Επεσε «ηρωικά» και άδικα ο Ολυμπιακός

ΕΧΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΟΥΛΒΣ 1-0 ΚΑΙ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΟ EUROPA LEAGUE

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2020 21:10

Ο Ολυμπιακός πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις στο «Μολινό» για να πάρει εκείνος το «εισιτήριο» για το Final-8 του Europa League, κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο επί της Γουλβς, που την έπαιξε σαν τη... γάτα με το ποντίκι από το 60’ και μετά, αλλά ηττήθηκε με

1-0 κι αποχαιρέτησε με... ψηλά το κεφάλι τα ευρωπαϊκά Κύπελλα, έπειτα από μία πολύ σπουδαία πορεία στην Ευρώπη που κράτησε περισσότερο από ένα χρόνο.
Μία ήττα που ήρθε άδικα για τους «ερυθρόλευκους» με βάση την εξαιρετική εικόνα τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και σίγουρα τους αφήνει πολλά παράπονα και η διαιτησία του Πολωνού Μαρτσίνιακ, ο οποίος δεν έδειξε (ως όφειλε) πέναλτι στο 55’ σε καθαρό σπρώξιμο του Μπολί στον Ελ-Αραμπί.
Οι Πειραιώτες βρέθηκαν από πολύ νωρίς με την... πλάτη στον τοίχο, μετά από ένα αβίαστο και «εύκολο» λάθος του Μπόμπι Αλέν. Ο Μπα του επέστρεψε την μπάλα, όμως ο Γάλλος γκολκίπερ άνοιξε το κοντρόλ στην υποδοχή, ο Ποντένσε πήγε να μπει «σφήνα» για να την κλέψει και ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού τον έσπρωξε εντός της περιοχής. Ο διαιτητής Μαρτσίνιακ έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι και ο Ραούλ Χιμένες δεν αστόχησε από τα έντεκα μέτρα κάνοντας το 1-0 για τη Γουλβς, σκορ που κράτησε μέχρι το τέλος η αγγλική ομάδα (δεν υπήρξε ούτε ειδοποίηση από το VAR).
Στο 29’ από εξαιρετική πάσα του Ελαμπντελαουί προς τον Ελ-Αραμπί, ο Μαροκινός γύρισε εξαιρετικά από πλάγια δεξιά την μπάλα προς τον Καμαρά που με ωραίο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα. Το γκολ του Ολυμπιακού, ωστόσο, δεν μέτρησε καθώς μετά από τετράλεπτο έλεγχο στο VAR, φάνηκε στην πρώτη πάσα προς τον Ελ-Αραμπί να εξέχει για... εκατοστά ο κορμός κι ο αγκώνας του Μαροκινού από τον τελευταίο αμυντικό της Γουλβς, με αποτέλεσμα να «χρεωθεί» οφσάιντ.
Στο 81’ ο Πατρίσιο έκανε την απόκρουση του αγώνα -και της... πρόκρισης όπως αποδείχθηκε- σε κεφαλιά του Χασάν από το ύψος της μικρής περιοχής, την οποία έβγαλε εντυπωσιακά στη γωνία του.
Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)
Κίτρινες: Μοουτίνιο, Ποντένσε, Χιμένες - Τσιμίκας, Μπα, Σισέ.
ΓΟΥΛΒΣ (Ν. Εσπίριτο): Πατρίσιο, Μπολί, Κόαντι, Σάις, Ντόχερτι, Νέβες, Μοουτίνιο, Χόνι (17’ λ.τρ. Βινάγκρε), Τραορέ, (57’ Τζότα) Ποντένσε (71’ Ντεντόνκερ), Χιμένες.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Αλέν, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε (82’ Καφού), Μπουχαλάκης (46’ Φορτούνης), Καμαρά (65’ Χασάν), Βαλμπουενά, Μασούρας (46’ Ραντζέλοβιτς), Ελ-Αραμπί.
ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ «16»
*Κοπεγχάγη - Μπασακσεχίρ .......3-0 [0-1] (4’, 52’ πεν. Βιντ, 62’ Φαλκ)
*Σαχτάρ - Βόλφσμπουργκ..........3-0 [2-1] (89’, 90+3’ Ζούνιορ Μοράες, 90+1’ Σόλομον)
*Ιντερ - Χετάφε 2-0 (33’ Λουκακού, 83’ Έρικσεν) [μονός αγώνας]
*Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - ΛΑΣΚ Λιντς...2-1
(57’ Λίνγκαρντ, 88’ Μαρσιάλ / 55’ Βίσινγκερ) [5-0]
*Λεβερκούζεν - Ρέιντζερς......................1-0
(51’ Ντιαμπί) [3-1]
*Σεβίλλη - Ρόμα.....................................2-0
(22’ Ρεγκιλόν, 44’ Ελ Νεσίρι) [μονός αγώνας]
*Βασιλεία - Άιντραχτ..............................1-0
(88’ Φράι) [3-0]
*Γουλβς - Ολυμπιακός...........................1-0
(8’ πεν. Χιμένες) [1-1]
*Σε αγκύλες το σκορ του πρώτου αγώνα.
*Υπενθυμίζουμε ότι το Final 8 του Europa League θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 21 Αυγούστου σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας (Κολωνία, Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Γκέλσενκιρχεν).
ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:
1. Σαχτάρ - Βασιλεία
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Κοπεγχάγη
3. Ιντερ - Λεβερκούζεν
4. Γουλβς - Σεβίλλη
ΕΛΛΑΔΑ - ΚΥΠΡΟΣ: ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ
ΟΥΔΕΤΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ CHAMPIONS
ΚΑΙ ΕUROPA LEAGUE
Η UEFA ανακοίνωσε στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη τις τέσσερις ουδέτερες χώρες που θα φιλοξενήσουν εάν χρειαστεί - λόγω ενδεχόμενων αποκλεισμών που επιβάλλονται λόγω κορονοϊού με βάση την εξέλιξη της πανδημίας - αναμετρήσεις των προκριματικών για τις δύο διασυλλογικές διοργανώσεις της, Champions League και Europa League.
Δύο από αυτές τις χώρες είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Οι άλλες δύο είναι η Πολωνία και η Ουγγαρία. Η φιλοξενία στις τέσσερις ουδέτερες χώρες θα ενεργοποιηθεί μόνον εάν προκύψουν ταξιδιωτικοί αποκλεισμοί λόγω των μέτρων κατά του Covid-19.
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία τόνισε χαρακτηριστικά ότι «οι ομάδες θα πρέπει να προτείνουν μια εναλλακτική έδρα, σε «ουδέτερη» χώρα, εάν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί καθιστούν αδύνατη την άφιξη της φιλοξενούμενης ομάδας στον προγραμματισμένο χώρο διεξαγωγής».
Σε περίπτωση μη έγκαιρης ενημέρωσης ή επιβολής περιορισμών σε διάστημα λιγότερο των 48 ωρών από την έναρξη των ματς, οι γηπεδούχοι θα χάνουν τους αγώνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass