Ολυμπιακός και ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου

*ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΑΡΗ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2020 20:20

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα είναι οι φιναλίστ του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, διασταυρώνοντας τα «ξίφη» τους στο τελευταίο ματς της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια (είχαν επικρατήσει με 2-1 οι «κιτρινόμαυροι»).


Η ΑΕΚ αν και βρέθηκε να χάνει 2-0 με τα γκολ των Μαντσίνι (57’) και Ντινγκινί (90’+3’), κατάφερε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (90’+6’) να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα με το γκολ του Λιβάγια, ενώ στην παράταση ο Κροάτης επιθετικός ήταν εκείνος που με δεύτερο τέρμα στο 102’, σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του.
Στο «Γ. Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο (64’ Μασούρας, 85’ Καμαρά) ανέτρεψε την ήττα του στο πρώτο ματς (2-3) κι επέστρεψε στον τελικό μετά από τέσσερα χρόνια.
Τα αποτελέσματα (σ.σ. σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
Αρης-ΑΕΚ 2-2 (1-2)
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (2-3)
*Αναλυτικά οι αγώνες
Η κεφαλιά-ψαράκι του Γιώργου Μασούρα στο 64ο λεπτό και το εξαιρετικό τελείωμα του Καμαρά στο 85’, ήταν αρκετά για να δώσουν στον Ολυμπιακό τη «χρυσή» νίκη με 2-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, στέλνοντας τους «ερυθρόλευκους» στον τελικό της διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά το 2016.
Η πλήρης επικράτηση των Πειραιωτών στο δεύτερο ημίχρονο οδήγησε στην ανατροπή της ήττας με 2-3 στον προ τριμήνου, πρώτο αγώνα των δύο ομάδων στην Τούμπα και πλέον ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το νταμπλ.
Διαιτητής: Μπιέρν Κάιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Μπουχαλάκης, Καμαρά - Εσίτι, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί
Αποβολές: 90’+3’ Ελ Καντουρί (2η κίτρινη)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Καμαρά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (42’ λ.τρ. Φορτούνης), Μασούρας (80’ Καφού), Λοβέρα (46’ Ραντζέλοβιτς), Ελ Αραμπί (89’ Χασάν).
ΠΑΟΚ (Α. Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (73’ Στοχ), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι (73’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο, Ελ Καντουρί, Λημνιός (62’ Ροντρίγο), Τζόλης (62’ Λάμπρου), ‘Ακπομ (62’ Σβιντέρσκι).
Ακατάλληλος για καρδιακούς ήταν ο επαναληπτικός αγώνας του Άρη με την ΑΕΚ, για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Θεσσαλονικείς, έχοντας ηττηθεί 2-1 στο ΟΑΚΑ, βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0 στο 92’, ωστόσο ο Μάρκο Λιβάγια έστειλε το ζευγάρι στην παράταση σκοράροντας στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Εκεί, με δεύτερο γκολ, ο Κροάτης φορ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, δίνοντας στην ομάδα του την πρόκριση στον τελικό με συνολικό σκορ 4-3! Με οκτώ παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η ΑΕΚ!
Ο Ντάνιελ Μαντσίνι είχε κάνει το 1-0 μπαίνοντας με την μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 92’ μια άλλη αλλαγή του Ένινγκ, ο Νικολά Ντιγκινί, ευνοήθηκε από την κόντρα και έκανε το 2-0!
Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία).
Κίτρινες κάρτες: Ματίγια, Μαντσίνι, Μπα - Σιμόες, Μάνταλος, Ολιβέιρα, Σβάρνας
Κόκκινες κάρτες (2ες κίτρινες): 120’+1 Μάνταλος, 120’+3 Σιμόες, 120’+4 Ολιβέιρα
ΆΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Ματίγια, Σάσα, Φετφατζίδης (75’ Μπα), Γκάμα (89’ Ντιγκινί), Λάρσον (49’ Μαντσίνι), Ιντέγε, Τόνσο (90’+7’ Μαρτίνες).
ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκη (46’ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (65’ Χουλτ), Μάνταλος, Σιμόες, Κρίστισιτς (73’ Αραούχο), Βέρντε (65’ Αλμπάνης), Ολιβέιρα, Λιβάγια (110’ Σιμάνσκι).
***Μετά το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ αποβλήθηκε ο προπονητής τερματοφυλάκων του Άρη, Αλέκος Ράντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass