Ποσό ύψους 1,5 δισ. δολαρίων από τη FIFA στις ομοσπονδίες

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ «ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ COVID-19

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2020 20:15

Ποσό ύψους 1,5 δισ. δολαρίων συνολικά θα διαθέσει η FIFA για την «ανακούφιση» των ομοσπονδιών και των ομάδων από την πανδημία του κορονοϊού, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου της, εγκρίνοντας παράλληλα έναν πλήρως αναθεωρημένο προϋπολογισμό για την τριετία 2019-2022.


Συγκεκριμένα:
-Επιχορηγήσεις: Επιχορήγηση αλληλεγγύης ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, θα διατεθεί σε όλες τις ενώσεις-μέλη και μια πρόσθετη επιχορήγηση 500.000 δολαρίων θα διατεθεί ειδικά στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Επιπλέον, κάθε συνομοσπονδία θα λάβει επιχορήγηση 2 εκατομμυρίων δολαρίων.
-Δάνεια: Οι ενώσεις-μέλη θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άτοκα δάνεια που ανέρχεται έως και στο 35% των ελεγχόμενων ετήσιων εσόδων τους. Για λόγους αλληλεγγύης, θα διατίθεται ένα ελάχιστο δάνειο 500.000 δολαρίων και ένα μέγιστο 5 εκατομμύρια δολαρίων. Επιπλέον, κάθε συνομοσπονδία θα έχει πρόσβαση σε δάνειο έως 4 εκατομμύρια δολάρια.
Τόσο οι επιχορηγήσεις όσο και τα δάνεια μπορούν να κατευθύνονται απ’ τις ενώσεις στην ευρύτερη κοινότητα ποδοσφαίρου και στις αντίστοιχες περιοχές τους, συμπεριλαμβανομένων συλλόγων, παικτών, πρωταθλημάτων ή άλλων που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορονοϊού.
-Μοντέλο διακυβέρνησης: Για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική εποπτεία του σχεδίου, θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι στη χρήση των κεφαλαίων, ενώ θα υπάρχουν σαφείς όροι αποπληρωμής δανείου. Θα συσταθεί, επίσης, μια συντονιστική επιτροπή του «Σχεδίου Ανακούφισης» της FIFA για την εποπτεία του προγράμματος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass