Ο κορονοϊός έβαλε γκολ στο... Αλκαζάρ

*Aναβλήθηκε η χθεσινή αναμέτρηση ΑΕΛ-Λαμία *Ποιο ήταν το σχόλιο του προπονητή της ομάδας Μιχ. Γρηγορίου

Δημοσίευση: 09 Νοε 2020 21:01

Ο κορονοϊός έβαλε γκολ χθες στο Αλκαζάρ και οδήγησε σε αναβολή την αναμέτρηση ΑΕΛ-Λαμία στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας της Super League λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης και αφού οι διαιτητές είχαν επιθεωρήσει τον αγωνιστικό χώρο και είχαν δηλωθεί οι αρχικές ενδεκάδες.


Συνέντευξη αντί για τον προπονητή ή κάποιον παίκτη έδωσε ο γιατρός της ομάδας Γιώργος Μπασδέκης που είπε τα εξής για την αναβολή της αναμέτρησης:
«Είναι γνωστό ότι είχαμε ένα κρούσμα κορονοϊού και χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ κάποιος παίκτης ανέβασε πυρετό με αποτέλεσμα να απομονωθεί αυτός και ο συγκάτοικός του. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν εμπύρετος και ήταν απομονωμένος αυτός και ο συγκάτοικός του. Είναι γνωστό ότι η Λάρισα έχει καλά εργαστήρια και μας εξυπηρέτησε ένα από αυτά που μας καλύπτουν το οποίο ήρθε και πήρε δείγμα στις 12 το μεσημέρι.
Η ομάδα έτρεξε τη διαδικασία για να δούμε τι γίνεται και για τους ίδιους τους παίκτες και για όσους είχαν επαφή με τους δύο παίκτες.
Στις 3.30 μας έστειλαν τα αποτελέσματα όπου έδειχναν δύο θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές και ένα ακόμα σε μέλος του τμήματος φυσικοθεραπείας (σ.σ. είχε έρθει σε επαφή με δέκα ποδοσφαιριστές λίγο πριν τον αγώνα!). Με τον τρόπο αυτόν προστατεύσαμε αυτούς που μένουν στο σπίτι μαζί τους, δηλαδή τις οικογένειές τους, αλλά και την αποστολή της Λαμίας.
Εμείς ενημερώσαμε τη Super League και τον ΓΓΑ κ. Μαυρωτά και πήραν την απόφαση για την αναβολή του αγώνα προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και έπραξαν ορθά».*Από δω και πέρα ποια διαδικασία θα ακολουθήσει η ομάδα;
«Θα κάνουμε τεστ σε όλους τους παίκτες ξανά και θα απομονώσουμε αυτούς που είναι θετικοί. Κάναμε τεστ την Παρασκευή που εκτός ενός όλα ήταν αρνητικά και θα κάνουμε και αύριο. Μετά από αυτά τα τεστ θα αποφασίσουμε τι θα γίνει στην ομάδα... Γιατί μια ομάδα επαγγελματική όπως η ΑΕΛ πρέπει να κάνει προπονήσεις...
Απομονώνουμε τα θετικά και κάνουν οι υπόλοιποι προπόνηση. Βλέπετε ότι κάνουμε ένα τεστ, μπορεί να βγει στην αρχή αρνητικό και μετά από δύο μέρες θετικό. Είναι πολλά τα δεδομένα αν ένα τεστ είναι αρνητικό ή θετικό.
Αυτό που ενδιαφέρει είναι να διαγνωστεί γρήγορα ακόμα και αν είναι ασυμπτωματικός κάποιος για να προστατευτούν όσοι είναι γύρω του».*Η εξέλιξη του πρώτου κρούσματος ποια είναι;
«Την πρώτη μέρα ήταν εμπύρετος. Δύο μέρες μετά ήταν καλά, ήθελε να έρθει στην προπόνηση αλλά πάνω απ’ όλα είναι το δημόσιο συμφέρον στα θέματα υγείας. Για να έρθει κάποιος στην προπόνηση πρέπει να είναι απόλυτα υγιής».

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΒΟΛΗ
Λίγα λεπτά πριν από την έναρξη της αναμέτρησης με τη Λαμία στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:
«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΑΕΛ - Λαμία, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλεται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση έκτακτων θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΛ.
Έπειτα από τον τακτικό έλεγχο, ο οποίος διενεργήθηκε την Παρασκευή, ένας ποδοσφαιριστής βρέθηκε θετικός και βάσει Πρωτοκόλλου δεν υπήρχε θέμα αναβολής αγώνα. Κατά τη σημερινή ημέρα, ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΑΕΛ παρουσίασε συμπτώματα και μετά από επανέλεγχο διαπιστώθηκαν επιπρόσθετα κρούσματα σε ποδοσφαιριστές και στέλεχος της ΠΑΕ ΑΕΛ. Κατόπιν σχετικής απάντηση της ΓΓΑ αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα.
Η απαρέγκλιτη τήρηση του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων».

ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΑΝΑΒΟΛΗ
Με άλλον τρόπο περίμενε να γιορτάσει την ονομαστική του γιορτή χθες ο Μιχάλης Γρηγορίου, αλλά δυστυχώς ο κορονοϊός είχε άλλη γνώμη...
Μας έλεγε χθες: «Ήμασταν σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και το δείξαμε στον Βόλο και στα Γιάννενα. Θέλαμε να αγωνιστούμε και ήμασταν απόλυτα έτοιμοι, αλλά προέχει η υγεία και η ασφάλεια όχι μόνο των αθλητών αλλά όλων των πολιτών.
Δεν θέλαμε την αναβολή αλλά θέλουμε την υγεία και αυτό υπερίσχυσε».
Σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της ομάδας μετά τα κρούσματα κορονοϊού μας είπε: «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, πέρυσι κάναμε δύο προετοιμασίες και τώρα θα προσπαθήσουμε οι παίκτες να μην έχουν πρόβλημα όταν επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς. Κρίμα γιατί ήταν σε καλή κατάσταση. Θα ενεργήσομε συλλογικά με στόχο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα».

ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΛ
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΛ μέχρι τέλος του πρώτου γύρου έχουν ως ακολούθως:
6η Αγωνιστική:
ΑΕΛ - Άρης Εκκρεμεί ο νέος ορισμός του αγώνα
8η Αγωνιστική:
ΑΕΛ - Λαμία Εκκρεμεί ο νέος ορισμός του αγώνα
9η Αγωνιστική: Κυριακή (22/11)
15:00 ΑΕΚ - ΑΕΛ
10η Αγωνιστική: Σάββατο (28/11)
17:15 ΑΕΛ - Ατρόμητος
11η Αγωνιστική: Σάββατο (05/12)
15:00 Παναιτωλικός - ΑΕΛ
12η Αγωνιστική: Σάββατο (12/12)
17:15 ΑΕΛ - ΟΦΗ
13η Αγωνιστική: Κυριακή (20/12)
15:00 Ολυμπιακός - ΑΕΛ
14η αγωνιστική: Κυριακή (03/01)
17:15 ΑΕΛ - ΠΑΟΚ
15η αγωνιστική: Τετάρτη (06/01)
17:15 ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα.

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:
Φοβάμαι για διψήφιο αριθμό κρουσμάτων!
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα δήλωσε χθες στην «Ε.τ.Δ.»: «Φοβάμαι για διψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην ομάδα. Ελπίζω να διαψευστώ αλλά το βλέπω δύσκολο. Κρίμα γιατί ήμασταν σε άριστη αγωνιστική κατάσταση».

Του Σωτ. Κέλλα

Gallery άρθρου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass