ΟΜΑΔΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ

Στη σκιά των «capital controls» και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

*Δώδεκα σωματεία δεν έχουν δηλώσει ακόμα συμμετοχή σε Β’ και Γ’ ΕΠΣΛ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2015 8:01




Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία έχει αντίκτυπο και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η βαθιά οικονομική κρίση που έχει πλήξει τα τελευταία χρόνια τον ελληνικό αθλητισμό παραδίδει τη σκυτάλη στα «capital controls», στη σκιά των οποίων βρίσκονται πλέον και τα ερασιτεχνικά σωματεία. Οι μεταγραφές περιορίζονται στο ελάχιστο ή παύουν να γίνονται, οι χορηγίες αποτελούν είδος προς εξαφάνιση αφού και οι επιχειρήσεις βιώνουν το δικό τους γολγοθά και γενικότερα οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι ζουν μια άνευ προηγουμένου κατάσταση αφού (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) αδυνατούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα. Το καμπανάκι έχει ήδη χτυπήσει και οι διοικούντες τις ομάδες βρίσκονται σε έναν καθημερινό οικονομικό πόλεμο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή και γι' αυτούς κατάσταση.
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το γεγονός ότι αρκετές ομάδες αδυνατούν να δηλώσουν συμμετοχή και οδηγούνται σε αγωνιστική απραξία, ενώ κάποιες άλλες καθυστερούν να δηλώσουν συμμετοχή αφού δεν μπορούν να καταβάλουν τα χρήματα που απαιτούνται για το παράβολο συμμετοχής σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Χαρακτηριστικό είναι η κατάσταση που επικρατεί και στο νομό Λάρισας και ειδικότερα στις δύο μικρότερες κατηγορίες, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνική.
Στις 21 Αυγούστου που έληγε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ ΕΠΣΛ έλειπαν συνολικά περί τις 40 ομάδες, οι μισές σχεδόν από εκείνες που αγωνίζονται στις δύο μικρότερες τοπικές κατηγορίες. Η διοίκηση της ΕΠΣΛ αναγκάστηκε να παρατείνει την προθεσμία μέχρι και τις 28 Αυγούστου ωστόσο και πάλι τα πράγματα δεν ήταν ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να δοθεί νέα «σιωπηρή» παράταση έως αύριο Παρασκευή αφού μέχρι και σήμερα λείπουν περί τις δώδεκα συνολικά ομάδες από την Β’ και την Γ’ κατηγορία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εκκρεμούν οι περιπτώσεις των Δασοχωρίου, Ελασσόνας 2013, Δήμητρας, Βρυοτόπου, Ομορφοχωρίου (από την Β’ ΕΠΣΛ) και Καλαμακίου, Δελερίων, Δομένικου, Καλυβίων, Εθνικού Ολύμπου, Ποσειδώνα Λάρισας, και Άρη Χαράς (από την Γ’ ΕΠΣΛ).
Την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ προκειμένου να καθορίσει την ακριβή ημερομηνία για τον διαχωρισμό των ομίλων και την κλήρωση των πρωταθλημάτων της Β’ και Γ’ κατηγορίας. Τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν στις 26-27 Σεπτεμβρίου (Β’ κατηγορία) και 3-4 Οκτωβρίου (Γ’ κατηγορία).
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος θα δώσουν το «παρών» τέσσερις νέες ομάδες που είναι ο «Μαρίνος Αντύπας» και οι Βαλανίδα, Πηνειός, Πύθειο που επαναδραστηριοποιούνται.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ
ΤΩΝ ΜΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗΩΝ
Σήμερα εν τω μεταξύ θα διεξαχθούν τα αγωνιστικά τεστ των μη αξιολογημένων διαιτητών. Τα τεστ θα ξεκινήσουν στις 18.45 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Βουτυρίτσα. Από την ΕΔ/ ΕΠΣΛ τονίζεται ότι η συμμετοχή όλων των μη αξιολογημένων διαιτητών είναι υποχρεωτική.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Ο αγώνας της πρεμιέρας του κυπέλλου ΕΠΣΛ Μαυροβούνι-Ναρθάκι θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 17.00 και όχι την Κυριακή 11.00 όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΛ. Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρεμιέρας όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass