Κύλησε και πάλι η μπάλα στο χορτάρι...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 217 ΗΜΕΡΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ - ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ ΣΤΟΝ 3ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2020 21:05

Ύστερα από επτά μήνες και τρεις ημέρες (ή, συνολικά, 217 ημέρες), σημειώθηκε επίσημη αγωνιστική δράση στα γήπεδα της Γ’ Εθνικής και -ειδικότερα- στον λαρισαϊκού ενδιαφέροντος 3ο όμιλο της κατηγορίας.

Με τις ιδιάζουσες πάντως συνθήκες που επικρατούν, οι ομάδες δεν εμφανίστηκαν παραγωγικές και το αποτέλεσμα ήταν να σημειωθούν μόνον 12 τέρματα (5 από τους γηπεδούχους και 7 από τους φιλοξενουμένους) σε σύνολο 7 αγώνων. Μόνο δύο γηπεδούχοι γεύθηκαν τη χαρά της νίκης, δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα, ενώ τρεις φιλοξενούμενες ομάδες «απέδρασαν» με το «τρίποντο» στις αποσκευές τους.
* Για δεύτερη διαδοχική περίοδο, ο Ηρακλής Λάρισας ξεκίνησε το πρωτάθλημα με εκτός έδρας τοπικό ντέρμπι, αποσπώντας «λευκή» ισοπαλία στο Μακρυχώρι όπως και πέρυσι στην Τσαριτσάνη.
* Χρειάστηκε να περάσουν 17 χρόνια για τον Αετό Μακρυχωρίου, ώστε να μετάσχει και πάλι σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Οι «κιτρινόμαυροι» έλαβαν μέρος στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατά την περίοδο 2002-2003 αλλά υποβιβάστηκαν καταλαμβάνοντας τη 16η (προτελευταία) θέση με ουραγό τότε τον Α.Ο. Σελλάνων. Πρωταθλητής του ομίλου ήταν ο Πιερικός, ενώ τον νομό Λάρισας εκπροσωπούσαν ακόμη ο Απόλλων της Φιλιππούπολης, ο Ηρακλής Χάλκης, ο ΑΟ Νέων Καρυών και ο Φαλανιακός (επίσης υποβιβάστηκε).
* Ως γηπεδούχος αγωνίζεται στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής τα τρία τελευταία χρόνια ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, βελτιώνοντας σταδιακά τα αποτελέσματά του: Το 2018 ηττήθηκε στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας» από τον μετέπειτα πρωταθλητή Ολυμπιακό Βόλου με 2-1, πέρυσι παραχώρησε 0-0 στον Ηρακλή Λάρισας, ενώ την Κυριακή επικράτησε του Ερμή Αμυνταίου με 2-1.
* Από τις 24 Μαρτίου 2013 είχε να αγωνισθεί σε εθνικό πρωτάθλημα ο ΠΟ Ελασσόνας, o οποίος τότε (ως ΠΣ Ελασσόνας, μάλιστα, μετά την προηγηθείσα συγχώνευση με τον Ολοσσώνα) είχε επιβληθεί του Αιόλου Προφήτη Ηλία Καρπενησίου με 3-0, στο πλαίσιο της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής του 4ου ομίλου της τότε Δ’ Εθνικής. Το άσχημο ήταν όμως, ότι την τελευταία αγωνιστική η ομάδα είχε ρεπό και έτσι δεν μπόρεσε να αποτρέψει τον υποβιβασμό της στα τοπικά πρωταθλήματα, από όπου είχε αποχωρήσει ως πρωταθλήτρια της Α’ ΕΠΣΛ το 2009.
* Τέσσερα από τα δώδεκα τέρματα που επιτεύχθηκαν σημειώθηκαν από την άσπρη «βούλα» των 11 μέτρων, με εκτελεστές τους Δημήτρη Κοντοθανάση - Χάρη Γ. Μουλτσιά (Οικονόμου), Δημήτρη Ματούλα (ΠΟΕ) και Παναγιώτη Γιαζιτζόγλου (Εθνικού Νέου Κεραμιδίου). Το πέναλτι, μάλιστα που αξιοποίησε ο τελευταίος στην Κοζάνη, καταλόγισε ο Λαρισαίος διαιτητής Γιώργος Αντωνίου σε ανατροπή του επίσης Λαρισαίου Αποστόλη Γαρυφαλλόπουλου και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 0-3.
* Τρεις φορές οι διαιτητές των αγώνων της πρεμιέρας έκαναν χρήση της κόκκινης κάρτας, την οποία αντίκρυσαν ο Γιώργος Μπιτέλης της Αναγέννησης Καρδίτσας (55’) αφού, όμως, νωρίτερα είχε πετύχει το τελικό 2-0 επί του νεοφώτιστου ΠΟ Φήκης, ο Γιώργος Χατζηλιάδης (56’) του Ηρακλή Λάρισας στο Μακρυχώρι και ο τερματοφύλακας Βάιος Ντάσκας (23’) των Μετεώρων στη φάση που έκρινε και την τύχη του αγώνα με τα Σέλλανα. Με τον καταλογισμό του φάουλ, κάτω από τα δοκάρια της ομάδας της Καλαμπάκας πέρασε ο «κρύος» αναπληρωματικός γκολκίπερ Ευθύμης Γκουλιώνης, τον οποίο νίκησε με εντυπωσιακή εκτέλεση της παράβασης ο Λαρισαίος Θεοφάνης Τσιάτας, γράφοντας από νωρίς το 0-1 που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.
* Πολύ σύντομη αποδείχθηκε η θητεία του Λαρισαίου αμυντικού Κώστα Κορομηλά στην ομάδα του Προαστίου Καρδίτσας, καθώς μετά τον αγώνα στην Καλαμπάκα (όπου έπαιξε σε όλη τη διάρκειά του) συμφώνησε με τον ΑΟ Υπάτου, ομάδα της Βοιωτίας που διατηρεί πρωταγωνιστικές βλέψεις στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, με προπονητή τον Κορίνθιο άλλοτε τεχνικό της ΑΕΛ (επί διοίκησης Πλεξίδα) Παναγιώτη Τζαναβάρα. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 25χρονος αμυντικός μετείχε στην προετοιμασία του Απόλλωνα Λάρισας, χωρίς τελικά να υπογράψει συμβόλαιο με την ΠΑΕ της Φιλιππούπολης.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3ος όμιλος)
Εθνικός Ν.Κεραμιδίου    3-0    3
Αναγέννηση Καρδίτσας    2-0    3
Οικονόμος Τσαριτσάνης    2-1    3
ΑΕ Καρίτσας    1-0    3
ΑΟ Σελλάνων    1-0    3
Ατρόμητος Παλαμά    1-1    1
ΠΟ Ελασσόνας    1-1    1
Αετός Μακρυχωρίου    0-0    1
Ηρακλής Λάρισας    0-0    1
Ερμής Αμυνταίου    1-2    0
Μακεδονικός Φούφα    0-1    0
Μετέωρα    0-1    0
ΠΟ Φήκης    0-2    0
ΦΣ Κοζάνη    0-3    0
Δίας Δίου    0-0    0
* Ο Δίας Δίου έκανε το ρεπό του.

 

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ 3ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ
Ανακοινώθηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ οι διαιτητές που ορίσθηκαν να διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής (σ.σ. ώρα έναρξης αγώνων 16:00) και οι αντίστοιχοι παρατηρητές διαιτησίας, ως ακολούθως:
* Δίας Δίου - Ατρόμητος Παλαμά: Βουρνέλης Ματθαίος, Τοροσιάδης Νικόλαος, Μποζατζίδης Αθανάσιος (Μακεδονίας), παρατ. Ίτσκος Δημήτριος (Πέλλας)
* ΠΟ Ελασσόνας - Αναγέννηση Κ.: Ασλανίδης Γεώργιος, Κουτσικανίδης Γεώργιος, Τσικλητάρη Βασιλεία (Πιερίας), παρατ. Καραλιόλιος Ανδρέας
(Γρεβενών)
* ΠΟ Φήκης - Αετός Μακρυχωρίου: Κεχαγιάς Κωνσταντίνος (Κοζάνης), Φαλτάκας Θεοδόσιος, Δρουδάκης Αλέξανδρος (Γρεβενών), παρατ. Αγγελακόπουλος Ιωάννης (Καρδίτσας)
* Εθνικός Νέου Κεραμιδίου – Μετέωρα: Παπαδόπουλος Γεώργιος, Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος, Κωνσταντινίδης Στυλιανός (Μακεδονίας), παρατ. Διαμαντής Γεώργιος (Κοζάνης)
* Ηρακλής Λαρ. - Μακεδονικός Φούφα: Πέτσας Σωτήριος, Μανασής Μιχαήλ, Μπάλας Χρήστος (Τρικάλων), παρατ. Παγωνόπουλος Γεώργιος (Θεσσαλίας)
* ΑΟ Σελλάνων - Ερμής Αμυνταίου: Τσιγαρίδας Βασίλειος, Δόσκορης Χρήστος (Φθιώτιδας), Αλεξόπουλος Χρήστος (Τρικάλων), παρατ. Ζήλος Αντώνιος (Λάρισας)
* ΑΕ Καρίτσας - Οικονόμος Τσαριτσάνης (γήπ. Λιτοχώρου) Γιουματζίδης Μελέτιος, Δεμερτζής Χρήστος, Κεσίσογλου Γεώργιος (Πέλλας), παρατ. Τεβεκέλης Νικόλαος (Μακεδονίας).

 

ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ
Τον αγώνα του 2ου ομίλου ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας - ΠΑΟ Κουφαλίων θα διευθύνει ο Λαρισαίος Χρήστος Νίτσας με βοηθούς τους Γιώργο Πατέτσο - Δημήτρη Παραφέστα, ενώ παρατηρητής τους θα είναι ο Χρήστος Καραμπούλας (Πιερίας).
Παράλληλα, στον αγώνα του 5ου ομίλου Κτηνοτροφικού Αστέρα Καλλιράχης - Τηλυκράτη Λευκάδας (γήπ. Γρεβενών), τον οποίο θα διευθύνουν οι Θωμάς Μαυρίδης - Απόστολος Μπογιατζόγλου - Κωνσταντίνος Μπέκας (Ημαθίας),  καθήκοντα παρατηρητή διαιτησίας θα ασκήσει ο σύμβουλος της ΕΔ/ΕΠΣ Λάρισας Πέτρος Τσακνάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass