποχή. Το σίγουρο βέβαια είναι ότι δεν βοηθούν και τα κρούσματα. Θεωρώ όμως ότι ειδικά για τη Super League 2, από τη στιγμή που όλο το ευρωπαϊκό στερέωμα παίζει, θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και εδώ. Είδατε ότι στο εξωτερικό αρχίζουν και βάζουν και κόσμο, στις κερκίδες».
Και η αλήθεια είναι πως πράγματι υπάρχει ανοιχτό παράθυρο, καθώς εκκρεμεί η έγκριση των ειδικών με βάση το τελευταίο αίτημα που έγινε πρόσφατα σε ό,τι αφορά τη Super League 2. Αυτό αφορούσε έναρξη ομαδικών προπονήσεων και σέντρα εντός του 2020, για τουλάχιστον μία αγωνιστική.
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως το σχετικό θέμα. Για τη Football League και τη Γ’ Εθνική κατηγορία, τα πράγματα δύσκολα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και το πιθανότερο είναι να προκύψουν εξελίξεις μετά τις 7 Ιανουαρίου, κάτι που κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα.

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΓΓΟΣ
Σε λιγότερο λοιπόν από τρεις εβδομάδες έρχονται τα Χριστούγεννα και ακόμη είναι στον αέρα το πρωτάθλημα της Super League 2, με τους ποδοσφαιριστές, προπονητές και παράγοντες να έχουν κουραστεί από τις συνεχόμενες αναβολές, για το ξεκίνημα του αντίστοιχου πρωταθλήματος.
Από τον Αύγουστο που ξεκίνησε η προετοιμασία των περισσοτέρων ομάδων, σχεδόν συμπληρώνονται τέσσερις μήνες χωρίς επίσημη δραστηριότητα και τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
«Αν πούμε πως είμαστε απογοητευμένοι, θα είναι πολύ λίγο για να εκφράσουμε το τι πραγματικά νιώθουμε ως άνθρωποι αλλά και ως μέλη ποδοσφαιρικών ομάδων. Αν πούμε πως η κατάσταση είναι τραγική, θα γίνουμε πλέον γραφικοί και το μόνο πλέον που λέμε είναι πως η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία…», τόνισε χθες ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Μάγγος, ο οποίος ερωτηθείς εάν βλέπει σύντομα το ξεκίνημα, μας είπε: «Κατανοώ απόλυτα όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και όλοι μας γνωρίζουμε πως πολλοί συνάθρωποί μας δίνουν μεγάλη μάχη, για να κρατηθούν στη ζωή. Όμως με όλο τον σεβασμό, δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί υπάρχει αυτή η διαρκής άρνηση, ως προς την εκκίνηση του πρωταθλήματος, τη στιγμή που οι ομάδες δίνουν τις διαβεβαιώσεις πως θα τηρηθεί κατά γράμμα το υγειονομικό πρωτόκολλο. Αν δεν ξεκινήσουμε θα είναι τεράστια καταστροφή για πολλές οικογένειες, των ομάδων της Super League 2 και της Football League, καθώς δαπανήθηκαν πολλά χρήματα για μεταγραφές και για τη μέχρι τώρα λειτουργία των ομάδων. Θέλω να πιστεύω πως οι υπεύθυνοι θα εξετάσουν όλες τις παραμέτρους και θα έχουμε καλά νέα εντός της εβδομάδας, για να ξεκινήσουμε τις ομαδικές προπονήσεις και μετά τις γιορτές να παίξουμε. Αν ισχύσουν αυτά που είπε ο κ. Πέτσας για τις ομάδες της Super League 2 και ξεκινήσουμε τις ομαδικές προπονήσεις μετά τις 7 Ιανουαρίου, τότε δύσκολα βλέπω να αρχίσει το πρωτάθλημα τέλη του Γενάρη. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι μέρα με την ημέρα, να περιμένουμε κάποιο ευχάριστο νέο...».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass