Και επίσημα στην ΑΕΛ ο μαχητής Ντουρμισάι...

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΠΑΡΒ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ - ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2020 21:02

Το σίριαλ Φιορίν Ντουρμισάι έφτασε στο τέλος του, καθώς χθες η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε την απόκτησή του ως δανεικό από τον Ολυμπιακό για έναν χρόνο.


Ο Ντουρμισάι είναι 24 ετών (γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου 1996 στην Αυλώνα της Αλβανίας) έχει ύψος 1.81 και πέρυσι αγωνίστηκε στη Βελγική Ρεντ Σταρ Βάασλαντ το πρώτο εξάμηνο (8 συμμετοχές εκ των οποίων 5 ως βασικός) και το δεύτερο στον Άρη που αγωνίστηκε σε έξι παιχνίδια με συνολική διάρκεια 205 λεπτά.
Ο παίκτης είναι ένας μαχητής της ζωής, καθώς σε ηλικία 5 ετών πέρασε τα σύνορα της Αλβανίας και ήρθε στην Ελλάδα. Αναφέρει για την περιπέτειά του: «Ήρθα 5 χρονών, με την οικογένειά μου με λεωφορείο. Θυμάμαι πώς καθόμουν με τον πατέρα μου στο λεωφορείο. Δίπλα μου αυτός, κι εγώ ήμουν τόσο ενθουσιασμένος που φεύγαμε από την Αλβανία. Γιατί ήμασταν πάρα πολύ άσχημα. Μέναμε σε ένα χωριό που το σπίτι είχε να φανταστείτε τρύπες από σφαίρες από τον εμφύλιο πόλεμο και ήταν μισογκρεμισμένο» και συνεχίζει: «Όταν πρωτοήρθαμε μέναμε στη θεία μου, σε ένα σπίτι 60 τετραγωνικών 9 άτομα, μέχρι να βρούμε δικό μας σπίτι. Περνούσε ο καιρός και ο πατέρας μου δεν έβρισκε. Πήρε κάποια στιγμή ένα τηλέφωνο, για ένα σπίτι 27 τετραγωνικών με την τουαλέτα έξω. Επειδή δεν είχαμε χρήματα, αναγκάστηκε να πει ότι ήμασταν τέσσερα άτομα για να μην ζητήσουν περισσότερα από το ενοίκιο. Και κάθε φορά που ερχόταν o ιδιοκτήτης να εισπράξει το ενοίκιο, ο αδερφός μου κρυβόταν, για να μην καταλάβει ότι είμαστε πέντε άτομα και πάρει παραπάνω λεφτά. Εγώ βέβαια μικρός δεν το έβλεπα ως ρατσισμό όλο αυτό».
Ο Ντουρμισάι παρά τις δυσκολίες δεν το έβαλε κάτω και συστήθηκε ποδοσφαιρικά στον Πανιώνιο που τον έδωσε όμως δύο φορές δανεικό στην Καλλιθέα και μια στη Λαμία.
«Πήγαινα προπόνηση με ένα μηχανάκι που μου είχε δώσει ο αδερφός μου, γιατί από Αργυρούπολη να πας ΟΑΚΑ με μέσα μεταφοράς θέλεις δύο ώρες. Μέσα στη βροχή, πήγαινα προπόνηση και έσταζαν τα ρούχα μου. Με έβλεπαν και γελούσαν. Δεν ήξεραν όμως ότι δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να έχω αμάξι, ας πούμε» έλεγε ο Ντουρμισάι για την εμπειρία του στην Καλλιθέα.
Τη διετία 2017-2109 τον κρατάει ο Πανιώνιος όπου έχει δύο εκπληκτικές χρονιές παίζοντας 48 παιχνίδια και πετυχαίνοντας 10 τέρματα.
Στις 18 Ιουνίου 2019 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτησή του, μαζί με τον Ούγκο Κάιπερς.
Πέρυσι αγωνίστηκε σε Ρεντ Σταρ Βάασλαντ και Άρη.
Ο Ντουρμισάι που τις ελεύθερες ώρες ακούει έντεχνη μουσική και διάβασε... 99 μαθήματα φιλοσοφίας του Νίτσε (Άλαν Πέρσι), κλήθηκε από τον προπονητή Αλμπάν Μπούσι στην Εθνική Αλβανίας U-21, όπου έπαιξε 9 παιχνίδια, ενώ κλήθηκε επίσης και στην Εθνική Ελλάδας από τον πρώην προπονητή της ΑΕΛ Άγγελο Αναστασιάδη χωρίς όμως να αγωνιστεί.

 

ΦΙΛΙΚΟ
Σήμερα η ομάδα της ΑΕΛ θα δώσει φιλικό παιχνίδι στις 18.00 στο γήπεδο Ελευθεροχωρίου Τρικάλων με τα Α.Ο. Τρίκαλα.

 

Υπογράφει ο σήμερα o Σπαρβ

Παίκτης της ΑΕΛ είναι από χθες το βράδυ ο Τιμ Σπαρβ καθώς πέρασε εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις. Σήμερα το πρωί θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών και θα παρουσιαστεί από τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια.  
Η ανάγκη για απόκτηση ενός αμυντικού χαφ και ενός στόπερ φαίνεται ότι συνδυάστηκαν για την ΑΕΛ στο πρόσωπο του Φινλανδού Τιμ Σπαρβ που παίζει και τις δύο θέσεις. Ο παίκτης αγωνιζόταν μέχρι πέρυσι στην πρωταθλήτρια Δανίας Μίντλαντ έχοντας την τελευταία σεζόν 16 συμμετοχές (8 ως βασικός και 8 ως αλλαγή), ενώ στη συγκεκριμένη ομάδα αγωνίζεται από το 2014.
Ο Σπαρβ έχει γεννηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 1987 στο Οραβάις, έχει ύψος 1.94 και ξεκίνησε την καριέρα του στη Νοράλα, ενώ στη συνέχεια πήγε στην αγγλική Σαουθάμπτον.
Αργότερα, έπαιξε στις Χάλμσταντ, Βάασα, Γκρόνιγκεν. Από την τελευταία πήρε μεταγραφή αντί του ποσού 1,5 εκατομμυρίου ευρώ σε ομάδα Β Γερμανίας, την Κρόδε Φάρθ, για να πάει την επόμενη χρονιά με ένα εκατομμύριο ευρώ στη Μίντιλαντ όπου έμεινε για έξι χρόνια έχοντας κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Δανίας. Έπαιξε 143 συνολικά παιχνίδια.
Έχει αγωνιστεί σε όλες τις Εθνικές ομάδες της χώρας του, ενώ στην ανδρών είχε 74 συμμετοχές και ήταν και αρχηγός.

 

Βρίσκουν τηλεοπτική «στέγη» πέντε ομάδες

Πρόταση σε πέντε ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο κατέθεσε το συνδρομητικό κανάλι. Πρόκειται για ΟΦΗ, Παναιτωλικό, Ξάνθη, Λαμία και Βόλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ύψος των χρημάτων που θα λάβει η κάθε μία από τις πέντε «άστεγες» ομάδες είναι στάνταρ 1,2-1,3 εκατομμύρια ευρώ και θα αυξάνεται μέσω διάφορων μπόνους (π.χ. θέση κ.λπ.), ενώ για τους Κρητικούς -λόγω και της εμπορικότητάς τους- δίνουν 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

 

Σήμερα το μπαράζ

Σήμερα θα διεξαχθεί τελικά το πρώτο μπαράζ για την κάλυψη της 14ης θέσης της Super League 1, που μετά την αναβολή του το περασμένο Σάββατο ελέω της γνωστοποίησης κρούσματος κορονοϊού στη Θρακιώτικη ομάδα -δεν αφορούσε ποδοσφαιριστή-, ορίστηκε εκ νέου από την ΕΠΟ για σήμερα στις 20.00.

 

Προσφυγή κατέθεσε ο Νίκος Καρανίκας

Προσφυγή κατέθεσε για να μείνει ελεύθερος από την ΠΑΕ ΑΕΛ ο Νίκος Καρανίκας ζητώντας τα δεδουλευμένα του και ως αποζημίωση το υπόλοιπο του συμβολαίου του, επικαλούμενος, κατά πληροφορίες, και το γεγονός, μεταξύ άλλων, ότι δεν πήγε με την αποστολή στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. 

 

Στην Καϊσερισπόρ ο Κολοβέτσιος
*ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΔΙΕΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 800.000 ΕΥΡΩ!

Ο δεύτερος Λαρισαίος μετά τον Φάνη Γκέκα που θα παίξει στην Τουρκία θα είναι ο Δημήτρης  Κολοβέτσιος που σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Τουρκική Καϊσερισπόρ αντί του ποσού των 800.000 ευρώ.
Παράλληλα, προβλέπονται στο συμβόλαιό του σημαντικά μπόνους στον ποδοσφαιριστή που φεύγει από την Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό για τη γείτονα χώρα.
ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

 

Δανεικός στην Γκόρνικ…

Στην Γκόρνικ θα αγωνίζεται σύμφωνα με πληροφορίες την επόμενη σεζόν ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Γιάννης Μασούρας, καθώς ο Ολυμπιακός ήλθε σε συμφωνία με την πολωνική ομάδα για τον δανεισμό του.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass