Σεβίλλη VS Ιντερ

*ΣΗΜΕΡΑ (22:00) ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΞΙΑΣ 924,05 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2020 19:55

Σεβίλλη και Ίντερ διεκδικούν σήμερα (22:00) πίσω από κλειστές πόρτες -λόγω κορονοϊού- στο RheinEnergie Stadion της Κολονίας, το τρόπαιο του Europa League 2019-20.


Σε έναν τελικό, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται μόλις τρεις ημέρες πριν από τον τελικό του Champions League.
Σε έναν αγώνα αξίας 924,05 εκατομμυρίων ευρώ (338 η αξία της Σεβίλλης και 586,05 εκείνη της Ίντερ σύμφωνα με τη γερμανική ιστοσελίδα transfertmarkt).
Αμφότερες άψογες κατά τη διάρκεια του μίνι τουρνουά (Final-8) στη Γερμανία, με τη Σεβίλλη (τέταρτη θέση στη LaLiga), έχοντας στον πάγκο της τον πρώην προπονητή της εθνικής Ισπανίας και της Ρεάλ Μαδρίτης, Χουλέν Λοπετέγκι, να έχει αφήσει εκτός του κορυφαίου ραντεβού τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1).
Η ομάδα της Ανδαλουσίας με...ειδικότητα στη διοργάνωση (Κύπελλο UEFA/ Europa League), κερδίζοντας το τρόπαιο πέντε φορές (2005-06, 2006-07, 2013-14, 2014-15, 2015-16) και φτάνοντας σε έξι τελικούς. Πριν από τη Γιουνάιτεντ απέκλεισε τη Γουλβς (που είχε προηγουμένως αποκλείσει τον Ολυμπιακό) και τη Ρόμα, έχοντας τερματίσει στην κορυφή του πρώτου Ομίλου.
Η Ίντερ, με τρεις κατακτήσεις αλλά όταν ήταν ακόμη Κύπελλο UEFA (1990-91, 1993-94, 1997-98), στα ημιτελικά απέκλεισε τους Ουκρανούς πρωταθλητές της Σαχτάρ Ντόνετσκ με σκορ 5-0, με τους Λουκάκου και Λαουτάρο να σημειώνουν από δύο γκολ.
Οι Μιλανέζοι του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος έχασε από τη Γιουβέντους με έναν μόνο βαθμό τον τίτλο της Serie A, κέρδισε επίσης Λεβερκούζεν, Χετάφε κατά τη διάρκεια των γύρων νοκ-άουτ μετά την υποχώρηση της ομάδας από τους ομίλους του Champions League.
Εξαιρετικά αμφίβολος παραμένει ο Χιλιανός επιθετικός της Ίντερ, Αλέξις Σάντσες, που είναι τραυματισμένος στον μηρό, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Λούκας Οκάμπος για τη Σεβίλλη, ο οποίος έδωσε τη νίκη στον προημιτελικό με τη Γουλβς.
Οι δύο ομάδες φτάνουν στον τελικό γεμάτες αυτοπεποίθηση και σε εξαιρετική φόρμα. Η Σεβίλλη νίκησε σε οκτώ από τους εννέα τελευταίους αγώνες της, ενώ η Ίντερ κέρδισε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια στην Ευρώπη για πρώτη φορά σε μια δεκαετία.
Οι Ιταλοί σίγουρα μπορούν να καυχιούνται για τους δύο επιθετικούς τους, Λαουτάρο Μαρτίνες και Ρομέλου Λουκάκου, καθώς και το αμυντικό ρεκόρ τους -ένα γκολ σε επτά παιχνίδια- , στοιχεία που θα μπορούσαν να τους δώσουν το προβάδισμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λούκακου έχει πλέον σκοράρει σε 10 διαδοχικές συναντήσεις του Europa League.
Όπως είναι γνωστό η ομάδα που κατακτά το τρόπαιο, εξασφαλίζει αυτόματα την παρουσία της στους ομίλους του Champions League (κάτι που όμως αμφότερες έχουν καταφέρει μέσω πρωταθλήματος) και θα είναι επικεφαλής στην κλήρωση.
*Ελληνικό... χρώμα στον τελικό της Κολονίας, αφού ο Έλληνας διεθνής διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος επιλέχθηκε ως 4ος διαιτητής από την UEFA για να συνδράμει στο έργο του Ολλανδού Ντάνι Μάκελι, ο οποίος θα είναι ο διαιτητής της συνάντησης. Βοηθοί του Μάκελι θα είναι οι συμπατριώτες του Μάριο Ντικς, Χέσελ Στέεχστρα, VAR ο επίσης Ολλανδός Γιόχεμ Κάμπουις, βοηθοί VAR οι Kέβιν Μπλομ (Ολλανδία), Πάβελ Γκιλ (Πολωνία) και offside VAR ο Τόμας Σοκολνίτσκι.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΣΕΒΙΛΛΗ (4-5-1): Μπουνού, Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ρεγκιλόν, Μπανέγα, Φερνάντο, Ζορντάν, Σούσο, Εν-Νεσίρι, Οκάμπος (Μουνίρ).
ΙΝΤΕΡ (3-5-2): Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Βρι, Μπαστόνι, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ, Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες.
ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΚΑΘΕ 33 ΛΕΠΤΑ
Σήμερα το βράδυ (22:00) πίσω από κλειστές πόρτες -λόγω κορονοϊού- στο RheinEnergie Stadion της Κολονίας, ολοκληρώνεται η διαδρομή του Europa League 2019-20, με τον τελικό ανάμεσα στη Σεβίλλη και την Ίντερ.
Έως τώρα στα 196 από τα 197 παιχνίδια της διοργάνωσης μέσα στη σεζόν σημειώθηκαν 543 γκολ, ένα γκολ κάθε 33 λεπτά και 2,77 γκολ ανά αγώνα. Τα περισσότερα σημειώθηκαν στα χρονικά διαστήματα από 61-75.
Κορυφαία επίθεση έχει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 35 γκολ. Ο Μπρούνο Φερνάντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι στην πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ, έχοντας από 8 γκολ. Ο Γκαλένο της Mπράγκα έχει τις πιο πολλές ασίστ (6).
Το τρόπαιο του Europa League είναι, στα 15 κιλά, το βαρύτερο από όλα τα τρόπαια της UEFA. Ένα τρόπαιο χωρίς λαβές, ενώ 40 μετάλλια θα μοιραστούν στους παίκτες και τους ανθρώπους των δύο ομάδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass