«Σκόνταψε» στους «Ζωσιμάδες» ο Ολυμπιακός

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2020 20:10

Την πρώτη του απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα, μετά από δύο σερί νίκες στο ξεκίνημα, είχε ο Ολυμπιακός στους «Ζωσιμάδες», όπου αναδείχθηκε ισόπαλος, 1-1, με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League. Ο Παμλίδης στο 5’ άνοιξε το σκορ για τους Ηπειρώτες, ενώ στο 51’ ο Ελ Αραμπί διαμόρφωσε το τελικό σκορ.


Μετά το 2-2 στην πρεμιέρα επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» η νεανική ομάδα του ΠΑΣ απέδειξε ότι είναι μία καλοδουλεμένη μηχανή με παίκτες που τρέχουν ακατάπαυστα και δεν εγκαταλείπουν τις φάσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» από την άλλη «ξόδεψαν» ένα ημίχρονο χωρίς να πιάσουν την απόδοση που μπορούν και μπορεί να ήταν ανώτεροι στην επανάληψη, ωστόσο, δεν έφτασαν στην ολική ανατροπή.
Στην πρώτη τους επιθετική προσπάθεια στον αγώνα οι γηπεδούχοι «πάγωσαν» τον Ολυμπιακό. Μετά από εξαιρετικό passing game η μπάλα έφτασε στον Παμλίδη που με τη σειρά του έπιασε το σουτ και νίκησε τον Τζολάκη (1-0).
Η είσοδος του Κώστα Φορτούνη στο δεύτερο μέρος άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν από τα πρώτα λεπτά και δικαιώθηκαν για την επιμονή τους πολύ γρήγορα. Ο Ραφίνια έκανε ωραία κίνηση από δεξιά στο 51’, γύρισε την μπάλα στον Φορτούνη, ο οποίος με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Ελ Αραμπί που «ζύγισε» την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1.
Η κορυφαία ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκε για τους γηπεδούχους στο 70’. Ο Κρίζμαν έκανε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του Τζολάκη κι αφού χτύπησε στο αριστερό δοκάρι κατέληξε στην αγκαλιά του πορτιέρε των Πειραιωτών, χωρίς να περάσει τη γραμμή του τέρματος, όπως διαμαρτυρήθηκαν οι Ηπειρώτες.
Στις καθυστερήσεις ο Χασάν σκόραρε με κεφαλιά μετά το δοκάρι του Ελ Αραμπί, αλλά με τη συνδρομή του VAR κι αφού πέρασαν αρκετά λεπτά το γκολ δε μέτρησε σε μία πάρα πολύ δύσκολη φάση η οποία θα συζητηθεί.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Σιόντης (86’ Λιάσος), Καρτάλης (73’ Ντομίνγκεθ), Κάστρο, Νάουμετς (57’ Λεό), Παμλίδης (86’ Λώλης), Κρίζμαν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας, Εμβιλά (46’ Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά, Ραντζέλοβιτς (69’ Χασάν), Ελ Αραμπί.

Ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ «ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ» ΑΕΚ
Τρία 24ωρα μετά την επική πρόκριση επί της Βόλφσμπουργκ στους ομίλους του Europa League η ΑΕΚ «προσγειώθηκε ανώμαλα» στο Περιστέρι, όπου γνώρισε την πρώτη φετινή της ήττα στο πρωτάθλημα από τον Ατρόμητο με 1-0. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε στους Περιστεριώτες το πρώτο τους «τρίποντο», το σημείωσε στο 24ο λεπτό ο Γούτας (δεύτερο δικό του στη νέα σεζόν).
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι σε μία ήττα δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όμως, η ΑΕΚ μπορεί να επικαλεστεί ότι τίποτα δεν της πήγε καλά. Έχασε στο ξεκίνημα τον Λιβάι Γκαρσία με τραυματισμό (15’), στην πρώτη επίθεση του Ατρόμητου βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ στο 39’ έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Μάνταλου. Το... πάλεψε παρόλα αυτά η Ένωση, αλλά δε στάθηκε δυνατό να βρει το γκολ της ισοφάρισης....
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Γούτας, Ρισβάνης, Νάτσος, Κιβρακίδης, Χαρίσης (80’ Ούμπιδες), Σάλομον (46’ Μπουσουλάτζιτς), Ενσικουλού, Κωτσόπουλος (82’ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος (66’ Γιακουμάκης).
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι (66’ Κνιτ), Λόπες (90’ +3 Σαμπανάτζοβιτς), Σιμόες (66’ Ολιβέιρα), Σάκχοφ, Μάνταλος, Γκαρσία (15’ λ.τρ. Κρίστισιτς), Λιβάγια, Ανσαριφάρντ.

ΕΝΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟ
Στη σκιά της «βαριάς» χθεσινής μέρας για την οικογένεια του ΠΑΟΚ, λόγω της 21ης θλιβερής επετείου για τον θάνατο των 6 φίλων της ομάδας στα Τέμπη, ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης νίκησε τον αξιόμαχο ΟΦΗ με 3-0, σκορ μεγάλων διαστάσεων αν αναλογιστεί κανείς την παρουσία και ανταγωνιστικότητα των φιλοξενουμένων.
Αρχικά στο 3’ με σουτ του Τσόλακ που έδιωξε σε κόρνερ ο Βάτερμαν και από το κόρνερ αυτό, ο Μάτος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι των Κρητικών.
Στο 9’ ο Ελ Καντουρί συνεργάστηκε με τον Σβαμπ και σαν τελικός παραλήπτης της μπάλας με καλό σουτ παραβίασε την εστία του ΟΦΗ για να ανοίξει το σκορ (1-0). Γκολ που ήταν και το Νο 100 στα εντός έδρας παιχνίδια για τον ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον ΟΦΗ στην ιστορία των δύο ομάδων στη μεγάλη εθνική κατηγορία.
Ο ΟΦΗ είχε μια εξαιρετική φάση και μεγάλη ευκαιρία στο 36’, όταν το δυνατό σουτ του Ναμπί, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ζ. Ζίφκοβιτς. Στο 64’ γκολ του Σαρδινέρο ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ.
Η νίκη του ΠΑΟΚ οριστικοποιήθηκε στο 89’ με κεφαλιά του Σφιντέρσκι σε κόρνερ του Σβαμπ (2-0), ενώ στο 90’ σουτ του Τζόλη βρήκε το αριστερό δοκάρι του ΟΦΗ. Στο 90’ +2’ σε νέα αντεπίθεση του ΠΑΟΚ ο Κάρολ Σφιντέρσκι ξαναπαραβίασε την εστία του Βάτερμαν με έξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ βλέποντας τον Κρητικό τερματοφύλακα εκτός εστίας και η νίκη του Δικεφάλου πήρε διαστάσεις σε ένα παιχνίδι απέναντι στον πολύ καλό και επικίνδυνο ΟΦΗ.
ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέϊρα): Ζ. Ζίφκοβιτς, Μάτος (73’ Λύρατζης), Γιαννούλης, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Τσόλακ (81’ Σφιντέρσκι), Πέλκας (74’ Τζόλης), Α. Ζίφκοβιτς (86’ Εσίτι).
ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Μαρινάκης (72’ Λυμπεράκης), Διαμαντής, Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (72’ Γιάννου), Στάικος (46’ Στάρτζεον), Ναμπί, Νέιρα, Μεγιάδο (85’ Σολίς) και Σαρδινέρο.

Ο ΑΡΗΣ «ΒΥΘΙΣΕ» ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν με μεγάλο «διπλό» στο ΟΑΚΑ (1-0) στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Super League με γκολ του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 25ο λεπτό και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα (έστω και με ματς περισσότερο), τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός «βυθίζεται» ολοένα και περισσότερο τόσο βαθμολογικά, όσο και στην αγωνιστική κρίση που δημιούργησε η κάκιστη εκκίνησή του στο φετινό πρωτάθλημα.
Στο 18’ ο Μαντσίνι έχασε σπουδαία ευκαιρία πλασάροντας πάνω από τα δοκάρια, αν και βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή, όμως επτά λεπτά αργότερα δεν... συγχώρεσε τη νέα αδράνεια στο κέντρο άμυνας των «πράσινων» και μετά την ασίστ του Τζέγκο, πέρασε και τον Διούδη κι «έγραψε» το 1-0 για τον Αρη.
Ο Παναθηναϊκός έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν σε σουτ του Βέλεθ (από κόρνερ του Αϊτόρ), ο Δεληζήσης έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.
Στο 78’ το σουτ του Μακέντα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι κι άουτ.
Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη του Άρη επί του Παναθηναϊκού μετά από 13 χρόνια.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν. Πογιάτος): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (71’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (63’ Σαβιέρ), Αϊτόρ (71’ Μακέντα), Καρλίτος.
ΑΡΗΣ (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Γκανέα, Τζέγκο, Ματίγια (81’ Σούντγκρεν), Μαντσίνι (60’ Σάσα), Μπερτόλιο (61’ Γκαρσία), Γκάμα (81’ Μάνος), Λόπεθ (90’ Μπαγκαλιάνης).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης 1-1
(54’ Αριγίμπι - 45’ Μπαράλες)
Παναθηναϊκός - Άρης 0-1
(25’ Μαντσίνι)
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 3-0
(8’ Ελ Καντουρί, 90’, 90’+2 Σφιντέρσκι)
Απόλλων Σμύρνης - ΑΕΛ 1-0
(90’ +1 πέν. Φατιόν)
ΠΑΣ Γιάννινα - Ολυμπιακός 1-1
(5’ Παμλίδης - 51’ Ελ Αραμπί)
Ατρόμητος - ΑΕΚ 1-0
(24’ Γούτας)
Λαμία - ΝΠΣ Βόλος σήμερα 19.30


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Άρης 7-3 10
2. Ολυμπιακός 6-1 7
3. ΑΕΚ 5-1 6
4. ΠΑΟΚ 2-1 5
5. Ατρόμητος 4-5 5
6. ΟΦΗ 5-4 5
7. Βόλος 2-1 4
8. Αστέρας Τρ. 2-4 4
9. Απόλλων Σμ. 1-0 3
10. Παναιτωλικός 2-6 2
11. ΠΑΣ Γιάννινα 3-3 2
12. ΑΕΛ 1-3 1
13. Παναθηναϊκός 1-3 1
14. Λαμία 2-8 0


Η 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
A.E.K.-Π.Α.Ο.Κ.
Α.Ε.Λ.-Αστέρας Τρίπολης
Άρης-Απόλλων Σμύρνης
Βόλος Ν.Π.Σ.-ΠΑΣ Γιάννινα
Ο.Φ.Η.-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Ατρόμητος Αθ.
Λαμία-Παναιτωλικός

 

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
3 ΓΚΟΛ: Σαρδινέρο (ΟΦΗ)
2 ΓΚΟΛ: Γούτας (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ), Μπρούνο Γκάμα (Άρης), Ρόμανιτς (ΛΑΜΙΑ), Μασούρας, Ελ Αραμπί (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Σφιντέρσκι (ΠΑΟΚ).
1 ΓΚΟΛ: Γκαρσία, Κρίστιτσιτς, Ενομπακαρέ, Λιβάγια, Μάνταλος (ΑΕΚ), Φατιόν (ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ), Λόπεθ, Ματίγια, Μπερτόλιο, Φετφατζίδης, Μαντσίνι (ΑΡΗΣ), Ριέρα, Μπαράλες (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Μανούσος (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ) Δουβίκας, Μπαριέντος (ΒΟΛΟΣ), Καφού, Φορτούνης (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Νέιρα (ΟΦΗ), Μάζουρεκ, Αριγίμπι (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), Τζόλης, Αντρ. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ), Νάουμετς, Παντελάκης, Παμλίδης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ), Μακέντα (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ), Πινακάς (ΑΕΛ).
ΑΥΤΟΓΚΟΛ: Βύντρα (ΛΑΜΙΑ), Μιχάι (ΠΑΟΚ).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass