Ο Μικ Σουμάχερ θα τρέξει στα ελεύθερα δοκιμαστικά στο Νίρμπουργκρινγκ

*ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2020 20:05

Η... δράση στη Φόρμουλα Ένα θα συνεχιστεί στις 11 Οκτωβρίου, με το γκραν πρι του Άιφελ που θα διεξαχθεί στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Ο 11ος αγώνας της χρονιάς θα είναι ξεχωριστός για τον Μικ Σουμάχερ, καθώς ο γιος του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, Μίκαελ, θα «τρέξει» στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής με την Alfa Romeo. Ο νεαρός Γερμανός, ο οποίος είναι μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari (FDA), προηγείται αυτήν τη στιγμή στην κατάταξη της Φόρμουλα 2 με 191 βαθμούς, ενώ απομένουν δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στο Μπαχρέιν στα τέλη Νοεμβρίου και τις αρχές Δεκεμβρίου. Ο 21 ετών «πιλότος» έχει ήδη οδηγήσει σύγχρονα μονοθέσια της Φόρμουλα Ένα, όπως πέρυσι, όταν βρέθηκε πίσω από το τιμόνι της Ferrari SF90 σε δοκιμές στο Μπαχρέιν. Επίσης, έχει «τρέξει» και με αρκετά από τα μονοθέσια που είχε οδηγήσει ο πατέρας του, συμπεριλαμβανομένης της Ferrari F2004 στο πλαίσιο του γκραν πρι της Τοσκάνης που έλαβε χώρα στο Μουτζέλο (13/9). Τώρα, όμως, προετοιμάζεται να οδηγήσει τη C39 της Alfa Romeo, καθώς οι άνθρωποι της Ferrari θέλουν να δώσουν εμπειρίες από τον... κόσμο της Φόρμουλα Ένα σε τρεις οδηγούς της FDA.
«Το γεγονός ότι η πρώτη συμμετοχή μου σε τριήμερο Φόρμουλα Ένα θα λάβει χώρα μπροστά στο κοινό της πατρίδας μου στο Νίρμπουργκρινγκ κάνει αυτήν τη στιγμή ακόμα πιο ξεχωριστή» δήλωσε ο Μικ Σουμάχερ.
Στο μεταξύ, στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών του γκραν πρι του Άιφελ θα «τρέξει» και ο Κάλουμ Ιλότ, ο οποίος είναι μέλος της FDA και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης στη Φόρμουλα 2 με 169 βαθμούς. Ο 21 ετών Βρετανός θα οδηγήσει το μονοθέσιο της Haas, η οποία χρησιμοποιεί μονάδες ισχύος της Ferrari, ενώ ο 21 ετών Ρώσος, Ρόμπερτ Σβάρτσμαν, ο οποίος είναι πέμπτος στη βαθμολογία της Φόρμουλα 2, θα πάρει την... ευκαιρία του στην τελευταία Παρασκευή της σεζόν στο Άμπου Ντάμπι, με τη Haas ή την Alfa Romeo.
Και οι τρεις οδηγοί της ακαδημίας της Ferrari θα δοκιμάσουν αύριο το μονοθέσιο της Ferrari για το 2018, την SF71H, στην πίστα της ιταλικής ομάδας στο Φιοράνο, προκειμένου να προετοιμαστούν για το ντεμπούτο τους στα ελεύθερα δοκιμαστικά της Φόρμουλα Ένα.

Αναδiπλωση και συγγνωμη απo τον Χαμιλτον
Ο Λιούις Χάμιλτον ζήτησε συγγνώμη μέσω των προφίλ που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τις κατηγορίες που εκτόξευσε την περασμένη Κυριακή στο Σότσι εναντίον των επικεφαλής της Φόρμουλα 1, μετά τη διπλή ποινή που δέχθηκε για παράτυπη συμπεριφορά στην προθέρμανση.
«Προσπαθούν να με σταματήσουν, αλλά αυτό δεν είναι εντάξει», είχε δηλώσει ο πιλότος της Mercedes. «Είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν έχει δεχθεί δύο ποινές πέντε δευτερολέπτων για κάτι τόσο γελοίο». Ο παγκόσμιος πρωταθλητής προέβη σε μερική αναδίπλωση, επίσης με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Μπορεί να μην συμπεριφέρομαι πάντα καλά απέναντι σε αντιξοότητες, μπορεί να μην αντιδρώ πάντα με τον τρόπο που θα ήθελα να κάνω όταν οι εντάσεις είναι υψηλές, αλλά τελικά είμαι άνθρωπος κι έχω μεγάλο πάθος γι’ αυτό που κάνω. Μαθαίνω κι εξελίσσομαι κάθε μέρα, θα μαθαίνω από τα μαθήματα και θα συνεχίσω να παλεύω. Ευχαριστώ εκείνους που συνεχίζουν να με υποστηρίζουν και είναι εκεί για να πολεμήσουν μαζί μου», ήταν το μήνυμά του.
Πλέον, ο Χάμιλτον θα πρέπει τώρα να περιμένει μέχρι το Γκραν Πρι Άιφελ της Γερμανίας, στις 11 Οκτωβρίου, για να ισοφαρίσει το ρεκόρ νικών του Μίκαελ Σουμάχερ, στόχο που έχασε στο Σότσι, όπου τερμάτισε στην τρίτη θέση ακριβώς λόγω της ποινής που δέχθηκε.
Στην κατάταξη των οδηγών, που ο Βρετανός στοχεύει να την κερδίσει για έβδομη φορά, ισοφαρίζοντας και σε αυτήν την περίπτωση το ρεκόρ του «Σούμι», ο Χάμιλτον βρίσκεται 44 βαθμούς μπροστά από τον συνάδελφό του στα «ασημένια βέλη» Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος πρώτευσε στο ρωσικό Γκραν Πρι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass