Στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς

*ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2020 20:15

Μέχρι σήμερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς φαινόταν να έχει ένα ψυχολογικό μειονέκτημα απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ, από τον οποίο είχε ηττηθεί άδοξα στον τελικό του European Open, στο Αμβούργο, πριν από μερικές ημέρες. Όλα αυτά, όμως, ανήκουν στο παρελθόν...


Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε επιβλητική εμφάνιση στο Παρίσι, νίκησε με 3-0 σετ (7-5, 6-2, 6-3) τον αντίπαλό του και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, καταγράφοντας τη δεύτερη παρουσία του στην τετράδα ενός Major τουρνουά, μετά το Australian Open το 2019.
Αντίπαλός του θα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος κέρδισε τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, με 3-1 σετ.
Χθες, ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του στη διοργάνωση και με τέτοια απόδοση έκανε πολύ δύσκολο το έργο του αντιπάλου του, του οποίου επιβλήθηκε «καθαρά», ευκολότερα του αναμενόμενου και χωρίς να χάσει σετ για τέταρτο κατά σειρά παιχνίδι.
Η μοναδική απώλεια που είχε ο Τσιτσιπάς ήταν στον εναρκτήριο αγώνα του, όταν βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ απέναντι στον Ισπανό Χάουμε Μουνάρ. Από εκείνο το σημείο ακολούθησαν 15 συνεχή κερδισμένα σετ, ενδεικτικά της αγωνιστικής κατάστασης, αλλά και της ψυχολογίας στην οποία βρίσκεται ο νεαρός πρωταθλητής.
Η μέτρια εκκίνηση στον αποψινό αγώνα (δέχθηκε break με το «καλημέρα») δεν πτόησε τον Τσιτσιπά, που μετά το υπέρ του 5-3 στο πρώτο σετ... άλλαξε ταχύτητα κι άφησε τον ταλαντούχο Ρούμπλεφ απλώς να παρακολουθεί τον καλπασμό του προς τη νίκη.
Το σερβίς του Τσιτσιπά ήταν εξαιρετικό, το παιχνίδι του από τη βασική γραμμή επίσης και η συνολική παρουσία του απέπνεε σιγουριά κι αυτοπεποίθηση, στοιχεία που αν εμφανιστούν και στον ημιτελικό μπορούν να τον φέρουν ακόμα κι ως τον τελικό.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως αναμενόταν, θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Roland Garros, καθώς ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου ξεπέρασε και το εμπόδιο του Πάμπλο Καρένιο Μπούστα επικρατώντας με 3-1 σετ. Ο 33χρονος Σέρβος διατήρησε το αήττητο που έχει μέσα στο 2020, παρότι ξεκίνησε τον αγώνα δείχνοντας να έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Έχασε το πρώτο σετ με 6-4, αλλά στη συνέχεια «πάτησε το γκάζι» και πήρε τα επόμενα τρία με 6-2, 6-3 και 6-4 φτάνοντας στη νίκη που του έδωσε το «εισιτήριο» για την τετράδα του French Open. Εκεί, όπου αύριο Παρασκευή (9/10) θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά και θα είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Ο Καρδιτσιώτης τενίστας, όμως, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και δείχνει αποφασισμένος για να κάνει τη μεγάλη έκπληξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass