Ζήτησε την επίσπευση παράδοσης της μελέτης των UEFA και FIFA

*Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2020 20:14

Μετά τον κύκλο επαφών του περασμένου χειμώνα, που οδήγησε στην υπογραφή Μνημονίου, είχε συμφωνηθεί η UEFA και η FIFA να ετοιμάσουν εντός τριών μηνών μία ολιστική μελέτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ώστε να υπάρχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα

για αυτό.
Λόγω κορονοϊού, η συγκεκριμένη μελέτη πήγε αρκετά πίσω και χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης με επιστολή του, ζήτησε να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών.
Αναλυτικά το σχετικό tweet του υφυπουργού αθλητισμού αναφέρει: «Με επιστολή μου ζήτησα σήμερα από UEFA & FIFA την επίσπευση παράδοσης «Ολιστικής Μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως δεσμεύτηκαν στη Δήλωση Προθέσεων από τον πρωθυπουργό και τους κ. Τσέφεριν και Κλαρκ στις 25 Φεβρουαρίου. Το Αθλητικό νομοσχέδιο προχωρά, το πρωτάθλημα σε λίγο ξεκινά...».
Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά:
-Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
-Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
-Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
-Το σύστημα διαιτησίας.
Οι UEFA-FIFA θα καταβάλλουν προσπάθειες, ώστε να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διά των θεσμικών μέσων της τελευταίας, ενώ θα αξιοποιήσουν το καταρτισμένο προσωπικό τους, ή κάθε άλλο ανεξάρτητο ειδήμονα που κρίνεται απαραίτητος, ώστε να ανταποκριθούν στα εν λόγω καθήκοντα.
Η Ελληνική Κυβέρνηση από την πλευρά της αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις UEFA-FIFA στην ελληνική έννομη τάξη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass