MOTOGP και οι θέσεις κλείνουν!

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2020 20:30

Η Ducati επιβεβαίωσε ότι ο ομόσταυλος του Jack Miller στην εργοστασιακή της ομάδα για το 2021, θα είναι ο Francesco Bagnaia. Ο Ιταλός αναβάτης ήταν Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2018 και μαθητής του Valentino Rossi στην Ακαδημία, ενώ φέτος κάνει τη 2η του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία.


Πέρυσι είχε δορυφορική μοτοσικλέτα, ενώ φέτος οι κόκκινοι τού έχουν δώσει εργοστασιακή, με την οποία έχει πάρει πολύ καλά αποτελέσματα. Παρά τον σοβαρό του τραυματισμό και το σπάσιμο του ποδιού του στην Τσεχία, ο Pecco επέστρεψε δυνατός κατακτώντας ένα βάθρο στο Misano. Στην ίδια πίστα, μία εβδομάδα αργότερα, παραλίγο να έπαιρνε και τη νίκη, αλλά είχε εκείνη την περίεργη πτώση και την έχασε μέσα από τα χέρια του. Η συνολική του παρουσία ήταν αυτή που έπεισε την Ducati να δώσει σ’ αυτόν την εργοστασιακή θέση και όχι στον Johann Zarco που ήταν ο μεγάλος του αντίπαλος.
Η Pramac Racing ανακοίνωσε σήμερα το νέο της δίδυμο για την επόμενη σεζόν στη μεγάλη κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Ο ένας οδηγός της θα είναι ο έμπειρος Johann Zarco και ο δεύτερος θα είναι ο νεοφερμένος από τη Moto2, Jorge Martin. Ο Zarco ήταν υποψήφιος για την εργοστασιακή ομάδα και είχε καταφέρει να κλέψει την παράσταση στην Τσεχία, όταν πήρε την pole και το βάθρο. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τον Γάλλο, ο οποίος πήρε μόλις 8 β. στους επόμενους πέντε Αγώνες.
Από την άλλη, η ανακοίνωση αυτή βάζει τέλος και στο σίριαλ με την περίπτωση του Jorge Martin που ξέραμε ότι θα υπογράψει με την Ducati, αλλά η συμφωνία αργούσε να επισημοποιηθεί. Ο Martin είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto3 το 2018 και φέτος αγωνίζεται για δεύτερη σεζόν στη Moto2 και είναι ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Οι δύο Αγώνες που έχασε στο Misano (είχε Covid-19) και η εγκατάλειψή του λόγω μηχανικής βλάβης στο Montmelo, περιορίζουν πολύ τις ελπίδες του για το Πρωτάθλημα. Μέχρι στιγμής, ο Jorge Martin είναι και ο μοναδικός νεοφερμένος της μεγάλης κατηγορίας για το 2021. Σε λίγο καιρό ωστόσο, θα έχουμε την ανακοίνωση και της Avintia στην οποία θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν ο Enea Bastianini και ίσως ο Luca Marini! Το 2000 έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία των 500 cc με μία δορυφορική ομάδα. 21 χρόνια μετά, ο Valentino Rossi θα αγωνιστεί και πάλι σε μια δορυφορική ομάδα. Αυτήν τη φορά θα είναι η Petronas Racing, η οποία πριν από λίγο επισημοποίησε τη συμφωνία της με τον Ιταλό σούπερ-σταρ, με τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές να κρατούν έξι μήνες! «Είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτή μου την απόφαση», έλεγε χαμογελαστός ο Valentino Rossi. «Ήθελα να συνεχίσω».«Αυτό το βήμα είναι καλό για μένα. Στο κάτω-κάτω δεν αλλάζουν και πολλά, πέρα από τα χρώματα στη μοτοσικλέτα. Η Petronas έχει αποδείξει ότι είναι μια υψηλού επιπέδου ομάδα». Το κίνητρο το είχε, ωστόσο μετά ο Vale ανακάλυψε ότι δεν είχε θέση πια στο γκαράζ της εργοστασιακής ομάδας. «Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ο Lin και μου είπε ότι πρέπει να συναντηθούμε. Ήξερα ότι δεν είχε καλά νέα και πάντα έλεγα ότι ήρθε να με απολύσει», πρόσθεσε γελώντας πάλι. «Το περίμενα βέβαια, γιατί ο Fabio είχε κάνει εξαιρετικά αποτελέσματα πέρυσι. Όταν μου το είπε λοιπόν, του ανταπάντησα ότι η Yamaha έπρεπε να κάνει μια 3η εργοστασιακή μοτοσικλέτα».«Άσκησα και λίγη πίεση η αλήθεια είναι, αλλά στο τέλος συμφώνησε και αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό το project». Υπάρχουν πιθανότητες να δούμε την ομάδα του στη μεγάλη κατηγορία το 2022. Ίσως να γίνει αυτό και με μοτοσικλέτα της Yamaha! «Έχω ήδη μιλήσει με τον Jarvis γι’ αυτό… γιατί όχι; Πρώτα όμως πρέπει ν’ αποφασίσουμε αν θα κάνουμε το βήμα. Θα υπάρξει δυνατότητα το 2022. Θα δούμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass