Κρίμα και άδικο…

*Ηττήθηκε η ΑΕΛ από τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 από ένα εύστοχο πέναλτι του πρώην «βυσσινί» Φατιόν *Η λαρισινή ομάδα έχασε πλειάδα ευκαιριών, ενώ οι δύο αντίπαλοι είχαν από δύο δοκάρια

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2020 21:00

Κρίμα και άδικο ήταν που η ΑΕΛ δεν πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης χθες στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ στο τέλος έφυγε και χωρίς βαθμό αφού οι γηπεδούχοι με εύστοχο χτύπημα πέναλτι στο 90’ που εκτέλεσε ο πρώην «βυσσινί» Φατιόν (αποδείχθηκε... «γενίτσαρος») πήραν τη νίκη με 1-0.

Μάλιστα ο Φατιόν κέρδισε το πέναλτι μέσω... VAR, όταν στο σουτ που έκανε η μπάλα σύμφωνα με τον διαιτητή Μανούχο (αρχικά είχε υποδείξει κόρνερ) βρήκε το χέρι του Μαϊδανού.
Ο αγώνας ήταν εντυπωσιακός, σημαδεύτηκε από τέσσερα(!) δοκάρια (για την ΑΕΛ τα είχαν Τρούγιτς και Ντουρμισάι, ενώ για τον Απόλλωνα Σμύρνης και τα δύο ο Μπεντινέλι). Πρόσωπο της αναμέτρησης ο τερματοφύλακας Κωνσταντίνος Κότσαρης που έκανε στο δεύτερο μέρος δύο σπουδαίες αποκρούσεις σε ισάριθμα σουτ του Φιλίπ.
Το άσχημο για την ΑΕΛ είναι ότι όχι μόνο δεν πήρε τη νίκη αλλά έχασε και τον βαθμό, ενώ ο αντίπαλός της που θα παλέψει για την παραμονή πήρε σημαντική νίκη. Ξεκίνησε λοιπόν τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα η ομάδα του Γιώργου Παράσχου με επιτυχία απέναντι στη λαρισινή ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά δεν πήρε βαθμό ή βαθμούς. Στα αξιοσημείωτα ότι οι «βυσσινί» μέχρι τώρα σε όλα τα παιχνίδια εκτός έδρας έχουν δεχθεί τέρμα, ενώ μακριά από το Αλκαζάρ δεν έχουν πετύχει γκολ. Από δοκάρια πάνε καλά αλλά στη βαθμολογία μετράνε τα γκολ....
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με τακτική 4-2-3-1, με τον Ναγκί κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μπέρτο (δεξιά), Ηλιάδη, Μούζεκ (σέντερ μπακ), Φιλίπ (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Σπαρβ, Σετσέροβιτς και πιο μπροστά τους Τρούγιτς (αριστερά), Μιλοσάβλιεβιτς, Τόρζε (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Ντουρμισάι.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με 3-4-3 και συγκεκριμένα τον Κότσαρη τερματοφύλακα, τους Ντομίνγκεζ, Λισγάρα, Ράιλι σέντερ μπακ, τον Μπαξεβανίδη δεξιά, τον Χουχούμη αριστερά, τους Φατιόν, Σλίβκα στον κέντρο και τους Μπεντινέλι, Μαρκ Φερνάντεθ στα άκρα και πίσω από τον Ντάουντα.
Το πρώτο μέρος δεν αντέχει σε κριτική καθώς έγιναν δύο μόνο φάσεις με την ίδια κατάληξη, το δοκάρι της κάθε ομάδας. Πρώτος το σημάδεψε ο Τρούγιτς της ΑΕΛ και δεύτερος ο Μπεντινέλι του Απόλλωνα.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ήταν καταιγιστική με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των Πλατέλλα και Πινακά. Οι δύο παίκτες έκαναν άνω –κάτω τον Απόλλωνα, αλλά δυστυχώς για τους «βυσσινί» ο Φιλίπ δεν μπορούσε να νικήσει τον Κότσαρη και ο Ντουρμισάι σημάδεψε το δοκάρι μετά από μια εκπληκτική ενέργεια του Πινακά.
Ο Απόλλωνας είχε και αυτός ένα δοκάρι με τον Μπεντινέλι και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε ισόπαλο, ήρθε η φάση του 88’ που σε σουτ του Φατιόν η μπάλα βρήκε τον Μαϊδανό που είχε λίγα λεπτά στο παιχνίδι και ο διαιτητής με τη βοήθεια του VAR καταλόγισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φατιόν.
Με βάση την εικόνα του αγώνα το αποτέλεσμα ήταν άδικο. Η ΑΕΛ είχε υπεροχή που «μεταφράστηκε» και σε διπλάσια κόρνερ από τον αντίπαλό της. Δεν φθάνει που οι «βυσσινί» δεν πήραν τους τρεις βαθμούς αλλά έχασαν και τον πόντο απέναντι στον Απόλλωνα που δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο εκτός από τα δοκάρια του Μπεντινέλι. Κρίμα για την ΑΕΛ που ήρθε ένα άδικο αποτέλεσμα γι’ αυτήν.

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
14’: Ο Μιλοσάβλιεβιτς βγάζει κάθετη πάσα στον Τρούγιτς που βγαίνει μόνος απέναντι στον Κότσαρη, αλλά το σουτ του παίκτη της λαρισινής ομάδας βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων.
35’: Ο Μπεντινέλι σουτάρει έξω από τα μεγάλη περιοχή και η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ναγκί και στην επαναφορά της ο Τσιλούλης μόνος από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.
47’: Σουτ του Ντουρμισάι μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Κότσαρης που ήταν σε καλή θέση.
56’: Σουτ του Πλατέλλα έξω από τα μεγάλη περιοχή, μπλοκάρει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
61’: Σέντρα του Τόρζε από δεξιά και ο Ντουρμισάι δεν βρήκε την μπάλα...
62’: Μακρινό σουτ του Ντουρμισάι η μπάλα καταλήγει άουτ.
64’: Από κόρνερ που παραχώρησε ο Σπάρβ (μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεντινέλι) και εκτέλεσε ο Χουχούμης, ο Ντομίνγκεζ πιάνει κεφαλιά, αλλά ο Ναγκί αποκρούει εντυπωσιακά.
74’: Ο Ντουρμισάι τροφοδοτεί μέσα στη μεγάλη περιοχή τον Φιλίπ που βγαίνει μόνος με τον Κότσαρη, αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.
75’: Εκπληκτική ενέργεια του Πινακά που τροφοδοτεί μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Ντουρμισάι ο οποίος σουτάρει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Απόλλωνα.
76’: Σουτ του Μπεντινέλι έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Ναγκί αποκρούει και στη συνέχεια η μπάλα βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι και καταλήγει κόρνερ.
79’: Μακρινό σουτ του Φιλίπ αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα.
88’: Σουτ του Φατιόν λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα βρίσκει το χέρι του Μαϊδανού. Ο διαιτητής Μανούχος υποδεικνύει κόρνερ και στη συνέχεια πηγαίνει να δει στο VAR όπου εκεί αφού βλέπει τη φάση αρκετές φορές καταλογίζει πέναλτι.
90’: Ο Φατιόν εκτελεί το πέναλτι και διαμορφώνει το 1-0.

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίοι από την ΑΕΛ ήταν ο Τόρζε με τον Φιλίπ. Οι δύο Ρουμάνοι όσο είχαν δυνάμεις ήταν εντυπωσιακοί. Ο Πινακάς με τον Πλατέλλα επίσης στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Ο Ναγκί όταν χρειάστηκε να επέμβει ήταν αποτελεσματικός, ο Μπέρτος κράτησε τη θέση του, ενώ Ηλιάδης και Μούζεκ στην πρώτη τους συνεργασία ως σέντερ μπακ δεν τα πήγαν άσχημα. Ο Σετσέροβιτς με τον Μιλοσάβλιεβιτς κατώτεροι του αναμενόμενου, ενώ ο Τρούγιτς πολύ καλός μόνο στο πρώτο μέρος. Ο Ντουρμισάι μέσα σε πολλές φάσεις ήταν όμως άτυχος στη φάση του δοκαριού (η μπάλα βρήκε το εσωτερικό μέρος!). Ο Σπάρβ είχε θετική παρουσία, ενώ Μαϊδανός, Ζαχαράκης μπήκαν σε άσχημη στιγμή. Ο Αλί Γκαζάλ μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην ομάδα.
Από τον Απόλλωνα Σμύρνης καλύτεροι Μπεντινέλι, Φατιόν, αλλά κορυφαίος όλων ο τερματοφύλακας Κότσαρης.

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Βαγγέλης Μανούχος δεν πιστεύουμε ότι είναι ακόμα και τώρα σίγουρος για την τελική του απόφαση στο πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα Σμύρνης. Πάντως δεν είχε προκατάληψη σε βάρος της ΑΕΛ όπως φάνηκε στη ροή του αγώνα. Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Φατιόν, Φερνάντεζ, Σετσέροβιτς, Φιλίπ, Μαϊδανός, Ντουρμισάι.
Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Ηλίας Αλεξέας από την Ένωση Μεσσηνίας και Νικόλαος Πάγκαλος από την Ένωση Λασιθίου.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κότσαρης, Χουχούμης (70’ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Ραΐλι (33’ Τσιλούλης), Μπαξεβανίδης, Φατιόν, Σλίβκα, Μπεντινέλι, Φερνάντεθ (77’ Μουνιέ), Ντάουντα (77’ Ιωαννίδης).
ΑΕΛ: Ναγκί, Μπέρτος, Ηλιάδης, Μούζεκ, Φιλίπ (82’ Μαϊδάνος), Σπαρβ, Σετσέροβιτς (65’ Αλί Γκαζάλ), Μιλοσάβλιεβιτς (53’ Πλατέλλας), Τόρζε (82’ Ζαχαράκης), Τρούγιτς (65’ Πινακάς), Ντουρμισάι.

 

Στο οριο ο Ντουρμισάι...
Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα στη χθεσινή αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Κίτρινη κάρτα είδε ο Φιόριν Ντουρμισάι, που έφθασε στο όριο με τρεις και την επόμενη φορά που θα πάρει κίτρινη κάρτα, θα χάσει ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Super League 1. Ακόμα κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Αντνάν Σετσέροβιτς, Στελιάνο Φιλίπ και ο Γιώργος Μαϊδανός.
Αναλυτικά οι κίτρινες κάρτες της ΑΕΛ στη Super League 1 τη σεζόν 2020-2021.
Φιορίν Ντουρμισάι 3, Αντνάν Σετσέροβιτς 2, Γκάμπριελ Τόρζε, Νίκολα Τρούγιτς, Τιμ Σπαρβ, Στελιάνο Φιλίπ, Γιώργος Μαϊδανός 1.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:

Ο άγραφος νόμος
του ποδοσφαίρουΜετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε τα εξής: «Είδαμε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, είχαμε κλασικές ευκαιρίες κυρίως στο β’ ημίχρονο. Δοκάρια, ευκαιρίες. Ένα παιχνίδι από αυτά που συμβαίνουν που και που, αλλά έτυχε να συμβεί σε εμάς σήμερα. Δικαιούμασταν τους 3 βαθμούς, αντ’ αυτού δεχθήκαμε ένα γκολ από πέναλτι και χάσαμε 3 βαθμούς, και με έναν βαθμό θα ήμασταν στεναχωρημένοι, πόσο μάλλον με την ήττα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι ψυχολογική στήριξη στα παιδιά γιατί δημιούργησαν, χάσαμε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες, οπότε τι άλλο να ζητήσει ένας προπονητής από το σημερινό παιχνίδι».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ:

«Ημασταν λίγο τυχεροί»

Ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης, Γιώργος Παράσχος, είπε:
«Δεν θέλω να δικαιολογηθώ αλλά αυτή η ομάδα είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένη, καταρχήν δεν έχει κάνει προετοιμασία, ήρθαν πάρα πολλοί καινούργιοι παίκτες, έρχονται σταδιακά, και όλη η ομάδα μαζί, τον καιρό που είμαι εγώ, έχει κάνει πολύ λίγες προπονήσεις. Με ευχαριστεί η εικόνα της ομάδας, ειδικά όταν το γυρίσαμε στο 4-2-3-1 και το κυριότερο είναι ότι δεν δεχθήκαμε γκολ, ήμασταν λίγο τυχεροί στο β’ ημίχρονο και ειδικά στο τελευταίο 15λεπτο που η ΑΕΛ μας πίεσε πάρα πολύ και είχε και το δοκάρι. Πάνω απ’ όλα, μπορέσαμε στους χώρους που βρήκαμε, κερδίσαμε το πέναλτι και πετύχαμε τη νίκη που θα μας βοηθήσει πάρα πολύ».
Για τη διακοπή που ακολουθεί λόγω Εθνικής:
«Το κυριότερο είναι ότι θα μας βοηθήσει και η διακοπή του πρωταθλήματος για να κάνουμε μια μικρή προετοιμασία για να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα. Φάνηκε ότι ορισμένα παιδιά δεν άντεξαν, αλλά παλεύανε με νύχια και με δόντια να σταθούν στον αγωνιστικό χώρο. Ο χρόνος της διακοπής για μας είναι βάλσαμο».

 

Νοκ άουτ  ο Ράιλι

Ο 29χρονος Μαροκινός αμυντικός του Απόλλωνα, Αλντιόν Ράιλι, αποχώρησε τραυματίας από τον αγώνα με την ΑΕΛ και θα υποβληθεί σε επέμβαση που θα τον αφήσει καιρό εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων.
Ο Αλντιόν Ράιλι, που έγινε αλλαγή στο 33ο λεπτό από τον Λαρισαίο Τσιλούλη και αποχώρησε τραυματίας σε φορείο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και σύμφωνα με την ενημέρωση από την ομάδα της Ριζούπολης, ο 29χρονος Μαροκινός αμυντικός έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί πόδι και τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε επέμβαση, κάτι που σημαίνει ότι ο Γιώργος Παράσχος θα στερηθεί τις υπηρεσίες του για αρκετό διάστημα.

 

Επιμέλεια: Σωτήρης Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass