Οριστική διακοπή της σεζόν στη Super League 2

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ- ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2020 21:10

Την οριστική διακοπή της σεζόν 2019-20 αποφάσισαν οι ομάδες της Super League 2 στη χθεσινή συνεδρίαση της διοργανώτριας Αρχής.

Μέσω διαδικασίας ψηφοφορίας και λαμβάνοντας υπόψη τα στενά χρονικά περιθώρια για επανέναρξη και ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι ομάδες της Super League 2 αποφάσισαν να μπει οριστικό «λουκέτο» στη φετινή σεζόν, με 11 ψήφους υπέρ της διακοπής και 4 κατά.
Υπέρ της συνέχισης ψήφισαν οι Λεβαδειακός, Χανιά, Καραϊσκάκης και Απόλλων Λάρισας και πλέον μένει να αποφασιστεί αν θα υπάρξει αναδιάρθρωση και ποιες κατηγορίες θα αφορά.
Παράλληλα, επικυρώθηκε η βαθμολογία που υπήρχε τη στιγμή της διακοπής, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα αναδεικνύεται πρωταθλητής και εξασφαλίζει την επάνοδό του στη μεγάλη κατηγορία, μετά από ένα χρόνο απουσίας. Ο Απόλλων Σμύρνης καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση και, βάσει προκήρυξης, θα πρέπει να διεκδικήσει την άνοδό του σε -διπλούς- αγώνες μπαράζ με τον 13ο της Super League. Η Super League 2 θα ζητήσει την άνοδο συνολικά τεσσάρων ομάδων (Χανιά και Λεβαδειακός είναι στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα), όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για συνολική αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, για την οποία τον τελικό λόγο έχει η ΕΠΟ.
Η Super League 2 επισημοποίησε το οριστικό τερματισμό του πρωταθλήματος για την τρέχουσα σεζόν.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Ως γνωστόν, στις 3-6-2020 το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 αποφάσισε την επανέναρξη του Πρωταθλήματος της Super League 2 στις 29-6-2020 και 5-7-2020.
Όμως, η ΕΠΟ με απόφασή της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 6-6-2020 αποφάσισε να έχει ολοκληρωθεί ο αγώνας μπαράζ μεταξύ του 13ου της Super League 1 και του 2ου της Super League 2 στις 2-8-2020, το οποίο σημαίνει ότι οι αγώνες της Super League 2 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως την 20-7-2020.
Μετά από αυτό η απόφαση της Super League 2 για συνέχιση και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος (play off – play out) κατέστη εν τοις πράγμασι ανέφικτη, αφού για λόγους ανωτέρας βίας οι ομάδες της Super League 2 βρέθηκαν προ αυτού του τετελεσμένου αδιεξόδου.
Κατόπιν όλων αυτών το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2 αποφάσισε στη συνεδρίασή του, την 22-6-2020, τη διακοπή του Πρωταθλήματος της Super League 2 αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 και την επικύρωση της βαθμολογίας ως έχει, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους παρέχεται από τον Ν. 4684/2020 και ΦΕΚ Α -8620200425».

 

ΤΙ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η SUPER LEAGUE 2 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΚΑΙ ΤΗ SUPER LEAGUE 1
Η διακοπή της σεζόν με επικύρωση βαθμολογίας είναι πλέον οριστική για τη Super League 2. Το πρωτάθλημα τελείωσε και πλέον όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην επόμενη κίνηση της διοργανώτριας και των ομάδων με φόντο την αναδιάρθρωση.
Είναι πια αυτονόητο πως από τη στιγμή που δεν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα δεν θα διεξαχθεί και το μπαράζ για μια θέση στην SL1. Αυτό άλλωστε σημαίνει «τερματισμός της σεζόν».
Από εκεί και πέρα, η SL2 θα επιδιώξει επαφή/συνάντηση με τον πρόεδρο της SL1 Λεωνίδα Μπουτσικάρη και την ΕΠΟ όπου θα καταθέσει την πρότασή της.
Τι ακριβώς θα ζητήσει; Αναδιάρθρωση με προβιβασμό 4 ομάδων από τη SL2 στη SL1 και άνοδο 8 ομάδων από τη FL στη SL2.
Να διαμορφωθεί με λίγα λόγια το τοπίο στις τρεις επαγγελματικές κατηγορίες με 18, 16 και 14 ομάδες, δίχως κάποιον υποβιβασμό.
Όλα όμως από τα παραπάνω κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τις ακριβώς θα ισχύσει.

 

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Στον Απόλλωνα Λάρισας που περίμεναν την επανέναρξη του πρωταθλήματος, σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσουν την τελευταία προπόνηση οι ποδοσφαιριστές κάτω από τις οδηγίες του τεχνικού Άριαν Μπελά και αύριο-εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- θα γίνει συγκέντρωση παικτών, τεχνικής ηγεσίας και διοίκησης, όπου ο πρόεδρος των «κυανόλευκων» Παναγιώτης Μαντζανάς, αναμένεται να τους ενημερώσει το τι έγινε στη συγκέντρωση των ομάδων της Super League 2 και πιθανότατα να έχουμε εξελίξεις.
Ο χρόνος πιέζει για να γίνει ο σχεδιασμός της νέας σεζόν και οι παίκτες περιμένουν να πληροφορηθούν ποιες είναι οι σκέψεις της διοίκησης, πόσοι από το υπάρχον υλικό θα παραμείνουν και με ποιους θα λυθεί η συνεργασία, ώστε να αναζητήσουν άλλες ομάδες για να συνεχίσουν την καριέρα τους.
ΧΡ.ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass