ΑΣΗΜΙΝΑ ΙΓΓΛΕΖΟΥ:

Μία ξεχωριστή συμμετοχή για τον 8ο Αχίλλειο Αθλο

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2020 20:00

Μια ξεχωριστή συμμετοχή για τον 8ο «Αχίλλειο Αθλο» είναι η Ασημίνα Ιγγλέζου.


Μητέρα, μοντέλο και αθλήτρια ορεινού τρεξίματος, κατάγεται, ζει και εργάζεται στη Λαμία. Προπονείται καθημερινά καθώς οι αγώνες που συμμετέχει είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί.
Η Ασημίνα ξεκίνησε το τρέξιμο το 2014 τυχαία, αγωνιζόμενη σε ένα αγώνα 10 χιλιομέτρων. Μαθαίνοντας στη συνέχεια ότι υπάρχουν και αγώνες ορεινού δρόμου η ιδέα αυτή την ενθουσίασε και η επόμενη συμμετοχή της ήταν στον Όλυμπο.
Έχει τρέξει 2 φορές στον κλασικό αυθεντικό μαραθώνιο της Αθήνας. Την 1η φορά που συμμετείχε το 2015, τερμάτισε σε 4 ώρες περίπου και χωρίς κάποια ιδιαίτερη προπόνηση. Η επόμενη φορά ήταν όταν έτρεξε στον 34ο μαραθώνιο σπρώχνοντας το αμαξίδιο του Άγγελου, ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες. Ο τερματισμός τους ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας προς όλους.
Είναι επίσης αυτή που εμπνεύστηκε , σχεδίασε και υλοποίησε για πρώτη φορά το Pindus D.U.S.T.  , μια μοναχική ορειβατική διάσχιση ταχύτητας ολόκληρης της οροσειράς της Πίνδου.
Τον Σεπτέμβριο του 2019 ήρθε αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη πρόκληση στα βουνά των Άλπεων στον δυσκολότερο αγώνα ορεινής αντοχής, «Tor des Geants» – «Τον Γύρο των Γιγάντων». Έτρεξε 330 χιλιόμετρα σε υψόμετρο 3.300 μ. και συνολικής υψομετρικής διαφοράς 27.000 μ. Σε 141 ώρες, περίπου 6 ημέρες.
Η Ασημίνα είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να τερματίσει.
Η επόμενή της πρόκληση είναι τα Ιμαλάια. Στόχος της είναι τον Μάιο του 2021 να τρέξει στο Himal Race , έναν αγώνα 900 περίπου χιλιομέτρων σε υψόμετρο άνω των 5.000 μ. που διαρκεί 25 ημέρες. Συνολικά πρόκειται για έναν αγώνα 40.000 μέτρων υψομετρικής διαφοράς.
Την Ασημίνα καλωσορίζει  μαζί με όλους τους υπόλοιπους αθλητές και αθλήτριες που θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους και δεσμεύεται  να τους φιλοξενήσει  με υπευθυνότητα τηρώντας τα όλα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα ενάντια στην εξάπλωση του covid-19.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ
Η διοργάνωση ενός μεγάλου αθλητικού γεγονότος αποτέλεσε πρόκληση για τον Δήμο Φαρσάλων.
Το 2013 γεννήθηκε η ιδέα της διοργάνωσης ενός Ημιμαραθωνίου δρόμου 21.200 μ. την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου, που το όνομά του δεν θα μπορούσε να  το πάρει από πουθενά αλλού πέρα από τον μυθικό ήρωα της πόλης τον Αχιλλέα, τον γενναιότερο ήρωα της Ιλιάδας του Ομήρου.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά ο 1ος «Αχίλλειος Αθλος».
Πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός θεσμό, μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού που  προβάλλει ευρύτερα την επαρχία Φαρσάλων και ενισχύει το δρομικό κίνημα,  προωθεί τις αξίες του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των συμπολιτών μας, ενώ παράλληλα αποτελεί και σημαντικό πόλο έλξης αθλητών και επισκεπτών από την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η φιγούρα του θρυλικού  ήρωα Αχιλλέα κυριαρχεί παντού και ειδικά στα τιμητικά μετάλλια των συμμετεχόντων .
Από την 1η του διοργάνωση και μετά χρόνο με τον χρόνο ολοένα και περισσότεροι δρομείς από όλη την Ελλάδα και όλων των ηλικιών λαμβάνουν μέρος στη μεγάλη αθλητική αυτή γιορτή της πόλης. Σημαντική η συνδρομή των εθελοντών των οποίων η βοήθεια είναι πολύτιμη για την άρτια και επιτυχημένη διεξαγωγή του αγώνα.
Η εκκίνηση δίνεται στο πάρκο του Απιδανού όπου και δεσπόζει το άγαλμα της Θέτιδας, μητέρας του Αχιλλέα, που τον βουτά στα  νερά του Απιδανού ποταμού πιάνοντάς τον από τη φτέρνα.
Η διαδρομή που ακολουθούν οι αθλητές ιχνηλατεί την ιστορία της πόλης περνώντας από αρχαιολογικούς χώρους και διασχίζει μέρος της ευρύτερης περιοχής του ιστορικού πρώην Δήμου Πολυδάμαντα, περνάει κατά μήκος του ποταμού Ενιπέα, συναντά το πεδίο της ιστορική μάχης των Φαρσάλων (48 π.Χ.).
Ο τερματισμός ύστερα από μια επίπονη ανηφορική διαδρομή, βρίσκεται στην πλατεία Δημαρχείου μπροστά από το επιβλητικό άγαλμα του Αχιλλέα, διαχρονικό σύμβολο της πόλης.
Φτάνοντας στο 2019 και τον 7ο χρόνο διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν τεράστιος, φτάνοντας τις 326 συμμετοχές και ξεπερνώντας όλες τις προσδοκίες των διοργανωτών.
Η μεγάλη λοιπόν αυτή αθλητική γιορτή έχει καθιερωθεί πλέον στον κόσμο του αθλητισμού και των μεγάλων αποστάσεων.
Φέτος ο 8ος Αχίλλειος Άθλος πραγματοποιείται στις 27 Σεπτεμβρίου 2020, πάρα τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η πανδημία που μαστίζει τη χώρα μας αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, θα διεξαχθεί με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά της εξάπλωσης του Covid-19.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass