Οταν η Olympic συνάντησε το πρώην Π.Ο.Κ.

ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΙΛΙΚΑ ΜΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΕΚ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 20:20

Ζούμε στην εποχή του κορονοϊού, αλλά η ζωή συνεχίζεται, ενώ πάντα θα υπάρχουν όνειρα ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Ιδίως σε αυτά που ασχολούνται με τον αθλητισμό  και ονειρεύονται (μαζί με τους γονείς τους πολλές φορές…) ότι μπορούν να παίξουν όχι απλά στη μεγαλύτερη ελληνική κατηγορία, αλλά να κάνουν και διεθνή καριέρα.


Οι ομάδες με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα συνεχίζουν τη δράση τους και τα παιδιά συνεχίζουν να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα που είναι το ποδόσφαιρο.
Στο πλαίσιο της απόκτησης εμπειριών η ακαδημία  Olympic αποφάσισε να δώσει μια σειρά από φιλικούς αγώνες στην Αθήνα με τις ομάδες του πρώην… Π.Ο.Κ., όπως ονομάστηκε το σύμφωνο κυρίως εμπορικής, αλλά και θεσμικής συνεργασίας των τριών δημοφιλέστερων ποδοσφαιρικών ομάδων της Αθήνας και του Πειραιά. Η ονομασία προήλθε από τα αρχικά τους: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Κωνσταντινούπολη για την ΑΕΚ. Το Π.Ο.Κ. δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 1927 ως ένα είδος αθλητικού τραστ, με σκοπό το αμοιβαίο όφελος από τη διοργάνωση αγώνων και τουρνουά και εξελίχθηκε σε μακροχρόνια συνεργασία των τριών ομάδων, ως τις αρχές της δεκαετίας του ‘60
Με τις αντίστοιχες ακαδημίες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ αγωνίσθηκε η Olympic με τον προπονητή Γιώργο Μάτο να δηλώνει: «Παίξαμε με τις ομάδες που θεωρούνται ισχυρές με στόχο να φύγει κάθε φόβος από τους παίκτες μας. Να καταλάβουν ότι μπορούν να αντιμετωπίζουν  οποιονδήποτε αντίπαλο και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση».  
Οι παίκτες της λαρισινής ακαδημίας συνδύασαν καλές εμφανίσεις με νικηφόρα αποτελέσματα, καθώς κέρδισαν τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, χάνοντας μόνο από τον Ολυμπιακό, ενώ κάποια παιδιά εντυπωσίασαν με την απόδοσή τους και στο προσεχές διάστημα θα συμμετέχουν σε δοκιμαστικές προπονήσεις στην Αθήνα.
Η αποστολή της Ακαδημίας Olympic αποτελούνταν από τους: Μπόμπολα Χρήστο, Μπακογιάννη Δημήτρη, Τσιτσώνη Γιώργο, Δάσκαλο Δημήτρη, Γιαννακόπουλο Παναγιώτη, Αβραμούλη Νικόλα, Σοφρά Παυσανία, Μπασδέκη Κωστή, Χατζάρη Ντέιβιντ, Πατσιαντζή Κωνσταντίνο, Στεργιάκη Κωνσταντίνο, Λυγούρα Θοδωρή, Πιτσίλκα Σπύρο, συνοδεύονταν από τον προπονητή Γιώργο Μάτο, τον υπεύθυνο της Ακαδημίας Νίκο Λιούπα και τον γιατρό της Ακαδημίας Γιώργο Μπασδέκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass