Ενα βήμα ψηλότερα θέλει να κάνει η ΑΕΛ

ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΕΣΕ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ - ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ Ο ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ - ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: «ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ»

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2020 21:07

Μέσα σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, καθώς ο ήλιος είχε κρυφτεί στα γκρίζα σύννεφα και οι αντιθέσεις στον ουρανό ήταν έντονες για τους ρομαντικούς, ξεκίνησε χθες το απόγευμα στις γηπεδικές εγκαταστάσεις των Δένδρων η προετοιμασία της ΑΕΛ για την καινούρια αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Δυστυχώς, όμως, χωρίς φιλάθλους, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Οι «βυσσινί» με πολλά νέα πρόσωπα στο ρόστερ τους θέλουν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω στο νέο πρωτάθλημα της Super League 1 και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να δουλέψουν σκληρά όλο αυτό το διάστημα, αλλά και να γίνει η κατάλληλη χημεία, όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται.
Το ευχάριστο είναι πως ο τεχνικός κ. Γρηγορίου δείχνει εμπιστοσύνη και θα δώσει ευκαιρίες, προφανώς και στα φιλικά παιχνίδια, σε παίκτες από την Κ-19, καθώς στη χθεσινή προπόνηση συμμετείχαν και δύο παιδιά, ο Δάκτυλας και ο Κοτσιανούλης, που αν συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, θα ακολουθήσουν τον δρόμο των συμπαικτών τους Χαλάτση, Πινακά, Φουρκιώτη και Ζαχαράκη.
Σήμερα αναμένεται στη Λάρισα και ο Ντουρμισάι.

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Το πλάνο για τη νέα χρονιά, πάνω στο οποίο θα κινηθεί η ΑΕΛ, ανέλυσε ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Καταρχήν να ευχηθώ καλή χρονιά. Μέσα από όλες αυτές τις συγκυρίες που έχουν προκύψει, από την περσινή σεζόν για εμάς, εύχομαι να μπορέσουμε να επανέλθουμε στην πλήρη κανονικότητα. Να ξαναδούμε κόσμο στα γήπεδα και βέβαια να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα, στο οποίο δεν θα υπάρχουν προβλήματα, όπως αυτά που αντιμετωπίσαμε την περσινή σεζόν και πριν από 15 ημέρες, επί της ουσίας 20, παίζοντας στα πλέι άουτ μέχρι τις 18 Ιουλίου.
Από κει και ύστερα, αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι στην καινούρια σεζόν να μπορέσουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, από την περσινή.
Αυτός είναι ο στόχος ο δικός μας, φτιάχνοντας μια ομάδα, δίνοντας τεράστια έμφαση πλέον σε παιδιά, τα οποία θα μπορέσουν να μείνουν για αρκετά χρόνια στην ΑΕΛ.
Εξάλλου κάτι τέτοιο επιτάσσει η ιστορία και η φανέλα της ομάδας και έχω την εντύπωση ότι, έχοντας από την αρχή πλέον, από τον πρόεδρο το ελεύθερο να δημιουργήσουμε μια ομάδα η οποία θα είναι για δύο, τρία και τέσσερα χρόνια ανταγωνιστική, δώσαμε λοιπόν έμφαση σε νέα παιδιά από την Κ-19, όπως ο Χαλάτσης και ο Πινακάς που έχει πάρει τις ευκαιρίες και θεωρείται πλέον παίκτης της πρώτης ομάδας.
Ο Χαλάτσης, ο Φουρκιώτης και ο Ζαχαράκης που έγινε επαγγελματίας από την Κ-19, παιδιά τα οποία ήρθαν νεαροί από άλλες ομάδες, όπως ο Γρηγορόπουλος, ο Μαϊδανός, ο Στοΐνοβιτς.
Γενικά δίνουμε έμφαση στο να δημιουργήσουμε μια ομάδα, η οποία τα επόμενα χρόνια θα είναι σταθερή, δεν θα έχει αρκετές προσθαφαιρέσεις και θα μπορέσει να επαναφέρει την ΑΕΛ σε αυτά τα επίπεδα, τα οποία έχει μάθει ο κόσμος της ομάδας και ευελπιστούμε όλοι μας να το κάνουμε πράξη και εμείς από τη δική μας θέση.
Να ευχηθώ και πάλι καλή χρονιά, μακάρι να επιτραπεί στο φίλαθλο κοινό να παρακολουθεί τους αγώνες.
Γνωρίζετε πως μεταφερόμαστε και στο Αλκαζάρ που είναι συναισθηματικά και επί της ουσίας το γήπεδο των φιλάθλων της ΑΕΛ, μακάρι να έχουμε μια πάρα πολύ καλή παρουσία και να δώσουμε χαρά, στους φιλάθλους μας».
-Για τα μεταγραφικά, τι περιμένετε ακόμη;
«Βασικά σίγουρα θα κινηθούμε για ένα αμυντικό χαφ και από κει και πέρα καταλαβαίνετε και εσείς ότι υπάρχουν περιπτώσεις, που συνήθως βγαίνουν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου.
Ειδικά τώρα που η φετινή μεταγραφική περίοδος τελειώνει την 1η Οκτωβρίου και υπάρχει αρκετός ακόμα χρόνος.
Περιμένουμε αύριο και τον Ντουρμισάι, αλλά δεν έχουμε πολλά πράγματα στο κεφάλι μας.
Μπορεί εάν βρεθεί κάτι το εξαιρετικό στο τέλος του Αυγούστου και βλέποντας στην προετοιμασία και στα φιλικά τι ανάγκες μπορούν να δημιουργηθούν, να κινηθούμε για έναν ακόμη ή δύο παίκτες».

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΙΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ ΑΠΟΚΤΗΜΑΤΩΝ
Τρία από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «βυσσινί», σε δηλώσεις τους επισήμαναν:
Νίλι Περντόμο: «Είμαι εδώ δύο μήνες, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την πόλη, από την ομάδα και από τους ανθρώπους. Μου αρέσει το κλίμα που συνάντησα και ανυπομονώ, να γνωρίσω τους νέους συμπαίκτες μου».
Βλαντιμίρ Μπάγιτς : «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στην ΑΕΛ. Γνωρίζω πως η ομάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία, θα δουλέψω σκληρά, ώστε να την οδηγήσουμε όλοι όσο το δυνατόν μπορούμε ψηλότερα».
Νίκολα Τρούγιτς: «Αισθάνομαι υπέροχα που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Έμαθα πολλά πράγματα για την ΑΕΛ, πριν έρθω στη Λάρισα, είναι μια μεγάλη ομάδα, με μεγάλη ιστορία.
Πολλοί παίκτες από την πατρίδα μου έχουν αγωνιστεί με τη φανέλα της ομάδας, θρύλοι και τους γνωρίζω πολύ καλά.
Ελπίζω και εγώ να συνεχίσω την ιστορία τους και να κάνω κάτι και εγώ στη νέα μου ομάδα. Και το σημαντικότερο από όλα είναι να προετοιμαστούμε πολύ καλά για την επόμενη σεζόν και να προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες».

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
Ο Σωτήρης Μάρκου, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ, σχετικά με τους στόχους και την πορεία των έργων στο στάδιο Αλκαζάρ, ανέφερε τα εξής: «Στόχος μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Η περσινή χρονιά μας οδηγούσε σε κάτι παραπάνω, τελικά όμως διακόπηκε λόγω του κορονοϊού το πρωτάθλημα και ολοκληρώθηκε πάρα πολύ αργά η σεζόν.
Ενδεχομένως να μας αποσυντόνισε και από τον στόχο μας, που ήταν η είσοδος στην εξάδα. Φέτος έχουμε αλλάξει κατά κάποιον τρόπο τη φιλοσοφία, θέλουμε να έχουμε στο ρόστερ περίπου 20 παίκτες έμπειρους και 10 φερέλπιδες και νεαρούς, αλλά πολλά υποσχόμενους. Πιστεύουμε πως πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία που είναι η ίδια διοίκησης και προπονητών, των κ.κ. Κούγια, Γρηγορίου κυρίως, αλλά και των υπολοίπων που είμαστε δίπλα τους, μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο από την προηγούμενη χρονιά και κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω.
Όσον αφορά στο γηπεδικό θέμα το οποίο «καίει» τον κόσμο, ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες ανακατασκευής του χλοοτάπητα, που είναι και οι πιο χρονοβόρες.
Ήδη ολοκληρώνεται η απομάκρυνση των υλικών που υπήρχαν και των χωμάτων.
Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει την επιστρωμάτωση με το νέο χώμα και με το λέιζερ ισοπέδωση, ώστε στη συνέχεια να εφαρμοστεί το αρδευτικό και το αποχετευτικό σύστημα. Υπολογίζεται πως στις 20 με 22 Αυγούστου θα ολοκληρωθεί η εφαρμογή του χλοοτάπητα.
Αυτό σημαίνει πως για τις 12 Σεπτεμβρίου που είναι η έναρξη του πρωταθλήματος, πιθανόν να είμαστε έτοιμοι.
Για κάθε λόγο όμως και επειδή είναι Αύγουστος, θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο και με την κατασκευάστρια εταιρεία, να ζητηθεί κλειδάριθμος για την πρώτη αγωνιστική, ώστε να μην χρειασθεί να βιαστούμε για να χρησιμοποιήσουμε τον νέο χλοοτάπητα και να παίξουμε εντός στη 2η αγωνιστική που θα διεξαχθεί στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου».

 

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Η ΑΕΛ ανακοίνωσε χθες το πρόγραμμα των φιλικών παιχνιδιών τα οποία θα δοθούν όλα εκτός έδρας, λόγω των εργασιών που γίνονται στο στάδιο Αλκαζάρ, στις παρακάτω ημερομηνίες:
23/8 Αναγέννηση Καρδίτσας
26/8 Α.Ο.Τρικάλων (στην Καλαμπάκα)
30/8 Άρης Θεσσαλονίκης
2/9 Νίκη Βόλου
5/9 Λαμία
*Με τη Λαμία θα γίνει στην περίπτωση που οι δύο ομάδες δεν κληρωθούν μεταξύ τους στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

 

28 ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Ο αριθμός των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας είναι 28. Το τελικό ρόστερ θα έχει διαφοροποιήσεις, καθώς θα έρθουν ποδοσφαιριστές, κάποιοι παίκτες θα πάνε στην ομάδα Νέων.
ΗΡΘΑΝ: Νίκολα Τρούγιτς (μεσοεπιθετικός, Ντεμπρέτσεν), Γιώργος Μαϊδανός (αριστερό μπακ, Καβάλα), Βλάντιμιρ Μπάγιτς (τερματοφύλακας, Λεβαδειακός), Νίλι Περντόμο (μεσοεπιθετικός, Μπενγκαλούρου), Σπύρος Γλυνός (μέσος, Διαγόρας Ρόδου), Ορέστης Γρηγορόπουλος (δεξί μπακ, Τρίκαλα), Θανάσης Στοΐνοβιτς (μέσος, Νυρεμβέργη Κ-17), Αλέξανδρος Χαλάτσης (μέσος, επιστροφή από δανεισμό στον Αλμυρό), Γιώργος Ζαχαράκης (επιθετικός, προωθήθηκε από την ΑΕΛ Κ-19), Γιώργος Δάκτυλας (προωθήθηκε από την ΑΕΛ Κ-19), Χαρίλαος Φουρκιώτης (προωθήθηκε από την ΑΕΛ Κ-19), Αποστόλης Κοτσιανούλης (προωθήθηκε από την ΑΕΛ Κ-19).
ΕΦΥΓΑΝ: Όγκμουντουρ Κρίστινσον (Ολυμπιακός), Νίκολα Στάνκοβιτς (Βόζντοβατς), Αλεξάνταρ Γκοΐκοβιτς (Σλόγκα Κράλιεβο), Νίκος Γκόλιας (ελεύθερος), Παναγιώτης Μπάλλας (ελεύθερος), Γιάννης Μασούρας (έληξε ο δανεισμός από Ολυμπιακό), Έργκις Κάτσε (έληξε ο δανεισμός από ΠΑΟΚ), Αμρ Ουάρντα (έληξε ο δανεισμός από ΠΑΟΚ), Βαγγέλης Μόρας (ελεύθερος), Ζαν Λουκ Ασούμπρε, Τζόναθαν Μπούστος, Βινίσιους, Ματέο Μούζεκ. Άγνωστο είναι τι θα γίνει με τον Νίκο Καρανίκα.

 

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ - ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  Κ-17
Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοίνωσε ότι από σήμερα έως μεθαύριο Σάββατο 8/08, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές προπονήσεις – δοκιμές για ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν την ομάδα νέων Κ17, γεννηθέντες τα έτη 2004 και 2005. Οι ποδοσφαιριστές που επιθυμούν να δοκιμαστούν, πρέπει να βρίσκονται αυτό το τριήμερο στο Βοηθητικό Δημοτικό Γήπεδο Γιάννουλης το αργότερο στις 18:00 για σήμερα και αύριο Παρασκευή και έως τις 7:30 το πρωί για το Σάββατο, έχοντας μαζί τους καρδιολογική εξέταση (το αργότερο ενός μηνός), αρνητικό μοριακό τεστ κορονοϊού, ποδοσφαιρικά παπούτσια και δικό τους λευκό σετ προπόνησης (μπλουζάκι, σορτσάκι, κάλτσες, όλα λευκά).
Με την άφιξή τους στην εγκατάσταση θα συμπληρώνουν υπεύθυνη δήλωση- ερωτηματολόγιο, όπου, μεταξύ άλλων, θα δηλώνουν ότι είναι ελεύθεροι από τις ομάδες τους ή έχουν τη συναίνεσή τους για να συμμετάσχουν στις προπονήσεις.
Πληροφορίες για τις ιατρικές εξετάσεις και τη διαδικασία εισόδου στο τηλέφωνο 2410-259.000, καθημερινά 9:00-16:00.

 

Συμφωνία 7 ΠΑΕ για τα τηλεοπτικά

ΣΤΗ SUPER LEAGUE 1

Οι ομάδες που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο συμφώνησαν να μην υπογράψουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος, αν δεν εξασφαλίσουν όλες οι ομάδες τηλεοπτική στέγη.
ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Βόλος, Λαμία, Ξάνθη, ΟΦΗ και Παναιτωλικός συζήτησαν το θέμα των τηλεοπτικών και αποφάσισαν από κοινού να μην εγκρίνουν την προκήρυξη του πρωταθλήματος αν δεν βρεθεί τηλεοπτική στέγη για όλες τις ΠΑΕ. Μάλιστα κι οι 7 ΠΑΕ συμφώνησαν να υπάρχει υγιής ανταγωνισμός, χωρίς αδικίες και ανισότητες. Σαφώς, μέσω αυτής της κίνησης, γίνεται σαφές ότι στόχος τους είναι να επανέλθει η Super League 1 σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης, από τη σεζόν 2021-2022.

 

Κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών από την ΑΕΛ

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟΝ ΛΕΟΖΙΝΙΟ

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η ΠΑΕ ΑΕΛ θα έχει τρεις ημέρες περιθώριο να εξοφλήσει τις οφειλές της στον πρώην μεσοεπιθετικό, Λεοζίνιο, σε διαφορετική περίπτωση, οι «βυσσινί» θα έχουν κυρώσεις και συγκεκριμένα αφαίρεση τριών βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της Super League 1. Αναλυτικά η απόφαση του Διαιτητικού για Λεοζίνιο: «Ενεργοποίησε σε βάρος της καθής η αίτηση Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΑΕΛ», την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 8/2020 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Leandro Sales de SANTANA, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 461/2019 τελεσίδικης απόφασης της Α’ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποιήσεως της παρούσας αποφάσεως».

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Αλέξανδρος Παπαγεωργίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass