«Χ»άρηκαν και οι δύο στο Μακρυχώρι

*Ο Ηρακλής Λάρισας πήρε βαθμό κόντρα στον δυνατό Αετό (0-0) *Αποβλήθηκε ο προπονητής Χατζηλιάδης και ο συνεπώνυμος παίκτης

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2020 21:10

Στο Μακρυχώρι έγινε το πρώτο λαρισινό ντέρμπι της φετινής Γ’ Εθνικής κατηγορίας ανάμεσα στον Αετό Μακρυχωρίου και τον Ηρακλή Λάρισας, όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και το αποτέλεσμα κρίνεται απόλυτα δίκαιο.


Ο αγώνας ήταν ντέρμπι... «νεύρων» στο ξεκίνημά του, με τα «κοσμητικά επίθετα» ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων να δίνουν και να... παίρνουν, αφού το πάθος ήταν φανερό και μεταφερόταν από κάθε σημείο του γηπέδου προς τον αγωνιστικό χώρο.
Ευκαιρία δεν υπήρχε ή για να ακριβολογούμε υπήρξε υποψία μίας όταν ο Μάντζαρης στο 22’ δεν μπόρεσε να πιάσει σουτ (βρέθηκε ένα μέτρο πίσω από την μπάλα) μπροστά στην εστία του Παπαγιάννη.
Τα νεύρα ήταν τεταμένα και σε μία φάση που ο Ηρακλής Λάρισας ζήτησε δικαιολογημένα φάουλ και κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Μακρυχωρίου (33’), ο τεχνικός Χρήστος Χατζηλιάδης δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τις διαμαρτυρίες του και δέχθηκε δικαιολογημένα δύο κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να δει το υπόλοιπο του παιχνιδιού εκτός αγωνιστικού χώρου. Ανέλαβε στη συνέχεια χρέη προπονητή ο Θάνος Τριανταφυλλόπουλος.
Άσχημο πρώτο μέρος χωρίς φάσεις με μοναδικούς παίκτες να έχουν υποφερτή απόδοση τον Μάντζαρη του Αετού και τον Γκιουρσάνη του Ηρακλή Λάρισας.
Όλα ήταν μηδέν στο πρώτο μέρος και δικαιολογημένο το 0-0, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας είχε την ίδια μορφή αλλά στο 56’ όλα άλλαξαν με την αποβολή του Βασίλη Χατζηλιάδη.
Ο αγώνας πήρε καλύτερο ρυθμό για αναδειχθεί ο Λευτέρης Μπάμης σε πρωταγωνιστή, αφού μόνος του σχεδόν έπαιζε στη μεσαία γραμμή τον Αετό που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είχε όμως και πολύτιμο σύμμαχο τον τερματοφύλακα Παπαγιάννη, που αν είχε λίγους πόντους παραπάνω ύψος θα έπαιζε εύκολα στη μεγάλη εθνική κατηγορία. Αλλά και τώρα μπορεί να παίξει ψηλότερα από την κατηγορία που παίζει. Ο Παπαγιάννης αποσόβησε δύο σουτ των Κατσαμάγκα (78’) και Μουξιού (80’).
Ο Μπάμης λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ στο 80’ όταν κεφαλιά του πέρασε μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Μισιρλή, ενώ ο τερματοφύλακας του Αετού (επίσης με καλά στοιχεία) στις καθυστερήσεις απέκρουσε σουτ του Καμπέρη. Κατσάρας και Τέας (υπήρξαν και συμπαίκτες στη ΑΕΛ) προσπάθησαν στην επιστροφή του Αετού Μακρυχωρίου μετά από 17 χρόνια σε εθνική κατηγορία να δημιουργήσουν (θετική η πρώτη εικόνα) ένα καλό σύνολο που να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και σίγουρα η ομάδα αυτή έχει δυνατότητες και το απέδειξε χθες απέναντι στον Ηρακλή Λάρισας, που είναι σαφώς πιο έμπειρος σαν ομάδα, αλλά και πιο «διψασμένος» για διάκριση.
Η ουσία είναι ότι το 0-0 το «Χ»άρηκαν και οι δύο…
Η διαιτησία του κ. Καλατζή, με εξαίρεση τη φάση που προκάλεσε την έκρηξη και τη δικαιολογημένη αποβολή του Χατζηλιάδη, δεν είχε άλλο μεγάλο λάθος και αναμένεται καλός βαθμός από τον Λαρισαίο παρατηρητή διαιτησίας Δημήτρη Γκάγκα. Η ΚΕΔ της ΕΠΟ όρισε στο ντέρμπι διαιτητή Β’ Εθνικής κατηγορίας. Οι δύο βοηθοί κ.κ. Αναστασίου και Σάκκας είχαν σωστές αποφάσεις. Όλοι είναι του συνδέσμου Θεσσαλίας.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΤΟΣ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ (Κ. Κατσάρας-Λ. Τέας): Μισιρλής, Γκαμπέτας, Δραγατσίκης (57’ Μπάρδας), Σιάτρας, Κουμπούρας, Ζησούλης (57’ Σπανός), Κολοβός (69’ Μουξιός), Αλεξανδρής, Κατσαμάγκας, Μάντζαρης, Λεσάι (80’ Γαγάρας).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χ. Χατζηλιάδης - Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Γαλάνης, Τάρτας, Χατζηλιάδης, Στοΐνοβιτς Χ., Ναρίνογλου (85’ Στοϊνοβιτς Λ.), Χατζόπουλος (46’ Καμπέρης), Μπάμης, Γκιουρσάνης, Ζαφειρίου (88’ Μπαλαμώτης), Κακαβίτσης (89’ Φώτος).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(3ος ΟΜΙΛΟΣ)
Ατρόμητος Παλαμά - ΠΟ Ελασσόνας    1-1
Αναγέννηση Καρδίτσας - ΠΟ Φήκης    2-0
Κοζάνη - Εθνικός Νέου Κεραμιδίου    0-3
Αετός Μακρυχωρίου - Ηρακλής Λάρισας    0-0
ΑΣ Μετέωρα - ΑΟ Σελλάνων    0-1
Μακεδονικός Φούφα - ΑΕ Καρίτσας    0-1
Οικονόμος Τσαριτσάνης - Ερμής Αμυνταίου    2-1
Ρεπό: Δίας Δίου

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (1η αγωνιστική)
1. Εθνικός Νέο Κεραμιδίου    3-0    3
2. Αναγέννηση Καρδίτσας    2-0    3    
3. Σέλλανα    1-0    3
4. Καρίτσα    1-0    3
5. Τσαριτσάνη    2-1    3
6. Ατρόμητος Παλαμά    1-1    1
7. Π.Ο.Ε    1-1    1
8. Μακρυχώρι    0-0    1
9. Ηρακλής Λάρισας    0-0    1
10. Ερμής Αμυνταίου    1-2    0
11. Μακεδονικός Φούφα    0-1    0
12. Μετέωρα    0-1    0
13. Φήκη    0-2    0
14. Κοζάνη    0-3    0
15. Δίας Δίου    0-0    0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Κυριακή 18/10, 16:00)
Δίας Δίου - Ατρόμητος Παλαμά
ΠΟ Ελασσόνας - Αναγέννηση Καρδίτσας
ΠΟ Φήκης - Αετός Μακρυχωρίου
Εθνικός Νέου Κεραμιδίου - ΑΣ Μετέωρα
Ηρακλής Λάρισας - Μακεδονικός Φούφα
ΑΟ Σελλάνων - Ερμής Αμυνταίου
ΑΕ Καρίτσας - Οικονόμος Τσαριτσάνης
Ρεπό: Κοζάνη

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass