Φόβοι για τη συνέχεια του MOTOGP

ΧΩΡΙΣ MARQUEZ ΟΛΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΝΙΚΕΣ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2020 17:10

Μετά το διάλειμμα των δύο εβδομάδων, το MotoGP θα πάει στο Misano για δύο συνεχόμενους γύρους, οι οποίοι για πρώτη φορά θα γίνουν με οπαδούς! Στην ιταλική πίστα θα επιτραπεί η είσοδος 10.000 θεατών ανά ημέρα, με την υποχρέωση όλοι τους να είναι στις κερκίδες, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.


Μετά το Misano, το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί με 5 αγώνες στην Ισπανία και έναν στη Γαλλία, στο Le Mans, όπου και πάλι θα έχουμε οπαδούς. Το θέμα είναι ότι τόσο στη Γαλλία, όσο (κυρίως) και στην Ισπανία, τα κρούσματα Covid-19 έχουν αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ΠΟΥ η Ισπανία είναι η 5η χώρα σε όλο τον κόσμο, με τα περισσότερα ημερήσια κρούσματα και η Γαλλία η όγδοη!
Επομένως καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει ανησυχία για το τι θα γίνει με τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Ο CEO της Dorna, σε δηλώσεις του στο γερμανικό Speedweek, φάνηκε καθησυχαστικός, λέγοντας: «Στην Ισπανία μιλάω με την τοπική αυτοδιοίκηση των περιοχών που θα γίνουν τα Grand Prix και είναι αυτοί που θα πάρουν την τελική απόφαση». «Για την Καταλονία δεν υπάρχει πρόβλημα. Φυσικά, όμως, η Βαρκελώνη είναι κοντά, οπότε θα ζητήσουμε αυστηρά από όλους να μετακινούνται μόνο από το ξενοδοχείο τους και προς την πίστα. Αν τα αυστηρά μέτρα συνεχίσουν να δουλεύουν όπως μέχρι τώρα και δεν έχουμε κανένα κρούσμα, τότε θα επισκεφτούμε όλες τις χώρες. Δεν πιστεύω ότι το Πρωτάθλημα θα κινδυνεύσει, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι και τα 1.400 μέλη του paddock θα συνεχίσουν να ακολουθούν αυστηρά το πρωτόκολλο ασφαλείας».
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας στο MotoGP, ο Marc Marquez, θα λείψει για τουλάχιστον δύο μήνες ακόμα από τις πίστες. Την ίδια στιγμή, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχουμε 4 νικητές στους πρώτους 5 Αγώνες, από τους οποίους οι 3 πήραν τις πρώτες τους νίκες στην κατηγορία! Πρώτος «έσπασε το ρόδι» ο Fabio Quartararo και στη συνέχεια πήραν τις παρθενικές τους νίκες οι Brad Binder και Miguel Oliveira. Ο τέταρτος φετινός νικητής είναι ο Andrea Dovizioso.
Πέρα από τους προαναφερθέντες, είναι άλλοι τόσοι που έχουν δείξει ότι μπορούν να κατακτήσουν νίκες στη συνέχεια! Πρώτα-πρώτα η Suzuki με τον Joan Mir ή τον Alex Rins, αλλά και αναβάτες όπως ο Pol Espargaro ή ο Jack Miller.
Το πόσο αμφίρροπο είναι το φετινό Πρωτάθλημα, φαίνεται αν ρίξει κανείς μια ματιά στη βαθμολογία, εκεί όπου οι πρώτοι 10 έχουν μεταξύ τους διαφορά στους 35 βαθμούς! Σύμφωνα με τον Miguel Oliveira, όλοι οι παραπάνω οδηγοί άρπαξαν την ευκαιρία και πίστεψαν στον εαυτό τους, εξαιτίας της απουσίας του Marc Marquez από το Πρωτάθλημα. «Είναι η γνώμη μου, αλλά πιστεύω ότι από τη στιγμή που τέθηκε εκτός ο Marc, όλοι ξαφνικά άρχισαν να νιώθουν ότι μπορούν να κερδίσουν Αγώνες. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί φέτος. Βέβαια είναι ακόμα νωρίς για να το πούμε αυτό. Στους επόμενους Αγώνες θα φανεί ποιος θα είναι πιο σταθερά στο βάθρο και ποιος θα πάρει περισσότερους βαθμούς, μιας και στην τελική αυτό θα κάνει τη διαφορά».Μέχρι στιγμής, η ΚΤΜ είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που έχει καταφέρει να πάρει νίκη με δυο διαφορετικούς αναβάτες της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass