Ιερώνυμος: Το εκκλησάκι του Αγίου Νέστορα θα είναι πρότυπο αξιών και ιδανικών

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2020 21:10

Το εκκλησάκι του Αγίου Νέστορα  από 27 Οκτωβρίου (ανήμερα της γιορτής του) θα βρίσκεται στο ΕΑΚ Λάρισας και χθες η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας επισκέφθηκε στο επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιερώνυμο προσκαλώντας τον να κάνει τα Θυρανοίξια κάτι που αποδέχθηκε, ενώ παράλληλα ο Δεσπότης  ζήτησε να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.


Η επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιάννη Κουρδή, την αντιπρόεδρο και περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Βάσω Ζιάκα,  τον γραμματέα Αντώνη Ζήλο (είχε και την πατρότητα της ιδέας να κατασκευαστεί το εκκλησάκι), την ταμία Φωτεινή Τουρσουνίδου και τα μέλη κ. Κώστα Τσιτώτα, Θανάση Δριστέλλα, τόνισε ότι επιθυμία είναι να υπάρχει μια αμφίδρομη σχέση της επιτροπής σταδίου και της Ιεράς Μητρόπολης, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο να γίνει εκδήλωση σε συνεργασία στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την απελευθέρωση της χώρας από τους Τούρκους.
Ο Σεβασμιότατος για το εκκλησάκι που θα έχει το ΕΑΚ τόνισε: «Ο Άγιος Νέστορας ήταν ένας νεαρός στην ηλικία ο οποίος ακριβώς επειδή είχε αξίες και ιδανικά μπόρεσε να μπει σε ένα στάδιο και να παλέψει όχι για χρηματικά ποσά και έπαθλα, όχι για επίγεια δόξα, αλλά για να τιμήσει αυτές τις αξίες και τα ιδανικά δίνοντας ένα σπάνιο συνδυασμό αθλητικού ιδεώδους, αθλητικού ήθους, χριστιανικού ήθους και ομολογίας μαζί.
Γι’ αυτό και δεν θα μπορούσε να ήταν ο καταλληλότερος να υποδειχθεί και να αναγνωριστεί από την εκκλησία της Ελλάδας ως ο προστάτης των αθλητών και των προπονητών, ακριβώς γιατί το αθλητικό ιδεώδες δεν έχει να κάνει με έναν στενό εγωισμό του οποιουδήποτε θέλει να αναδειχθεί, αλλά έχει να κάνει με την εκπροσώπηση της σημαίας μιας χώρας, με την εκπροσώπηση της νεότητας μιας χώρας ή έστω και μιας τοπικής κοινωνίας.
Όταν κάποιος επιτυγχάνει μια νίκη δεν χαίρεται μόνο αυτός ή οι στενοί του συγγενείς, αλλά  χαίρεται όλη η κοινωνία, όλη η πόλη, όλη χώρα που τον γέννησε, τον ανέδειξε και τον βοήθησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην αθλητική του σταδιοδρομία.
Πιστεύω ότι ο Άγιος Νέστορας πρέπει να υπάρχει και είναι μεγάλη τιμή και ευλογία για την πόλη μας ότι θα υπάρχει ένα εκκλησάκι του Αγίου Νέστορα μέσα στο ΕΑΚ, έτσι ώστε να υπάρχει μια διαρκής αναφορά, ένα διαρκές πρότυπο, αν θέλετε ένα ψυχικό αποκούμπι, γιατί ο αθλητισμός δεν είναι μόνο θέμα μυών, θέμα σωματικής γυμνασίας, είναι και θέμα ψυχής, είναι και θέμα καρδιάς και αυτό το οποίο πρέπει να υπάρχει στον κάθε αθλητικό χώρο το εκπροσωπεί  με τον καλύτερο δυνατό αθλητικό τρόπο ένα εκκλησάκι και μάλιστα αφιερωμένο σε έναν νέο που προηγήθηκε πολλούς αιώνες πριν υπηρετώντας τα ίδια ιδεώδη που και οι δικοί μας νέοι στον 21ο αιώνα καλούνται να αναδείξουν. Καλή επιτυχία στο όποιο εγχείρημα».
Αποχαιρετώντας την επιτροπή διοίκησης ο Ιερώνυμος τόνισε: «Ελπίζω να μην το κάνετε μέσα στο γήπεδο και ο Άγιος ακούει τις προσβλητικές πολλές φορές ύβρεις γιατί τότε θα έρθω με ...μαγκούρα».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass