Σπαρβ και Ηλιάδης δίνουν μήνυμα

*ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΝΠΣ ΒΟΛΟΥ (17:15) *ΣΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2020 16:30
Ο Ηρακλής Λαζάρου (αριστερά) ανέλαβε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΛ.  Στη μέση ο Τιμ Σπαρβ και δεξιά ο Θεοχάρης Ηλιάδης. Ο Ηρακλής Λαζάρου (αριστερά) ανέλαβε υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΛ. Στη μέση ο Τιμ Σπαρβ και δεξιά ο Θεοχάρης Ηλιάδης.

Στο Πανθεσσαλικό στάδιο αγωνίζεται σήμερα η ΑΕΛ στις 17.15 στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League με αντίπαλο τον δυνατό φέτος ΝΠΣ Βόλου και ο αγωνιστικός στόχος στη σημερινή αναμέτρηση ήρθε διά στόματος δύο παικτών, του Τιμ Σπαρβ και του Θεοχάρη Ηλιάδη στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που μίλησαν για βαθμούς και νίκη στο θεσσαλικό ντέρμπι.


Ο Ηλιάδης μάλιστα αποκάλυψε ότι ο τεχνικός Μιχάλης Γρηγορίου ετοιμάζει και αλλαγή τακτικής στη σημερινή αναμέτρηση για να πετύχει τον στόχο της η ΑΕΛ, απέναντι σε μια ομάδα που ξεκίνησε ιδανικά τις φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις.
Στην αποστολή που ανακοινώθηκε μετά το τέλος της χθεσινής προπόνησης συμπεριλήφθηκαν και οι: Ζίζιτς, Μιχαήλ, Ντουρμισάι που αποθεραπεύτηκαν.
Οι είκοσι ποδοσφαιριστές που επέλεξε για την αποστολή ο τεχνικός των «βυσσινί» Μιχάλης Γρηγορίου, είναι οι Νάγκυ, Μπάγιτς, Ηλιάδης, Μούζεκ, Μπέρτος, Γρηγορόπουλος, Μαϊδανός, Μιχαήλ, Στελιάνο, Σεσέροβιτς, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Κωστή, Νικολιάς, Πινακάς, Τόρζε, Πλατέλλας, Γιουνές, Ζίζιτς και Ντουρμισάι.

Ο ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ
Είκοσι ποδοσφαιριστές συμπεριελήφθησαν στην αποστολή του Βόλου για την εντός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΛ. Αυτοί είναι οι εξής: Γκαραβέλης, Κλέιμαν, Ντεντάκης, Φερράρι, Σάντσες, Κολόμπο, Μήτογλου, Δημόπουλος, Τσοκάνης, Νίνης, Γκουαροτσένα, Μαρτίνες, Μπαριέντος, Ριένστρα, Μπάλλας, Περέα, Κιάκος, Μπαρτόλο, Δουβίκας, Ουάρντα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο 41χρονος, Τάσος Σιδηρόπουλος, από τον Σύνδεσμο Δωδεκανήσου, αστυνομικός στο επάγγελμα, θα διαιτητεύσει τη σημερινή αναμέτρηση με τον Βόλο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος διαιτητής είχε σφυρίξει την ΑΕΛ, για τη Superleague 1, τη σεζόν 2019-2020, στην εντός ισοπαλία με την Ξάνθη 0-0 (18/07/2020), στην εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο με 2-1 (15/12/2019) στο AEL FC Arena, στην εκτός έδρας νίκη επί του Παναθηναϊκού με 2-1 (27/10/2019) στο ΟΑΚΑ, για τη Superleague 1, τη σεζόν 2018-2019, στην εκτός έδρας ήττα για το Κύπελλο Ελλάδας από τον Αστέρα Τρίπολης 5-3 (23/01/2019) και στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 (16/03/2019). Τη σεζόν 2017-2018 στην εντός έδρας νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, για το πρωτάθλημα της Superleague, που είχε γίνει (18/11/2017) στο AEL FC Arena. Τη σεζόν 2016-2017 στην εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 με τη Βέροια (18/01/2017) για τη Superleague.
Βοηθοί του οι Πολυχρόνης Κωσταράς από την Αιτωλοακαρνανία και Λάζαρος Δημητριάδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Γιώργος Τζοβάρας από την ΕΠΣ Φθιώτιδας. Στο VAR θα είναι ο Κώστας Κοτσάνης από την ΕΠΣ Δράμας και AVAR ο Ράινχαρντ Μπουξμπάουμ από την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής. Παρατηρητής ορίστηκε ο Κώστας Δάλλας από την ΕΠΣ Ηπείρου.

ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
Χωρίς ντέρμπι και με τον φόβο αναβολής αναμετρήσεων λόγω της πανδημίας της Covid-19, διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 31/10-1/11 η 7η αγωνιστική της Super League 1.
Εν μέσω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα (31/10) τον Απόλλωνα Σμύρνης στον Πειραιά (15:00), στο παιχνίδι με το οποίο ανοίγει η αυλαία της αγωνιστικής. Μία ημέρα αργότερα, οι άλλοι δύο ελληνικοί σύλλογοι που εκπροσωπούν τη χώρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχουν... πονηρό έργο. Ο ΠΑΟΚ – του υπό αποχώρηση Αμπέλ Φερέιρα – δοκιμάζεται στο Αγρίνιο (17:15) από τον Παναιτωλικό που δεν θα έχει πια τον Μάκη Χάβο στον πάγκο του. Λίγες ώρες αργότερα, η ΑΕΚ περιμένει στο ΟΑΚΑ (19:30) τον πάντα φιλόδοξο αλλά και ταλαιπωρημένο από τραυματισμούς, ΟΦΗ.
Κατά τα άλλα, η 7η αγωνιστική περιλαμβάνει το θεσσαλικό ντέρμπι ανάμεσα σε Βόλο και Λάρισα, την αναμέτρηση του Ατρόμητου με τον ΠΑΣ Γιάννενα στο Περιστέρι, το ταξίδι του – δίχως νίκη ακόμα – Παναθηναϊκού στη Λαμία, αλλά και το εντός έδρας παιχνίδι του πρωτοπόρου Άρη κόντρα στο φορμαρισμένο Αστέρα Τρίπολης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής της Super League:
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης
17:15 Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννενα
17:15 ΝΠΣ Βόλος – Λάρισα
19:30 Λαμία – Παναθηναϊκός

ΑΥΡΙΟ
15:00 Άρης – Αστέρας Τρίπολης
17:15 Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ
19:30 ΑΕΚ – ΟΦΗ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (6η αγωνιστική)
1.Άρης 13 8-3 5αγ.
2.ΝΠΣ Βόλος 11 7-4
3.Ολυμπιακός 10 10-1 4αγ.
4.ΑΕΚ 10 7-2 5αγ.
5.Αστέρας Τρίπολης 10 6-5 5αγ.
6.ΠΑΟΚ 9 6-2 5αγ.
7.Ατρόμητος 8 6-9
8.ΟΦΗ 6 7-10
9.ΠΑΣ Γιάννινα 5 6-7 5αγ.
10.Απόλλων Σμύρνης 3 2-3 3αγ.
11.Παναθηναϊκός 3 4-6 5αγ.
12.Παναιτωλικός 3 2-8
13.Λάρισα 1 2-6 4αγ.
14.Λαμία 1 3-10 5αγ.

 

Σπαρβ: Πάμε για βαθμούς
Ο διεθνής Φινλανδός Τιμ Σπαρβ μιλώντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έγινε με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για το σημερινό παιχνίδι με το ΝΠΣ Βόλου είπε: «Μετά τη δύσκολη αρχή του πρωταθλήματος δίνεται μια ευκαιρία στην ομάδα να πάρει κάποιους βαθμούς γιατί μέχρι τώρα έχει μόλις ένα βαθμό σε τέσσερα παιχνίδια. Και θα είναι καλό για την ομάδα για τη συνέχεια αγωνιστικά και ψυχολογικά».
Σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση του ιδίου είπε: «Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν τη δύσκολη θέση της ομάδας, δουλεύουμε πολύ σκληρά αλλά υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης για να βελτιωθούν όλοι και να παίξουμε καλύτερα».
*Σκέφτεστε το ενδεχόμενο να σταματήσει το πρωτάθλημα λόγω κορονοϊού;
«Είναι σημαντικό για τους φιλάθλους και τους ποδοσφαιριστές να συνεχιστεί το ποδόσφαιρο, όλοι αυτό θέλουν αλλά το πιο σημαντικό είναι η υγεία. Κανένας δεν θέλει να σταματήσει το ποδόσφαιρο λόγω κορονοϊού και ακόμα αν δεν μπορούν να έρθουν στο γήπεδο θέλουν να βλέπουν τους αγώνες από την τηλεόραση. Υπάρχει ανασφάλεια και πρέπει να κάνουμε αυτά που λέει η κυβέρνηση και εμείς οι ποδοσφαιριστές πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα».
*Αγωνιζόσουν σε μια ομάδα που παίζει στην Ευρώπη όπως η Μίντιλαντ, αλλά εσύ ήρθες στην ΑΕΛ. Βλέπεις διαφορά;
«Η Μίντιλαντ είναι μια ομάδα με υποδειγματική οργάνωση που τα τελευταία 5-6 χρόνια βρίσκεται σε αγωνιστική άνοδο. Στη ζωή όμως πρέπει να μαζεύεις εμπειρίες και η Λάρισα είναι κάτι ξεχωριστό και ελπίζω να βελτιωθούμε παρά τις συνθήκες που υπάρχουν (σ.σ. κορονοϊός) και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».
*Τη διαιτησία στην Ελλάδα πώς την κρίνεις;
«Είναι χαμένος χρόνος να ασχολείσαι με τη διαιτησία όπου και αν παίζεις. Δεν κερδίζεις κάτι, σαν παίκτης πρέπει να κοιτάς το παιχνίδι σου και να αγωνίζεσαι όσο το δυνατόν καλύτερα».

 

Ηλιάδης: Μόνο νίκη
Στη συνέντευξη Τύπου ήταν και ο Θεοχάρης Ηλιάδης που δεν... έκρυψε τα λόγια του για τον σημερινό αγώνα λέγοντας: «Σίγουρα είναι τοπικό ντέρμπι όχι μόνο των ομάδων αλλά και των πόλεων. Θέλουμε την πρώτη νίκη, δεν πάμε για κάτι άλλο σε αυτό το ματς. Θα είναι καλό για την ψυχολογία μας να πάρουμε τους τρεις πόντους.
Δουλεύουμε πάνω σε ένα καινούριο σύστημα που ίσως το χρησιμοποιήσουμε στο παιχνίδι και ευελπιστούμε να φύγουμε από τον αγώνα με τους τρεις βαθμούς».
*Σαν νέος ποδοσφαιριστής από τη Γ’ Εθνική πέρυσι βρέθηκες στη Super League με αρκετό χρόνο συμμετοχής. Θα αντεπεξέλθεις;
«Σίγουρα με ευχαριστεί που σιγά - σιγά καθιερώνομαι, δεν είμαι ακόμα βασικός αλλά σε κάθε παιχνίδι θέλω να αποδεικνύω ότι μπορώ να βοηθήσω στην πορεία της ομάδας. Οι διαφορές είναι μεγάλες σε σχέση με τη Σούπερ Λίγκα. Προσαρμόστηκα και με βάση τη μισή περσινή σεζόν. Φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα γιατί είχα μια εμπειρία και σιγά-σιγά θέλω να γίνω καλύτερος».
*Στόπερ ή αμυντικό χαφ;
«Αμυντικό χαφ και στόπερ. Στόπερ με βάφτισαν αλλά πέρυσι με γνώρισαν όλοι σαν αμυντικό χαφ. Όπου και να παίζω προσπαθώ για το καλύτερο».
*Οι απουσίες των Ζίζιτς και Μιχαήλ σε βοήθησαν για το αρχικό σχήμα;
«Σίγουρα πήρα ευκαιρία και σε όποια θέση και αν με βάλει ο προπονητής δεν έχω πρόβλημα».
*Η παρουσία του Σπαρβ πόσο βοηθάει την ομάδα;
«Βοηθάει γιατί παίρνεις μόνο καλά από αυτούς τους παίκτες. Στο λάθος θα σε βοηθήσει να μην σε κυριεύσει το άγχος και χρειάζονται στις ομάδες ειδικά για μας τους νεαρούς».
*Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη;
«Στο χέρι μας είναι να γίνει αφού όλα από μας εξαρτώνται για την ανατροπή αυτή. Έχουμε και μια δύσκολη βδομάδα που θα παίξουμε τρεις αγώνες».
*Το ποδόσφαιρο στην εποχή του κορονοϊού πώς το σχολιάζεις;
«Δύσκολη κατάσταση για μας τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τον κόσμο. Και χωρίς φιλάθλους ακόμα πιο δύσκολο για μας. Θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι αν είχαμε κόσμο, ίσως να κερδίζαμε κάτι παραπάνω. Δεν υπάρχει έδρα αφού είτε παίζεις εντός είτε εκτός το μόνο που αλλάζει είναι το γήπεδο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, είναι παγκόσμιο φαινόμενο».

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass