Τι μου άρεσε και τι δεν μου άρεσε…

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2020 21:00

Η ΑΕΛ ήταν από τις ομάδες που άνοιξαν τον «χορό» του φετινού ελληνικού πρωταθλήματος αγωνιζόμενη προχθές στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, όπου έχασε μεν με 1-0 αλλά άφησε προσδοκίες για την επίτευξη του φετινού στόχου που είναι η κατάκτηση μιας θέσης ανάμεσα στην 5η και την 9η.


Αυτό πάντως που μας έμεινε στο μυαλό ζώντας τον αγώνα, ήταν ότι είχαμε μια πρεμιέρα βουβή λόγω της πανδημίας αφού δεν υπήρχε κόσμος. Είναι χαρακτηριστικό ότι προχθές στην Τούμπα οι άνδρες ασφαλείας και οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι εκτός του γηπέδου από τον κόσμο που ήταν μέσα, ενώ για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι των μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν ουσιαστικά οι άνθρωποι που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους (μόλις δεκαπέντε).
Από την απουσία του κόσμου ξεκινήσαμε τη συζήτησή μας με τον τεχνικό της ΑΕΛ Μιχάλη Γρηγορίου.
Μια απουσία που δεν προκαλεί σε κανέναν εντύπωση αφού ως γνωστόν έχει ειπωθεί ότι η πανδημία στην Ιταλία ξεκίνησε από τις 19 Φεβρουαρίου 2020 την ημέρα του ματς Αταλάντα-Βαλένθια, όπου 35.000 άνθρωποι πήγαν από το Μπέργκαμο στο Μιλάνο για να παρακολουθήσουν ένα από τα πιο λαμπρά παιχνίδια στην ιστορία της Αταλάντα για το Champions League όπου η νίκη της Αταλάντα προκάλεσε έξαλλους πανηγυρισμούς αλλά μαζί με τον ενθουσιασμό μεταδίδονταν και ο κορονοϊός.
Ο Μιχάλης Γρηγορίου μάς λέει: «Ήταν ένα άσχημο συναίσθημα σε ένα γήπεδο που συνηθίζαμε να το χαρακτηρίζουμε "καυτή έδρα". Και σίγουρα δεν ήταν καλό μήνυμα για εμάς αφού ως γνωστόν η ΑΕΛ στηρίζεται στον κόσμο της που τον θεωρούμε δωδέκατο παίκτη. Δε μπορούμε να φανταστούμε ότι θα παίζουμε μέχρι τέλος του πρωταθλήματος με αυτήν την εικόνα. Πάντως αναγνωρίζω ότι είναι μία περίπλοκη δουλειά να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα».

*Πότε πιστεύετε ότι θα επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα;
«Αυτή τη στιγμή ο αγώνας δρόμου της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για την εξεύρεση ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου για την αντιμετώπιση του Covid-19 κορυφώνεται, και όλες οι αθλητικές αρχές σε όλο τον πλανήτη προσπαθούν να σχεδιάσουν έναν πρώτο «οδικό χάρτη» για τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στους αθλητικούς χώρους. Ασφαλώς, κανείς αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια τον τρόπο και τον χρόνο, όταν βρισκόμαστε μάλιστα μπροστά στο λεγόμενο «δεύτερο κύμα» της πανδημίας. Η ζωή δεν μπορεί να σταματήσει, ούτε στα σπορ φυσικά».

*Υπάρχει περίπτωση να γίνει όλο το πρωτάθλημα χωρίς κόσμο;
«Εκτιμώ ότι μόλις τελειώσει το θέμα με τα σχολεία που αφορά όλη την κοινωνία θα υπάρξει και το θέμα των σπορ. Εάν το επιτρέψει η επιδημιολογική καμπύλη, θα είμαστε σε θέση να δούμε ξανά κοινό στα γήπεδα.

*Τα έσοδα στις ομάδες θα πέφτουν ωστόσο...
«Τα έσοδα καταρρέουν το 2020 λόγω της πανδημίας ενώ αυξήθηκαν και δικαιολογημένα τα έξοδα για τήρησης πρωτοκόλλου ασφαλείας με τα γνωστά μέτρα, κατά την άφιξη, παραμονή και αποχώρηση του κόσμου από την αθλητική εγκατάσταση».

*Και πάμε στο αγωνιστικό τμήμα. Είδαμε μία ομάδα καινούρια με νέα πρόσωπα και έναν νέο σταρ τον Σπαρβ. Ποια η φιλοσοφία της;
«Μαζί με τον πρόεδρο κ. Κούγια κάναμε μία ομάδα που αποτελείται από ένα μείγμα έμπειρων και νέων παικτών. Στόχος είναι να δώσουμε ξανά μέλλον στη Λάρισα δηλαδή να βγουν νέοι παίκτες, ώστε να μην υπάρχουν ποδοσφαιριστές που θα έρχονται εδώ για μικρό χρονικό διάστημα. Φέραμε έναν παίκτη με προσωπικότητα που μπορεί να εμπνεύσει τους υπόλοιπους και αν χρειαστούν μία ή δύο διορθωτικές κινήσεις θα τις κάνουμε τον Ιανουάριο.
Θέλουμε να έχουμε μια ομάδα με αρκετά νέα παιδιά που θα παίζουν ποδόσφαιρο για διάκριση και θα έχουν υψηλούς στόχους».

*Η επιστροφή στο Αλκαζάρ είναι υπέρ η κατά της ομάδας;
«Ο πρόεδρος σε μία δύσκολη οικονομικά συγκυρία αποφάσισε να χρηματοδοτήσει ώστε να γίνουν γρήγορα διορθωτικές κινήσεις στο Αλκαζάρ σε ένα ιστορικό γήπεδο συνδυασμένο με την ιστορία της ομάδας. Από τη στιγμή που παίζουμε σε γήπεδο χωρίς κόσμο, δεν ξέρουμε πότε θα επιτραπεί η παρουσία του και με τι ποσοστό παρουσίας μέτρησε ότι το Αλκαζάρ είναι πολύ καλό σαν έδρα και μια λύση σαφώς καλύτερη οικονομικά για την ομάδα».

*Από τα νέα παιδιά τον Πινακά, τον Μαϊδανό, τον Γρηγορόπουλο πόσο ευχαριστημένος είστε;
«Να μην γράφετε πολύ γι’ αυτά και πάρουν τα μυαλά τους αέρα (σ.σ. γέλια), αλλά πιστεύω ότι είναι σε καλό δρόμο. Αν συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο θα παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο και η πόλη θα θυμάται για πολλά χρόνια την παρουσία τους. Η εικόνα της ομάδας στην Τούμπα μου άρεσε και πιστεύω ότι έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Ήμασταν καλοί και μένουμε ταπεινοί με δεδομένο και το μέγεθος του αντιπάλου».

 

Φιλικo το Σάββατο με τον ΠΑΣ Γιaννινα
Μπορεί να ματαιώθηκε το παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ αλλά οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε φιλικό αγώνα που θα γίνει στην Καλαμπάκα το ερχόμενο Σάββατο.

 

ΤΙΜ ΣΠΑΡΒ:
Απογοητευμένος από το αποτέλεσμα αλλά αισιόδοξος με την εμφάνιση

Ο Φινλανδός παίκτης της ΑΕΛ, Τιμ Σπαρβ, μίλησε μετά από την ήττα από τον ΠΑΟΚ (1-0), δηλώνοντας απογοητευμένος από το αποτέλεσμα αλλά και αισιόδοξος με την εμφάνισή τους.
Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού:
Αρχικά σχολίασε: «Δεν μου αρέσει να χάνω, το μισώ. Είμαι απογοητευμένος. Η εικόνα ήταν καλή απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, αλλά δεν μου άρεσε καθόλου το γεγονός ότι χάσαμε. Είμαι αισιόδοξος, είχαμε ευκαιρίες θα μπορούσαμε να σημειώσουμε ένα γκολ, έχουμε καλή ομάδα και τεχνικό επιτελείο, μου αρέσει η ομάδα».
Για τους έμπειρους παίκτες της ομάδας: «Έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα να προοδέυσει, μετά από τόσες χώρες και ομάδες που έχω αγωνιστεί μου αρέσει που είμαι στην Ελλάδα και βλέπω και ένα διαφορετικό πρωτάθλημα, παίρνω νέες εμπειρίες».
Για το αν ο στόχος της ομάδας είναι τα play off: «Δεν μπορώ να απαντήσω ακόμα, έχω κάνει μόλις 6-7 προπονήσεις με την ομάδα, θα πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να απαντήσω σε αυτό».

 

Ετοιμος σε είκοσι μέρες ο Νούνιτς

Ο Μάρκο Νούνιτς, που συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης μετά τον τραυματισμό που είχε, ετοιμάζεται να μπει στον αγωνιστικό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν από την ΠΑΕ ΑΕΛ θα είναι έτοιμος σε είκοσι περίπου μέρες.

 

Αδικούν τη δουλειά τους…

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει φόρτο εργασίας, αλλά αυτό απέχει πολύ όταν εμφανίζει στις λεζάντες των φωτογραφιών του παίκτες που δεν αγωνίζονται σε ομάδα. Αυτό δυστυχώς συνέβη στην αναμέτρηση ΠΑΟΚ-ΑΕΛ όπου υπήρξαν λεζάντες με τα ονόματα των Βινίσιους και Μάρκοβιτς που είναι παρελθόν από τη λαρισινή ομάδα. Αδικούν την πολύ καλή δουλειά των φωτογραφιών τους.

 

 

mitsi

23 χρόνια χωρίς τον Γιώργο Μητσιμπόνα

Σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια από τον άδικο χαμό του Γιώργου Μητσιμπόνα που προσυπέγραψε με το εκπληκτικό του γκολ τον κορυφαίο τίτλο της ΑΕΛ και μοναδικό στην Ελλάδα για περιφερειακή ομάδα.
Επί σειρά ετών αναντικατάστατο στέλεχος αλλά και αρχηγός της Λάρισας, συνέβαλε τα μέγιστα στις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου τη δεκαετία του 1980 ήτοι φιναλίστ Κυπέλλου τις περιόδους 1981-82 και 1983-84, δεύτερη θέση την περίοδο 1982-83 και φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου το 1985 με θρίαμβο επί του τότε πρωταθλητή ΠΑΟΚ με 4-1 (την ίδια χρονιά η Α.Ε.Λ. έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων) αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1988, που αποτελεί τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του, καθώς ο τίτλος εξασφαλίστηκε με δικό του τέρμα (εκείνη την περίοδο σκόραρε άλλες 7 φορές) στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ηρακλή, την Πρωτομαγιά του 1988, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής.
Στις 13 Σεπτεμβρίου του 1997, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και ενώ κατευθυνόταν μαζί με τον φίλο του και δημοσιογράφο Νίκο Μίχο προς την Κοζάνη -όπου ο Τύρναβος θα έδινε φιλικό αγώνα προετοιμασίας με την τοπική ομάδα,- το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με ημιφορτηγό στο ύψος του χωριού Γιάννουλη. Ο Μητσιμπόνας τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass