Χάλκινος Πανελληνιονίκης ο Παναγιώτης Καρατσιβής

*ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΠΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ *ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΤΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2020 21:05

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία κατέγραψε στο ενεργητικό του ο Λαρισαίος ποδηλάτης Παναγιώτης Καρατσιβής.

Ο αθλητής του ΠΓΣ Λάρισας αν και σε ηλικία 19 ετών κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο πετυχαίνοντας χρόνο 48:50. Η επιτυχία αυτή αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ο Παναγιώτης Καρατσιβής γίνεται ο πρώτος Έλληνας που παίρνει μετάλλιο κατά την παρθενική του συμμετοχή στην κατηγορία ανδρών (έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας στις κατηγορίες παίδων και εφήβων κατά το παρελθόν). Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου διεξάγεται στην Άρτα και θα ολοκληρωθεί σήμερα (ξεκίνησε την Παρασκευή).
Μετά τις πολύ σημαντικές επιτυχίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σε αγώνες πίστας με την κατάκτηση τεσσάρων συνολικά μεταλλίων (τρία ασημένια και ένα χάλκινο) τα δύο προηγούμενα χρόνια σε Γερμανία και Ελβετία αντίστοιχα, ο Λαρισαίος ποδηλάτης παρουσιάζεται ανταγωνιστικός και στην ποδηλασία δρόμου, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.
Όπως ο ίδιος δήλωσε στην «Ε», ήταν μία πολύ σημαντική επιτυχία γιατί «έδειξε ότι μπορούμε να σταθούμε στην κατηγορία των elite ανδρών σε υψηλό επίπεδο. Είχα στόχο να μπω στα μετάλλια και είμαι χαρούμενος που το κατάφερα. Ήταν όμως πολύ δύσκολο να πετύχω αυτόν τον στόχο. Η ποδηλασία δρόμου είναι ένα τελείως διαφορετικό -αν μπορούμε να το πούμε έτσι- αγώνισμα από την ποδηλασία πίστας. Διαφορετικά ποδήλατα, διαφορετικοί χρόνοι, περισσότερα χιλιόμετρα. Ήταν πράγματι πολύ δύσκολο και απαιτητικό. Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των ανδρών είναι πολύ μεγάλος. Ήταν η πρώτη φορά που έτρεξα στη συγκεκριμένη κατηγορία, αλλά δεν φοβήθηκα γιατί είχα προετοιμαστεί κατάλληλα και είχα πίστη στις δυνατότητές μου. Ήταν μία επιτυχία που μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια, η οποία είναι εξίσου απαιτητική» κατέληξε ο Λαρισαίος αθλητής.
Σήμερα ο Παναγιώτης Καρατσιβής θα πάρει μέρος στον αγώνα αντοχής, με τον οποίο ολοκληρώνεται στην Άρτα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου, ενώ την άλλη εβδομάδα θα μεταβεί στην Αθήνα όπου θα αγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανδρών πίστας.

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ
Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην ατομική χρονομέτρηση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου στην Άρτα. Ο ποδηλάτης του Π.Ο. Χανίων Τάλως τερμάτισε σε χρόνο 46:13 και κατέκτησε τον φετινό τίτλο, ενώ στη δεύτερη θέση με 47:48 τερμάτισε ο Αλέξανδρος Αβδελάς του Α.Ο. Αίολος.
Αναλυτικά οι έξι πρώτοι:
Τζωρτζάκης Πολυχρόνης (ΠΟ Χανίων Τάλως) 46:13
Αβδελάς Αλέξανδρος (ΑΟ Αίολος) 47:48
Καρατσιβής Παναγιώτης (ΠΓΣ Λάρισας) 48:50
Ξουρής Παναγιώτης (ΑΟ Αίολος) 49:24
Ηλίας Περικλής (ΠΣ Κρόνος) 49:28
Κορτσιδάκης Μιχάλης (ΠΟ Χανίων Τάλως) 49:34.

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass