Νίκη με ανατροπή για τον Απόλλωνα Λάρισας

*ΕΧΑΝΕ 0-1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΓΓΟΣ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΥΡΙΣΕ ΤΟ ΜΑΤΣ (2-1) *ΤΑ ΓΚΟΛ: 74’ ΠΕΝ. ΛΙΤΑΙΝΑΣ, 89’ ΤΑΣΙΟΥΛΗΣ, 39’ ΜΠΑΡΑΝΚΟ

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2020 21:10

Ο Απόλλων Λάρισας αναδείχτηκε νικητής στο χθεσινό φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου, κερδίζοντας με ανατροπή τον αξιόμαχο αντιπαλό του 2-1.


Από το πρώτο ημίχρονο δεν υπάρχουν πολλά να θυμάται κανείς πέρα από το γκολ των φιλοξενούμενων και μία καλή ευκαιρία για τους "κυανόλευκους", καθώς κυριάρχησε ο εκνευρισμός και τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα οι δύο ομάδες και οι όποιες τελικές τους να είναι απελπιστικά άστοχες.
Ο Απόλλων έκανε ένα κακό ημίχρονο και οι Βολιώτες δίκαια πήραν κεφάλι στο σκορ στο 39’, χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Μπαράνκο.
Στην επανάληψη ο τεχνικός του Απόλλωνα, Γιάννης Μάγγος, άλλαξε διάταξη και πρόσωπα, με τη λαρισινή ομάδα όσο περνούσαν τα λεπτά να ανεβάζει στροφές και αρχικά να ισοφαρίζει στο 74’με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λίταινα και να ανατρέπει το σκορ λίγο πριν το φινάλε στο 89’με τον Τασιούλη, που προηγουμένως είχε χάσει και πέναλτι (87’).
Γενικά έγινε ένα δυνατό παιχνίδι, ανάμεσα στον Απόλλωνα που όπως φαίνεται έχει πλέον πολλές λύσεις για να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη παρουσία στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Super League 2 και στον Ολυμπιακό Βόλου, που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League, με σκοπό να πρωταγωνιστήσει.
Ο Καρδιτσιώτης προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας, Γιάννης Μάγγος, επέλεξε το σύστημα 4-4-2 αρχικά, για να παίξει η ομάδα του. Κάτω από τα δοκάρια ο Αστράς, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά οι Λουκάς, Καρρίκη, Οκάν , Σκούπρας, αμυντικά χάφ ο Χατζής με τον Μπάλλα, στις άκρες οι Τζοβάρας, Μπαστιάνος και επιθετικό δίδυμο ήταν ο Σούλτσε με τον Νύκταρη.
Από την πλευρά του ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Στέφανος Ξηροφώτος, παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Λαδάς. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Γραικός, Γιαννίτσης, Ρόκας και Μπουτζίκος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Κόλα και Αγρόδημος, με τον Ντα Κάμπο να παίζει μπροστά τους, έχοντας ρόλο «δεκαριού». Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Σκοπελίτης από τη δεξιά πλευρά και ο Μπαράνκο από την αριστερή. Τέλος, σέντερ φορ ήταν ο Παπαδημητρίου.

ΚΑΚΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ 0-1
Ο Ολυμπιακός Βόλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 2’ ο Ντα Κάμπο επιχείρησε το σουτ από μακρινή απόσταση και η μπάλα έφυγε άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα στο 12', ο Τζοβάρας μεταβίβασε την μπάλα από την αριστερή πλευρά στον Σούλτσε, που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά πλάσαρε άουτ.
Στο 14’ ο Σκοπελίτης έπιασε το σουτ από καλή θέση, αλλά η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο του Απόλλωνα Λάρισας και έτσι ο τερματοφύλακας Αστράς, μπόρεσε να μπλοκάρει χωρίς δυσκολία. Στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους στο 39’, ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Κόλα εκτέλεσε το κόρνερ, με τους αμυνόμενους του Απόλλωνα να μην αντιδρούν σωστά. Έτσι, στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπαράνκο κατάφερε να γίνει αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ από κοντά σημείωσε το 0-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως ο Σούλτσε τραυματίστηκε στο 26’, παραχωρώντας τη θέση του ένα λεπτό αργότερα στον Γκουντρουμπή.

ΑΛΛΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
ΚΑΙ ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους στο 57’, ο Τζοβάρας που έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από συνδυασμό των Γκουντρουμπή και Λίταινα, δοκίμασε το σουτ από καλή θέση, με την μπάλα να περνά άουτ. Μετά από δεκαέξι λεπτά στο 73’, ο Αγρόδημος έχασε την μπάλα από τον Γκουντρουμπή, ο οποίος σούταρε στη συνέχεια, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των «ερυθρόλευκων», ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Γιαννίτση και καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.
Στο σημείο αυτό φάνηκε αρχικά πως ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον Γιαννίτση, όμως και ο ίδιος προφανώς θεώρησε πως θα ήταν πολύ αυστηρή η αποφασή του και ο ποδοσφαιριστής απλά αντικαταστάθηκε.
Από τα έντεκα μέτρα ο Δημήτρης Λίταινας ισοφάρισε στο 74’ σε 1-1 και ο Απόλλωνας επεδίωξε στη συνέχεια ένα δεύτερο γκολ.
Στο 83’ ο Τασιούλης σούταρε από κοντά μετά από πάσα του Μπαλογιάννη, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 85’ ο Απόλλων κέρδισε νέο πέναλτι, με τον Φιλίποβιτς να ανατρέπει τον Τασιούλη. Στο ίδιο λεπτό, ο Τασιούλης εκτέλεσε το πέναλτι, αλλά ο Κωνσταντίνου κατάφερε να αποκρούσει σωτήρια την μπάλα, με το αριστερό του πόδι στον αέρα και ενώ η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα.
Ό,τι όμως δεν κατάφερε σε εκείνο το σημείο, το πέτυχε δύο λεπτά αργότερα στο 89’. Συγκεκριμένα, ο Λίταινας «έκλεψε» την μπάλα και στη συνέχεια βρήκε δίπλα του τον Δημήτρη Τασιούλη που σούταρε ωραία στο απέναντι παραθυράκι του Κωνσταντίνου, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.
Διαιτητές: Αντωνίου, Μπουρονίκος, Παπαγεωργίου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Αστράς (46’ Πρίφτης), Τζοβάρας (71’ Τασιούλης), Λουκάς (46’ Καμπέρης), Καρρίκι, Οκάν, Σκούπρας, Χατζής, Μπάλλας, Μπαστιάνος (61’ Μπαλογιάννης), Σούλτσε (27’ λ.τ. Γκουντρουμπής, 79’ Μπρέμπος), Νύκταρης (46’ Λίταινας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Στέφανος Ξηροφώτος): Λαδάς (79’ Κωνσταντίνου), Γραικός (49’ Παπακώστας), Μπουτζίκος (88’ Ενκόα), Γιαννίτσης (74’ Πατρώνης), Ρόκας (46’ Φιλίποβιτς), Αγρόδημος (90’ Κάβουρας), Σκοπελίτης (67’ Βουκελάτος), Κόλα (77’ Μπόλης), Παπαδημητρίου (49’ Βασιλούδης), Ντα Κάμπο (84’ Μπέικος), Μπαράνκο (70’ Γεωργακόπουλος).

ΝΕΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΔΩΤΙΕΑ
Το επόμενο φιλικό παιχνίδι του Απόλλωνα Λάρισας είναι προγραμματισμένο για μεθαύριο Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 17:00 στην Αγιά, με τον τοπικό Δωτιέα, που έχει υψηλές φιλοδοξίες στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας DE-TOX.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΚΑΛΟΥΣΗ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑ
Η ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας ανακοίνωσε την απόκτηση του 22χρονου Λαρισαίου κεντρικού αμυντικού, Χρήστου Καλούση.
Ξεκίνησε από την ΑΕΛ όπου τη διετία 2016-18 αποτέλεσε βασικό στέλεχος της Κ-20 ενώ τα επόμενα δύο χρόνια, μέχρι πρότινος, ανήκε στο δυναμικό της Σπάρτης. Ο Χρήστος που είναι γεννημένος στις 14/01/1998, έχει αγωνιστεί επίσης στη Δήμητρα Γιάννουλης και στον Α.Ο. Σελλάνων (Γ‘ Εθνική κατηγορία).
*Επίσης, οι «κυανόλευκοι» ανακοίνωσαν και τη μεταγραφή του Θοδωρή Λουκά, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικούς παίκτες των Μετεώρων (Γ' Εθνική-3ος όμιλος) την απελθούσα αγωνιστική περίοδο και μάλιστα έχοντας χάσει ελάχιστα παιχνίδια. Στην αρχή του περσινού πρωταθλήματος ο Λουκάς αγωνίζονταν ως στόπερ, ενώ στην πορεία χρησιμοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στον χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ο Θοδωρής Λουκάς αρχικά αγωνίστηκε στην Κ-17 όπως και στην Κ-20 της ΑΕΚ και στη συνέχεια μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Λάρισας.
Το 2018 δόθηκε από τη λαρισινή ομάδα δανεικός στην Αναγέννηση Καρδίτσας και στη συνέχεια στον Αλμυρό, για να αποκομίσει περισσότερες εμπειρίες και να πάρει παιχνίδια στα πόδια του.
Είναι γεννημένος στις 22 Σεπτεμβρίου του 1999 (21 ετών) και δηλώνει πανέτοιμος να συμβάλει τα μέγιστα για να βοηθήσει τον αγαπημένο του Απόλλωνα, ώστε να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει για φέτος.

 

Των Χρήστου Αρχοντούλη, Μάριου Τζήκα
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass