Απογοήτευση στον Απόλλωνα Λάρισας

*ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΩΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η SUPER LEAGUE 2 *ΚΟΥΡΑΖΕΙ Η ΑΝΑΜΟΝΗ *ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 21:04
Ολα στον αέρα... Ολα στον αέρα...

Απογοήτευση και έντονος προβληματισμός επικρατούν στον Απόλλωνα Λάρισας, που ήλπιζαν πως θα ανάψει το «πράσινο φως» για να αρχίσει επιτέλους το πρωτάθλημα της Super League 2. Όμως ούτε χθες υπήρξαν τα πολυπόθητα ευχάριστα νέα στις ομάδες

της Super League 2, καθώς η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων δεν έδωσε κάποια απάντηση στο διπλό αίτημα της διοργανώτριας αρχής και έτσι η σέντρα στο πρωτάθλημα παραμένει στον «αέρα».

Οι πληροφορίες λένε πως η επιτροπή συνεδρίασε μέχρι αργά το βράδυ και δεν έδωσε κάποια απάντηση, έτσι ώστε οι ομάδες να επιστρέψουν τουλάχιστον στις ομαδικές προπονήσεις που είναι και το πρώτο βήμα.
Πάντως άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, λένε πως μετά τους πολλούς θανάτους των τελευταίων ημερών και το γεγονός ότι παρά το lockdown, τα κρούσματα δεν υποχωρούν, τα δεδομένα καθιστούν σχεδόν αδύνατον η επιτροπή των γιατρών να δώσει την έγκριση για να αρχίσει η Super League 2.
Είναι δεδομένο πως όλη αυτή η διαδικασία έχει κουράσει παίκτες και τεχνική στον Απόλλωνα, όμως όπως και οι άλλες ομάδες, έτσι και οι «κυανόλευκοι» δεν μπορούν να κάνουν οτιδήποτε άλλο εκτός από το να περιμένουν, ακολουθώντας οι παίκτες ατομικό πρόγραμμα. Μέχρι δε το τέλος της εβδομάδας θα γίνει η ύστατη προσπάθεια, αλλά οι ελπίδες είναι απειροελάχιστες.
ΤΙ ΕΙΠΕ Ο κ. ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ
Ο πρόεδρος της Super League 2-Football League κ. Λεωνίδας Λεουτσάκος μιλώντας, στην ΕΡΤ Σερρών, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις τονίζοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Το πρωτεύον είναι η υγεία. Συμπάσχουμε στις οικογένειες των θυμάτων και σε αυτούς που δίνουν μάχη στις εντατικές για να κερδίσουν τη μάχη. Θεωρώ ότι είναι δύσκολο. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα μπει ξανά η χώρα μας σε αυτήν την πολύ δύσκολη διαδικασία. Βλέπουμε ότι τα νοσοκομεία της χώρας δίνουν πραγματική μάχη. Μακάρι να βοηθήσουν κι άλλοι, ώστε να τελειώσει όσο πιο ανώδυνα γίνεται αυτό το μαρτύριο».
-Υπάρχει κάτι νεότερο; Θα κάνετε παράσταση στους λοιμωξιολόγους;
«Έγινε μια τηλεδιάσκεψη μεταξύ του κυρίου Μπουτσικάρη, του κυρίου Γραμμένου και κάποιων παραγόντων να κινηθούμε όλοι μαζί να ξεκινήσει άμεσα η Super League 2. Είναι αλληλένδετη με τη Super League 1. Υπάρχουν μπαράζ, ημερομηνίες σχετικές για να τελειώσουμε, το Κύπελλο. Έχουν γίνει κάποια τηλέφωνα, κάποιες παρεμβάσεις. Θεωρώ θα παίξουν μεγάλο ρόλο τα κρούσματα. Αναμένουμε μέρα με τη μέρα και ώρα με την ώρα να μας ειδοποιήσουν.
Την Παρασκευή δεν συζητήθηκε το θέμα μας, γιατί υπήρχε μεγάλη έξαρση από τους επιδημιολόγους. Εξαρτόμαστε από την απόφασή τους και από το ύψος των κρουσμάτων».
-Για το αίτημα ομαδικών προπονήσεων:
«Θεωρώ ότι το εξετάζουν. Οι ομάδες πρέπει να ξεκινήσουν και σε πρώτη φάση η Super League 2 και μετά η Football League. Θα υπάρχει ντόμινο. Υπάρχουν 3.000 οικογένειες και υπάρχουν και τα θέματα υγιεινής. Πάμε σε ψυχολογικά θέματα μετά. Είναι έξι παιχνίδια και στο κάθε παιχνίδι θα υπάρχουν 40-50 άτομα σε ανοικτό χώρο με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Δεν γίνεται να παίζει όλη η Ευρώπη και εμείς όχι».
-Για τη δήλωση Μαυρωτά ότι αν είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν θα το διέκοπταν οι ειδικοί:
«Θα μπορούσε να δώσει και μία λύση να υπογράφαμε πιο μπροστά με το κρατικό κανάλι. Να βρίσκονταν οι παροχές από τους εκάστοτε υφυπουργούς Αθλητισμού, ώστε να ξεκινούσε το πρωτάθλημα τον Σεπτέμβριο και όχι να παλεύουμε κάθε χρόνο και να λέμε ότι ψάχνουμε να βρούμε χορηγίες μετά τον Νοέμβριο.
Προφανώς ο κύριος Μαυρωτάς δεν ήξερε ότι πριν έναν μήνα τελείωσε δικαστήριο από ομάδα που είχε προσφύγει. Ακούω κάποιους να λένε ότι δεν είχαμε ξεκινήσει, αλλά τα τελευταία δικαστήρια τελείωσαν πριν έναν μήνα. Η πολιτική ηγεσία δεν ξεκαθάριζε το τοπίο με την αναδιάρθρωση. Είχαμε βρει τον περίφημο νόμο που έλεγε να το αναλάβει η διοργανώτρια, αλλά η διοργανώτρια δεν είχε αναλάβει κάτι.
Οι αναδιαρθρώσεις γίνονται με υπουργική απόφαση. Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και δεν καταλαβαίνω γιατί συζητάμε συνέχεια. Δεν έχω δει μια υπεύθυνη στάση. Αν είχαμε ξεκινήσει δεν θα μας σταματούσαν; Γιατί δεν μας αφήνουν να ξεκινήσουμε τότε; Έχουμε συνέχεια επαφή με τη ΓΓΑ».

Του Χρήστου Αρχοντούλη

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass