Στα χαρακώματα ΑΕΛ και Καρανίκας

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 21:14

Στα χαρακώματα βρίσκονται από χθες ΑΕΛ και Καρανίκας παρά την αναβολή εκδίκασης της προσφυγής του πρώην παίκτη των «βυσσινί» κατά της ΠΑΕ ΑΕΛ για οικονομικές οφειλές, όπως υποστηρίζει ο ποδοσφαιριστής.


Αφορμή για την αντιπαράθεση ήταν αυτά που είπε ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών κ. Αλιφραγκής, όταν δόθηκε η αναβολή στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας ειπώθηκαν από τον συγκεκριμένο νομικό τα παρακάτω: «Αν δώσετε αναβολή, ο ποδοσφαιριστής θα καταστραφεί. Οι μεταγραφές τελειώνουν στις 5 Οκτωβρίου. Η ΠΑΕ έχει πολλούς δικηγόρους να την εκπροσωπήσουν. Πρέπει να λυθεί το συμβόλαιό του, γιατί θα καταστραφεί οικονομικά. Τα ρόστερ είναι ολοκληρωμένα, με δυσκολία θα βρει θέση. Ο Καρανίκας είχε και προσωπική σχέση με τον κ. Κούγια και μου λέει: «Έχω μήνυμά του που μου λέει ότι θα μου κόψει την μπάλα! Δώστε έναν μήνα αναβολή να του την κόψετε. Αν θέλετε να σας δείξει το μήνυμα».
Η απάντηση ήρθε με ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ που αναφέρει τα εξής: «Χθες επρόκειτο να εκδικαστεί στην αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ η προσφυγή του ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΑΕΛ, Νίκου Καρανίκα, ο οποίος ενώ είναι εξοφλημένος μέχρι την 31/7/2020, ζητάει να μείνει ελεύθερος από την ΠΑΕ ΑΕΛ και να εισπράξει και το συμβόλαιο της επόμενης χρονιάς ύψους 60.000 ευρώ, γιατί η ΠΑΕ ΑΕΛ κατά την εξόφληση, αφαίρεσε όπως είχε δικαίωμα βάσει των οδηγιών της FIFA και της UEFA ποσοστό 15%, δηλαδή ποσοστό πολύ μικρότερο από τη μείωση των ετησίων εσόδων της ΠΑΕ, που ανήλθε σε ποσοστό 25% λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η δίκη ανεβλήθη για την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω του ότι ο κ. Αλέξης Κούγιας είχε δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου και θέλει ο ίδιος να παραστεί κατά την εκδίκασή της.
Κατά τη διάρκεια της συζητήσεως για την αναβολή της υποθέσεως, ο δικηγόρος του Νίκου Καρανίκα, Μανώλης Αλαφραγκής, ανέφερε ψευδώς ότι ο κ. Κούγιας απείλησε τον Καρανίκα, «ότι θα του κόψει την μπάλα», ισχυρισμός ο οποίος αναπαρήχθη από όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Για αυτόν τον ψευδή και συκοφαντικό ισχυρισμό ο κ. Κούγιας θα προσφύγει κατά παντός υπευθύνου ενώπιων των ποινικών και αστικών δικαστηρίων και θα ζητήσει μεγάλη χρηματική αποζημίωση».
Οι δύο πλευρές αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε έντονη αντιπαράθεση και θα έχει ενδιαφέρον η εκδίκαση της προσφυγής που έχει οριστεί στις 2 Οκτωβρίου.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΠΑΟ
Το τριήμερο 26-28 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής στη Super League, βάσει του προγράμματος που έχει αναρτήσει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος στους επίσημους λογαριασμούς της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Δύο συναντήσεις, οι Βόλος-ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός-Παναιτωλικός, διεξάγονται το Σάββατο (26/9). Για την Κυριακή (27/9) ορίστηκαν οι αγώνες Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ-Ατρόμητος και ΑΕΚ-Λαμία, ενώ τη Δευτέρα (28/9) ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Λάρισα απέναντι στην ΑΕΛ. Τις προσεχείς ημέρες θα οριστεί ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης.
Το πρόγραμμα:
3η Αγωνιστική (26-28/9/2020)
Σάββατο, 26/9
Πανθεσσαλικό Στάδιο 18:30 Βόλος-ΠΑΟΚ
Γ. Καραϊσκάκης 20:30 Ολυμπιακός-Παναιτωλικός
Κυριακή, 27/9
Κλ. Βικελίδης 16:00 Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα
Θ. Βαρδινογιάννης 18:00 ΟΦΗ-Ατρόμητος
ΟΑΚΑ 20:30 ΑΕΚ-Λαμία
Δευτέρα, 28/9
Αλκαζάρ 19:30 ΑΕΛ-Παναθηναϊκός
*** Ο αγώνας Αστέρας Τρίπολης-Απόλλων Σμύρνης θα οριστεί τις προσεχείς ημέρες.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass