ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΟΥΛΑΚΗΣ:

Γιατί ανακοινώσαμε το κρούσμα Covid-19...

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2020 20:10

Του Σωτ. Κέλλα«Η  ΕΑΛ είναι ένα ιστορικό σωματείο με ήθος και ειλικρίνεια στις σχέσεις του με το κοινωνικό περιβάλλον της γι’ αυτό κρίναμε σκόπιμο εμείς να ανακοινώσουμε ότι βρέθηκε θετικός σε τεστ Covid-19  αθλητής του τμήματος βόλεϊ ανδρών της ΕΑΛ την Πέμπτη το απόγευμα 15/10». Αυτά μας είπε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΑΛ Γιάννης Περουλάκης, μετά την ανάρτηση για το κρούσμα κορονοϊού στην ομάδα του.


Και συνέχισε: «Ο αθλητής παρουσίασε ήπια συμπτώματα (πυρετό) και με δική του πρωτοβουλία, αφού ενημέρωσε τους υπεύθυνους του τμήματος, υποβλήθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, στο οποίο και βρέθηκε θετικός. Άμεσα ενημερώθηκαν όλα τα μέλη της ομάδας που ήρθαν σε επαφή μαζί του και ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών από τον ΕΟΔΥ. Νομίζω ότι αυτό έπρεπε να πράξουμε για να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης με τους αθλητές και τους γονείς. Δεν ήταν δυνατόν οι αθλητές που έρχονται για προπόνηση και πάνε στις δουλειές τους να μείνουν ανενημέρωτοι σε ένα τέτοιο γεγονός και να γίνει το σωματείο πυρήνας μετάδοσης του ιού. Το θεωρούμε ντροπή... και έξω από τις αρχές του σωματείου. Πώς θα ζητήσουμε να μας εμπιστευτούν οι γονείς όταν κρύβουν την αλήθεια σε τέτοια περιστατικά;».
Οι ενέργειες που κάνατε ποιες ήταν;
«Όλοι τέθηκαν σε καραντίνα και θα κάνουν εξετάσεις (σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών).
Ο αθλητής βρίσκεται απομονωμένος στο σπίτι του με ήπια συμπτώματα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση.
Κατόπιν των παραπάνω αποφασίστηκαν τα εξής:
α. Η ακύρωση συμμετοχής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ στο τουρνουά Αχίλλεια στη Λαμία.
β. Η αναστολή των προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, έως ότου ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
γ. Η αναστολή των προπονήσεων και αγωνιστικών υποχρεώσεων των αναπτυξιακών τμημάτων βόλεϊ αγοριών, έως ότου ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Επίσης, ενημερώσαμε την επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας γιατί χρησιμοποιούμε το κλειστό της Νεάπολης και έγινε αμέσως απολύμανση. Ήταν χρέος να μας να το κάνουμε για να ενημερωθούν όλες οι ομάδες που χρησιμοποιούν τον ίδιο χώρο προπόνησης».

ΤΡΟΜΑΞΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Περιπέτεια είχε και η γυναικεία ομάδα της ΕΑΛ που την περασμένη Κυριακή έπαιξε φιλικό με τη ΧΑΝΘ στη Λάρισα, αφού αθλήτρια της ομάδας της Θεσσαλονίκης βρέθηκε θετική στον Covid-19 με αποτέλεσμα όλες οι αθλήτριες της λαρισινής ομάδας να κάνουν τεστ που βγήκαν όλα αρνητικά.
Ο Γιάννης Περουλάκης κατέληξε: «Αυτήν τη φορά μπορέσαμε και ανταποκριθήκαμε  οικονομικά. Δεν ξέρω όμως αν αναγκαστούμε να κάνουμε εκ νέου τεστ και πόσα κατά τη διάρκεια της χρονιάς αν θα αντέξουμε οικονομικά. Τα σωματεία είναι σε δυσχερή οικονομική θέση αφού φέτος δεν υπάρχουν εισιτήρια  και οι χορηγοί είναι ελάχιστοι. Θα αντιμετωπίσουμε όλες οι ομάδες πρόβλημα επιβίωσης και πρέπει να γίνει μία πρόβλεψη από την Πολιτεία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass