ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ

«Δεν είμαστε ούτε εμείς άτρωτοι στον κορονοϊό…»

*Το σοκ όταν το μαθαίνεις και οι συνέπειες που υπάρχουν…

Δημοσίευση: 16 Νοε 2020 21:10

Ο λαρισινός αθλητισμός αυτήν τη στιγμή έχει πάνω από 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού εντός της πόλης και άλλα τόσα εκτός. Γνωρίζουμε ότι θετικοί στο τεστ βρέθηκαν παίκτες της ΑΕΛ, της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ, της ΕΑΛ αλλά και της ΓΣΕ Ελασσόνας. Επίσης θετικοί βρέθηκαν και σε ερασιτεχνικές ομάδες του νομού Λάρισας.


Αλήθεια τι σημαίνει για έναν επαγγελματία αθλητή να νοσεί από κορονοϊό και πώς βιώνει την καραντίνα; Μια διαδικασία πρωτόγνωρη γι’ αυτόν που κάθε μέρα σχεδόν είχε προπόνηση και θέλει διαρκώς να καταξιώνεται στη συνείδηση των φιλάθλων.
Μιλήσαμε χθες με επαγγελματία αθλητή που προσβλήθηκε από κορονοϊό και αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε καραντίνα.
Ευγενής και πρόθυμος να μιλήσει μας λέει: «Οι αθλητές δεν είναι άτρωτοι. Μη βλέπετε τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Όταν δεχτείς την επίθεση του ιού τότε μένεις μόνος. Ούτε φίλαθλοι κοντά σου, ούτε συμπαίκτες, μόνος εναντίον του ιού και της μοναξιάς».

*Πώς κόλλησες;
«Δε γνωρίζω, η ομάδα είχε κρούσματα, είχα ως σύμπτωμα τον πυρετό και τον ξηρό βήχα και όταν βγήκε θετικό το τεστ ήταν ένα σοκ για μένα.
Τότε συνειδητοποίησα ότι μένω μόνος καθώς μου είπαν ότι δε θα πηγαίνεις στην προπόνηση. Περνάω τον κορονοϊό με ήπια συμπτώματα.
Βήχας και πυρετός την πρώτη μέρα και μία βδομάδα τώρα καραντίνα. Έχω κόπωση αλλά και άγχος να μην μεταδώσω τον ιό στην οικογένειά μου, γι’ αυτό η μητέρα μου βρίσκεται σε καραντίνα.
Τις πρώτες ώρες μετά την ενημέρωσή μου, επικοινώνησα με όλους τους ανθρώπους που είχα δει για να κινηθούν αναλόγως».

*Μόνος σε ένα δωμάτιο;
«Ναι, με τη μητέρα μου γιατί ο πατέρας μου πρέπει να εργαστεί. Σύντομα θα κάνω ένα ακόμα τεστ να δω πώς πάω. Αν είναι πάλι θετικό συνεχίζω την καραντίνα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Δεν το κρύβω ότι μου λείπει η προπόνηση. Καλή η περιήγηση με το κινητό αλλά σαν τη φυσική άσκηση δεν υπάρχει…
Αν δε το ζήσεις δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει να είσαι στα σπίτι συνέχεια και να μην μπορείς να βγεις καθόλου… Έχεις ερωτηματικά για την υγεία σου, ενώ πάει πίσω η αγωνιστική σου ετοιμότητα.
Δεν ξέρω σε πόσο καιρό θα επανέλθω. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και το κυριότερο είναι ότι κανείς δεν ξέρει τι θα αφήσει ο ιός…».

*Τι συστάσεις κάνεις σε άλλους αθλητές;
«Να είναι προσεχτικοί και να ακούνε τους ειδικούς. Ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις. Αν και περνάω ελαφρά τη νόσο, η καραντίνα χωρίς να βγαίνεις ούτε από το δωμάτιο είναι μια κατάσταση που δεν υποφέρεις εύκολα».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass