Αγγαρεία, ντροπή!

Η ΑΕΛ ΕΧΑΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ 3-0 - ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2020 21:14

Αγγαρεία χθες για τους παίκτες της ΑΕΛ και φυσιολογική ήττα από τον Ατρόμητο Αθηνών στο δημοτικό γήπεδο Περιστερίου με 3-0.

Η λαρισινή ομάδα στην 4η αγωνιστική των πλέι άουτ δέχεται για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι μια τριάρα (προηγήθηκε η ήττα από τον Παναιτωλικό με 3-0) και οι βαρύγδουπες δηλώσεις για την 7η θέση δεν ταιριάζουν με την αγωνιστική εικόνα ντροπής που παρουσίασε η ομάδα.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Μπέρτου στο 9ο λεπτό για αν ακολουθήσουν άλλα δύο με τους Μανούσο στο 52ο κι Ανδρούτσο στο 73ο λεπτό δίνοντας εύρος στη νίκη τους.
Η ΑΕΛ δεν υπήρχε στο γήπεδο και οι παίκτες της ήταν ανίκανοι να δημιουργήσουν ευκαιρία. Σέντερ φορ η ομάδα δεν έχει και χρειάζεται να αποκτήσει επειγόντως όχι έναν αλλά δύο. Επίσης δεν γνωρίζουμε πώς αξιολογείται το έμψυχο δυναμικό, αλλά σίγουρα κάποιοι παίκτες δεν χρειάζονται. Δεν ξέρουμε αν αυτοί που φεύγουν είναι χειρότεροι από αυτούς που μένουν…
Ο Ατρόμητος χθες έδειξε ότι θέλει την 7η θέση και φάνηκε στο γήπεδο, ενώ οι παίκτες της ΑΕΛ μάλλον σκέφτονται τις παραλίες και τις διακοπές.
Μένουν τρία παιχνίδια με αντιπάλους που είναι στη ζώνη του υποβιβασμού. Από δω και πέρα υπάρχει και θέμα ηθικής για τους ποδοσφαιριστές. Οφείλουν να κερδίσουν και τους τρεις αγώνες για να μην υπάρχουν ψίθυροι. Και δεν θα είναι ψίθυροι καρδιάς…

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε με 4-2-3-1 έχοντας την έκπληξη Νάγκι κάτω από τα δοκάρια αντί του Κρίστινσον. Στην άμυνα ήταν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Μπέρτος, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Μούζεκ. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ηλιάδης, Σετσέροβιτς, με τον Μιλοσάβλιεβιτς σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Τόρζε, αριστερό ο Ασούρμπε και στην κορυφή της επίθεσης ο Βινίσιους.
Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε και αυτός τον Ατρόμητο με 4-2-3-1, αλλά με νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα. Ο Μέγιερι μετά από καιρό ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα ο Γκάλο δεξιά, ο Κατράνης αριστερά και οι Γούτας, Ρισβάνης στα σέντερ μπακ. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Νάτσος με τον Μπουσουλάτζιτς. Δεξί εξτρέμ ο Ντε Πο, αριστερό ο Ενσικουλού και δεκάρι ο Ραμπέλο στη δεύτερη εμφάνισή του στη βασική ενδεκάδα. Στην κορυφή της επίθεσης ο Μανούσος.
Από την αρχή οι γηπεδούχοι φάνηκαν καλύτεροι και στο 9 τους διευκόλυνε ο Μπέρτος που με αυτογκόλ έκανε το 1-0. Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει αλλά δεν μπορούσε να πετύχει δεύτερο τέρμα.
Στην αρχή του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ έδειξε να μπαίνει καλύτερα στην αναμέτρηση με τον Παπάζογλου να είναι δραστήριος για πέντε λεπτά…
Και στο 52’, ο Μανούσος μετά από σουτ του Ντε Πο που απέκρουσε ο Ναγκί έκανε το 2-0, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ενσικουλού σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Ατρόμητος συνέχιζε να πιέζει απέναντι σε μια ΑΕΛ που έδειχνε ομάδα «παιδικής χαράς» και ήρθε το 3-0 με τον Ανδρούτσο.
Εκεί τελείωσαν όλα…. Πιο εύκολα θα γινόταν το σκορ 4-0 παρά 3-1.
Τρίτη ήττα στα πλέι άουτ για την ΑΕΛ…

 

ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
5’: Ο Γκάλο κάνει μακρινό σουτ, η μπάλα φεύγει από τα χέρια του Νάγκι, αλλά ο Ραμπέγιο από κοντά αστοχεί στέλνοντας την μπάλα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της ΑΕΛ.
8’: Σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ντε Πο αλλά πλάγια μπλοκάρει ο Νάγκι.
9’: Από δεξιά ο Ντε Πο κάνει σέντρα και ο Μπέρτος στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα τη στέλνει στα δίχτυα της ομάδας προ του Ενσικουλού.
23’: Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά και ο Ρισβάνης πιάνει κεφαλιά μέσα από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
38’: Διπλή προσπάθεια με διαδοχικά σουτ του Μπουσούλαζιτς αλλά δεν ευστοχεί σε κανένα. Το πρώτο αποκρούει παίκτης της ΑΕΛ και το δεύτερο καταλήγει άουτ.
39’: Ο Ενσικουλού μόνος αμαρκάριστος μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει πάνω στον Νάγκι.
40’: Σουτ του Μιλοσάβλιεβιτς έξω πάνω από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Μέγερι.
45’: Φάουλ του Γκάλο από δεξιά και ο Γούτας πιάνει κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νάγκι.
47’: Μακρινό σουτ του Παπάζογλου, η μπάλα καταλήγει άουτ.
51’: Σέντρα του Παπάζογλου από δεξιά δεν προλαβαίνει ο Τόρζε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
52’: Σέντρα του Νάτσου από δεξιά ο Ντε Πο σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά αποκρούει ο Ναγκί και στη συνέχεια ο Μανούσος κάνει μέσα από τη μικρή περιοχή το 2-0.
53’: Ο Ραμπέλο δίνει στον Ντε Πο που κάνει γύρισμα στον Μανούσο που σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά αποκρούει ο Ναγκί και ο Ενσικουλού στη συνέχεια προ κενής εστίας στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
57’: Σουτ του Γκάλο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει σε κόρνερ ο Νάγκι.
60’: Σέντρα του Φιλίπ από αριστερά και ο Παπάζογλου πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά μπλοκάρει ο Μέγερι.
73’: Με εκπληκτικό σουτ του Αδρούτσου μέσα από τη μεγάλη περιοχή και γίνεται το 3-0.
79’: Από δεξιά σέντρα του Γκάλο και ο Βέλλιος πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
81’: Μακρινό σουτ του Νταβιώτη η μπάλα καταλήγει άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ποιοι παίκτες… Η ΑΕΛ ήταν τραγική… Αν ξεχωρίσαμε κάποιον ήταν ο Ναγκί και ακολούθησαν ο Σετσέροβιτς με τον Ηλιάδη. Οι υπόλοιποι συναγωνίζονταν ποιος θα είναι... χειρότερος. Μπούστος, Βινίσιους στα πολύ χαμηλά και ο Παπάζογλου δεν ξέρουμε αν θα πετύχει κάποιο τέρμα μέχρι το τέλος της σεζόν…
Ο Βέλγος Ντε Πο μαζί με τον Χιλιανό Ραμπέλο ήταν οι καλύτεροι του Ατρομήτου. Ο πρώτος ήταν μέσα και στα τρία γκολ της ομάδας του και έδωσε στους ανθρώπους του Ατρόμητου έναν λόγο για να ενεργοποιήσουν την οψιόν που υπάρχει στο συμβόλαιό του και να τον κρατήσουν στο Περιστέρι. Επίσης στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων ο Ενσικουλού με τον Ρισβάνη και τον Μανούσο που έχει μόνιμη συνήθεια να σκοράρει σε βάρος της ΑΕΛ...

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία των κ. Βάτσιου, Δημόπουλου, Φίλου. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Νάτσος και Τόρζε.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγιερι, Γκάλο (82’ Κιβρακίδης), Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Νάτσος, Μπουσουλάτζιτς (83’ Μάντσον), Ραμπέλο (76’ Νταβιώτης), Ντε Πο, Ενσικουλού (55’ Ανδρούτσος), Μανούσος (76’ Βέλλιος).
ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Ναγκί, Μπέρτος, Μιχάηλ Ζίζιτς, Μούζεκ (46’ Στελιάνο), Ηλιάδης (46’ Μπούστος), Σετσέροβιτς. Μιλοσάβλιεβιτς (82’ Μάρκοβιτς, Τόρζε, Βινίσιους (46’ Παπάζογλου), Ασούμπρε (71’ Πινακάς).

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ:
Αρκετά παιδιά έχουν ήδη το μυαλό τους στις διακοπές

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε τα εξής:
«Θεωρώ ότι για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι, δεν ήρθαμε καθόλου στο γήπεδο! Από το πρώτο λεπτό ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος, έδειχνε μεγαλύτερη διάθεση, είχε ευκαιρίες, οπότε για εμένα το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Εκτός από αυτό, το ανησυχητικό είναι ότι ακόμα κι όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ δεν προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε μια κατάσταση, που λογικά μού δείχνει ότι λόγω του ότι δεν υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον αρκετά παιδιά έχουν ήδη το μυαλό τους στις διακοπές, αλλά δεν είναι έτσι».
Για το αν είναι δύσκολο να βρει κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές του: «Το να διατηρήσεις το κίνητρο, ούτως ή άλλως θεωρώ πως είναι δεδομένο. Παίζεις ποδόσφαιρο, παίζεις αγώνα, είσαι επαγγελματίας και η εικόνα αυτή δεν αρμόζει στην προσπάθεια που έχει γίνει φέτος και πολύ περισσότερο στη φανέλα και στην ιστορία αυτής της ομάδας που εκπροσωπούμε. Πρέπει να το αλλάξουμε άμεσα, να ξαναπροσπαθήσουμε, είχαμε ανάλογη εικόνα και στο παιχνίδι απέναντι στον Παναιτωλικό και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως πρέπει να τελειώσουμε τη διαδικασία των πλέι άουτ με καλύτερες εμφανίσεις, με μεγαλύτερη αγωνιστικότητα, κάτι διαφορετικό εν πάση περιπτώσει από αυτό που απόψε δείξαμε».

 

Μείωση 25% στους παίκτες

Η χθεσινή εμφάνιση των παικτών της ΑΕΛ προκάλεσε την αγανάκτηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια, που θα προτείνει στους παίκτες μείωση του συμβολαίου τους σε ετήσια βάση κατά 25% σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συνδρομητική τηλεόραση που έχει τα δικαιώματα της ΑΕΛ προτείνει 22% μείωση στην ΠΑΕ.

 

Η Super League με μια ματιά

Στις αναμετρήσεις της 4ης αγωνιστικής των play off και play out της Super League, σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:
OΦΗ - Παναθηναϊκός     0-0
Άρης - ΠΑΟΚ     0-2
 (36’ Βαρέλα, 45’+4 Σφιντέρκσι)
ΑΕΚ - Ολυμπιακός     1-2
 (66’ Αραούχο - 37’ Ελ Αραμπί, 45’ Καμαρά)

 

Η βαθμολογία των Play Off:
1. Ολυμπιακός     78     62-11
-ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
2. ΠΑΟΚ     59     55-25
3. ΑΕΚ     56     48-27
4. Παναθηναϊκός     47     36-27
5. Άρης     38     44-40
6. ΟΦΗ     35     37-43
* Ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 7 βαθμών

 

PLAY OUT
Πανιώνιος - Ξάνθη     2-1
 (30’ Μαξίμοβιτς, 66’ Τσιλούλης - 90’+3 πεν. Φοσέ)
Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης     1-1
 (32’ Ντάουντα - 11’ Μουνάφο)
ΝΠΣ Βόλος - Λαμία     0-0
Ατρόμητος - Λάρισα     3-0
 (9’ αυτ. Μπέρτος, 52’ Μανούσος, 73’ Ανδρούτσος)

 

Η βαθμολογία των Play Out:
7. Ατρόμητος     37     36-39
8. Αστέρας Τρίπολης     36     37-40
9. Λάρισα     33     32-41
10. Λαμία     32     22-35
11. ΝΠΣ Βόλος     31     25-46
12. Ξάνθη     22     24-36
13. Παναιτωλικός     22     25-46
14. Πανιώνιος     21     20-46
* Ο Πανιώνιος άρχισε τη σεζόν με -6 βαθμούς. Η Ξάνθη έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 12 (7+5) βαθμών

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Σάββατο 4 Ιουλίου
19:15, Αστέρας Τρίπολης-Βόλος
19:30, Λαμία -Ξάνθη
Δευτέρα 6 Ιουλίου
19:30, Α.Ε.Λ.-Πανιώνιος
20:00, Ατρόμητος -Παναιτωλικός

 

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass