Πέθανε ο Νίκος Αλέφαντος

*ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΕΛ ΤΟ 1990

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2020 20:10

Σε πένθος έχει βυθιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Νίκος Αλέφαντος, μετά από καρδιακή προσβολή.


Ο Νίκος Αλέφαντος γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, αρχίζοντας την καριέρα του από τον Αστέρα Εξαρχείων. Στη συνέχεια αγωνίστηκε με τη φανέλα των ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Ρουφ, Ολυμπιακού, Ατρομήτου Πειραιώς, Ολυμπιακού Χαλκίδας, Παναιγιαλείου, Πανελευσινιακού και Βύζαντα Μεγάρων, όπου το 1969 ολοκλήρωσε την καριέρα του.
Ο Αστέρας Εξαρχείων ήταν η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής το 1969. Κάθισε στον πάγκο κορυφαίων ελληνικών ομάδων, με αποκορύφωμα για εκείνον τον Ολυμπιακό, του οποίου ήταν και φίλαθλος, στον οποίο εργάστηκε τρεις φορές (ανά μία δεκαετία: τέλη 1983, 1994 και 2004).
Πέρα από τους "ερυθρολεύκους", πέρασε κι από τον πάγκο των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΕ Λάρισας (το 1990 επί διοίκησης Κώστα Σαμαρά), Ηρακλή, Πανιώνιο και Εθνικό Πειραιώς. Στην Α' Εθνική προπόνησε και τους ΟΦΗ, Καστοριά, Παναχαϊκή, Ιωνικό, Δόξα Δράμας, Κόρινθο, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Προοδευτική και Εθνικό Αστέρα.
*Ο θάνατος του Νίκου Αλέφαντου έχει σκορπίσει τη θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Αλέφαντος έκανε κλικ στο ευρύ κοινό και μάλιστα για χάρη του «Τα παιδιά από την Πάτρα» στα μέσα της δεκαετίας του '80 έγραψαν το τραγούδι «Γεια σου ρε Αλέφαντε, είσαι παλικάρι», που έγινε και μεγάλο σουξέ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass