ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 23.00

Το φαβορί και το αουτσάιντερ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2014 21:12 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 15:26

 

Με ξεκάθαρο φαβορί την Ολλανδία, θα διεξαχθεί σήμερα (23:00) ο -χρονικά τελευταίος- προημιτελικός του Μουντιάλ, ανάμεσα στους «οράνιε» και την Κόστα Ρίκα. Η αναμέτρηση θα γίνει στο χωρητικότητας 52.048 θεατών «Fonte Nova arena» της πόλης Σαλβαντόρ, με διαιτητή τον Ουζμπέκο, Ραβσάν Ιρμάτοφ.

Οι Ολλανδοί βρέθηκαν «μια ανάσα» απ τον αποκλεισμό στους «16», καθώς μέχρι το 88` έχαναν με 1-0 από το Μεξικό, όμως είχαν τα ψυχικά αποθέματα να ανατρέψουν την σε βάρος τους κατάσταση και με δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά να νικήσουν με 2-1 και να πάρουν την πρόκριση. Ηταν ο χειρότερος αγώνας της εθνικής Ολλανδίας στο τουρνουά, καθώς οι Μεξικανοί κατάφεραν να τους περιορίσουν αισθητά στην επιθετική λειτουργία και να σκοράρουν σε μία αντεπίθεση. Ο Λουϊς Φαν Γκάαλ, που δεν υπολογίζει στον τραυματία Ντε Γιονγκ, έχει δημιουργήσει ένα σύνολο με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, εντυπωσιακές αλλαγές ταχύτητας κατά την διάρκεια του αγώνα και παίκτες που έχουν και τον ενθουσιασμό και την εμπειρία. «Αιχμή του δόρατος» είναι ο ευρισκόμενος σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, Αριεν Ρόμπεν, που επικουρούμενους από τους Φαν Πέρσι και Σνάιντερ, μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή.

Από την πλευρά της, η Κόστα Ρίκα, που είναι η ευχάριστη έκπληξη -μαζί με την Κολομβία- της διοργάνωσης, απέκλεισε στους «16» την Ελλάδα, μέσα από την διαδικασία των πέναλτι. Στα 120 λεπτά του αγώνα και της παράτασης, κορυφαίος ήταν ο τερματοφύλακας, Κέϊλορ Νάβας που έκανε σωρεία εντυπωσιακών και σωτήριων επεμβάσεων. Εκτός από τον Νάβας, οι Κοσταρικανοί, διαθέτουν δύο πολύ καλούς παίκτες στην μεσοεπιθετική γραμμή, τους Ντίας και Μπολάνιος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, ο Τζόελ Κάμπελ, προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την ταχυδύναμη που τον διακρίνει.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αναμετρηθούν οι δύο αντίπαλοι, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Λουίς φαν Γκάαλ): 1. Γιάσπερ Σίλεσεν, 7. Ντάριλ Γιάνμαατ, 2. Ρον Φλάαρ, 3. Στεφάν ντε Φράι, 5. Ντάλεϊ Μπλιντ, 4. Μπρούνο Ιντι, 8. Τζόναθαν Ντε Γκουζμάν, 9. Ρόμπιν Φαν Πέρσι, 10. Γουέσλι Σνάιντερ, 11. Αριεν Ρόμπεν, 15. Ντιρκ Κάιτ.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ (Χόρχε Λουίς Πίντο): 1. Κέιλορ Νάβας, 16. Κρίστιαν Γκαμπόα, 4. Μάικλ Ουμάνια, 3. Τζιανκάρλο Γκονζάλες, 2. Τζόνι Ακόστα, 15. Ζούνιορ Ντίας, 7. Κρίστιαν Μπολάνιος, 17. Γιέλτσιν Τεχέδα , 5. Σέλσο Μπόρχες, 10. Μπράιαν Ρουίς, 9. Τζόελ Κάμπελ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass