«Εκτελεστές» από τα 11 μέτρα στην Τσαριτσάνη!

* Με υποδειγματική ψυχραιμία, Δημ. Κοντοθανάσης και Χ. Μουλτσιάς οδήγησαν στη νίκη με 2-1 τον Οικονόμο επί του Ερμή Αμυνταίου

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2020 20:10

Έστω και με «ψυχοφθόρο» διαδικασία, ο ριζικά ανανεωμένος Οικονόμος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο την παρουσία του στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, υποτάσσοντας στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας» τον Ερμή Αμυνταίου με 2-1. Χαρακτηριστικό είναι πως από τους 14 συνολικά παίκτες που αγωνίστηκαν, οι δέκα είναι φετινά μεταγραφικά του αποκτήματα.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» πήραν και τη «ρεβάνς» του προ διετίας αποκλεισμού τους στο Αμύνταιο με το ίδιο σκορ, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος.
Με αυστηρή τήρηση των μέτρων που προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο διεξήχθη η αναμέτρηση (σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλα γήπεδα της
κατηγορίας), γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα οι Τσαριτσανιώτες να στερηθούν την ηθική αλλά και την οικονομική συμπαράσταση των φιλάθλων τους. Παρ’όλα αυτά ξεκίνησαν με εξαιρετική διάθεση το παιχνίδι και στο 22’ κέρδισαν πέναλτι που καταλογίστηκε σε ανατροπή του Ντάλλα. Με υποδειγματική εκτέλεση από τα 11 μέτρα, ο Δημήτρης Κοντοθανάσης άνοιξε το σκορ (1-0).
Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για ένα ακόμη γκολ αλλά το σουτ του Χατζή (47’) έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 59’ από δύσκολη θέση ο Μουλτσιάς δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα Κωφίδη. Δύο λεπτά αργότερα, ήλθε η «τιμωρία» για τον Οικονόμο, καθώς με εντυπωσιακή κεφαλιά ο Ρωμαίος ισοφάρισε σε 1-1.
Αφού στο 61’ με πρωταγωνιστή τον Λαβαντσιώτη χάθηκε μία ακόμη ευκαιρία, ο Νίκος Φώλλας αναζωογόνησε την ενδεκάδα του με δύο αλλαγές και λίγο πριν το φινάλε δικαιώθηκε: Ο νεοαποκτηθείς Ποτός ανατράπηκε και το νέο πέναλτι που καταλογίστηκε (87’) αξιοποίησε με απόλυτη ψυχραιμία από την άσπρη «βούλα» ο Χάρης Γ.Μουλτσιάς, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1. Πάντως, στη διάρκεια του πρόσθετου χρόνου, οι γηπεδούχοι μπορούσαν να πανηγυρίσουν και πάλι αλλά με εκπληκτική αντίδραση ο Κωφίδης εξουδετέρωσε σε κόρνερ το σουτ του Κωνσταντινίδη που κατευθυνόταν στο δεξί του «Γ» (90’+5’), αποτρέποντας έτσι το 3-1.
Αρκετά καλή ήταν η διαιτησία του Καρδιτσιώτη Νίκου Κουτρουμάνου με την ουσιαστική συνδρομή των βοηθών του Λευτέρη Βογιατζή - Απόστολου Καλογριανίτη. Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Χ.Γ.Μουλτσιάς (68’) - Ποτός (79’) των νικητών και οι Μπάτμας (17’) - Ροΐδης (48’) - Κεσίδης (78’) - Στόικος (79’) των ηττηθέντων. Η ίδια πειθαρχική ποινή επιφυλάχθηκε στο 84’ και για τους Θανάση Τζιούργκανο (γενικό αρχηγό του Οικονόμου) - Παντελή Τσιλεμάνη (προπονητή του Ερμή Αμυνταίου), οι οποίοι ήλθαν σε λεκτική αντιπαράθεση.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Nίκος Φώλλας): Νούσιας, Γκατζιούρας, Ντούφας, Ζαφειρίου, Ντελής, Πάτσης (69’ Μιφτάρι), Ντάλλας, Χατζής, Χ.Γ.Μουλτσιάς, Κοντοθανάσης (90’+2’ Κωνσταντινίδης), Λαβαντσιώτης (65’ Ποτός).
ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ (Παντελής Τσιλεμάνης): Κωφίδης, Μυλωνάς, Καγιαλίδης (57’ Δούμτσης), Κεσίδης, Ροΐδης, Γιορετζίδης, Γιώσης (88’ Στόικος), Μπάτμας,
Ακριτίδης (90’+3’ Δημητριάδης), Λίτσος, Ρωμαίος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass